Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

AXA Technology Services Placement paper

Posted on :05-04-2016
Direction 1-5: 

In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake the answer is ‘no error’

Q1. Unless you stop to make noise at once(A),/ I will have no option but to(B) / bring the matter to the attention of the police(C) / No error(D)

ANS: A


Q2.The Minister along with his(A) / party colleagues have(B) / been invited to the party (C)/ No error(D)

ANS: B


Q3. A group of friends(A) / want to visit(B)/ the new plant as early as possible (C)/ No error(D)

ANS: B


Q4. It is rude (A)/ for the young (B)/ making fun of their elders(C)/ No error(D)

ANS: C


Q5. Meerabai was sent away from her home(A)/ because she spend most of the time(B)/ in the company of holy men(C)/ No error(D) 

ANS: B


Directions 6-10: 

Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Q6. Madan the first prize in this competition

A) bore up 
B) bore with 
C) bore out 
D) bore away

ANS: A


Q7. In large cities people are cut from nature.

A) down 
B) out 
C) off 
D) away

ANS: C


Q8. Your friend died over work

A) of 
B) from 
C) due to 
D) with

ANS: A


Q9. It is not easy to beat a swarm of wasps if they attack you

A) out 
B) up 
C) down 
D) off

ANS: D


Q10. What a sensation it would cause if it now discovered that such a man had left behind a diary.

A) is 
B) be 
C) was 
D)were

ANS: D


Directions 11-12:

In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

Q11. Mona was writing a letter to her father.

A) A letter was written to her father by Mona
B) A letter has been written to her father by Mona
C) A letter was being written by Mona to her father
D) a letter was written by Mona to her father

ANS: C


Q12. He teaches us grammar

A) Grammar is taught to us by him
B) We are being taught Grammar by him
C) Grammar is being taught us by him
D) We are taught Grammar by him

ANS: D

Directions 13-15: 

The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

Q13. Basement : Attic

A) Nadir : Zenith 
B) Zenith : Apex 
C) Zenith : Root 
D) Apex : Pinnacle

ANS: A


Q14. Sip : Gulp

A) Touch : Push 
B) Cup : Glass 
C) Tent : Hut 
D) Soap : Water

ANS: A


Q15. Parsing : Grammar

A) Running : Health 
B) Praying : God 
C) Para trooping : Air force 
D) Cleaning : House

ANS: C

Section 2-aptitude (15 questions):-

The questions 16-21 are based on the following pattern. 

The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions.

The correct answer is:

(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement (II) alone is sufficient but statement (I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.

Q16. What is John’s age?

(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
(II) Dias was born 5 years ago

ANS: (C)


Q17. What is the distance from city A to city C in kms?

(I) City A is 90 kms from City B
(II) City B is 30 kms from City C

ANS: (D)


Q18. Is A=C ? A, B ,C are real numbers

(I) A-B=B-C
(II) A-2C = C-2B

ANS: (C)


Q19. What is the 30th term of a given sequence ?

(I) The first two terms of the sequence are 1,1/2
(II) The common difference is -1/2

ANS: (A)


Q20. Was Avinash early, on time or late for work?

(I) He thought his watch was 10 minutes fast
(II) Actually his watch was 5 minutes slow

ANS: (D)


Q21. What is the value of A if A is an integer?

(I) A4 = 1
(II) A3 + 1 = 0

ANS: (B)


Q22. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?

(a) 5.5 kms
(b) 3 km
(c) 13 km
(d) 6.4 km

ANS: (b)


Q23. X’s father’s wife’s father’s granddaughter uncle will be related to X as

(a) Son
(b) Nephew
(c) Uncle
(d) Grandfather

ANS: (c)


Q24. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31

(a) 43
(b) 33
(c) 41
(d) 45

ANS: (a)

Q25. If in a certain code “RANGE” is coded as 12345 and “RANDOM” is coded as 123678. Then the code for the word “MANGO” would be

(a) 82357
(b) 89343
(c) 84629
(d) 82347

ANS: (d)


Q26. If “PROMPT” is coded as QSPLOS ,then “PLAYER” should be

(a) QMBZFS
(b) QWMFDW
(c) QUREXM
(d) URESTI

ANS: (a)


Q27. A person travels 6km towards west, then travels 5km towards north ,then finally travels 6km towards west. Where is he with respect to his starting position?

(a) 13km east
(b) 13km northeast
(c) 13km northwest
(d) 13km west

ANS: (c)


Q28. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the truth at the same time

(a) 0.8
(b) 0.48
(c) 0.6
(d) 0.14

ANS: (b)


Q29. Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages can they type in 30 minutes?

A. 15
B. 20
C. 25
D. 65
E. 75

ANS: E


Q30. Six bells commence tolling together and toll at intervals 2,4,6,8,10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes how many times they toll together.

a) 4
b) 10
c) 15
d) 16

ANS: d


Section3-Technical :-


Q31. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above

ANS: (c)


Q32. Transponders are used for which of the following purposes

(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

ANS: (c)


Q33. The format specifier “-%d” is used for which purpose in C

(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable

ANS: (a)


Q34. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is

(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort

ANS: (a)


Q35. What details should never be found in the top level of a top-down design?

(a) Details
(b) Coding
(c) Decisions
(d) None of the above

ANS: (c)


Q36. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler

(a) Reallocation
(b) Allocation
(c) Linking
(d) Both (a) and (b)

ANS: (d)


Q37. Banker’s algorithm for resource allocation deals with

(a) Deadlock prevention
(b) Deadlock avoidance
(c) Deadlock recovery
(d) None of these

ANS: (b)


Q38. Thrashing can be avoided if

(a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
(b) The speed of CPU is increased
(c) The speed of I/O processor are increased
(d) All of the above

ANS: (a)


Q39. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?

(a) Narrowband channels
(b) Simplex channels
(c) Full-duplex channels
(d) Mixed band channels

ANS: (b)


Q40. A feasibility document should contain all of the following except

(a) Project name
(b) Problem descriptions
(c) Feasible alternative
(d) Data flow diagrams

ANS: (d)


Q41. What is the main function of a data link content monitor?

(a) To detect problems in protocols
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data

ANS: (a)


Q42. Which of the following is a broadband communications channel?

(a) Coaxial cable
(b) Fiber optic cable
(c) Microwave circuits
(d) All of the above

ANS: (d)


Q43. Which of the following memories has the shortest access time?

(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM

ANS: (a)


Q44. A shift register can be used for

(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above

ANS: (d)


Q45. Virtual memory size depends on

[a] address lines data bus
[b] disc space 
[c] a & c 
[d] none

ANS: a


Q46. Subschema can be used to

(a) Create very different, personalised views of the same data
(b) Present information in different formats
(c) Hide sensitive information by omitting fields from the sub-schema’s description
(d) All of the above

ANS: (d)


Q47. In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are needed. IN this to store a character two words are appended .Then for storing a K characters string, How many words are needed.

[a] 2k/9 (2k+8)/9 
[b] (k+8)/9 
[c] 2*(k+8)/9 
[d] none

ANS: a

Q48. In a processor these are 120 instructions . Bits needed to implement this instructions

[a] 6 
[b]7 
[c] 10 
[d] none

ANS: b


Q49. In which of the following page replacement policies, Balady’s anomaly occurs?

(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU

ANS: (a)


Q50. A 12 address lines maps to the memory of

a. 1k bytes 
b. 0.5k bytes 
c. 2k bytes 
d. none

ANS: b


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop