Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Atos Aptitude Questions

Posted on :22-04-2016
Q1. There are five empty chairs in a row. If six men and four women are waiting to be seated, what is the probability that the seats will be occupied by two men and three women?


Q2. If the time shown by a clock is 2:27, then what time does its mirror image show?

(A) 10:33
(B) 9:33
(C) 9:37
(D) 0:23


Directions for questions 3 to 5:

Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E) (Ignore errors of punctuation, if any.)


Q3. He has taken care to (A) / compliance with the norms (B) / so he expects the proposal (C) / to be approved without delay. (D) No error (E)

ANS: (B)


Q4. Under the terms of the new deal (A) / the channel can broadcast (B) / the next cricket tournament to be (C) / played among India and Australia. (D) No error (E)

ANS: (D)


Q5. Our equipment gets damage (A) / very often in summer (B) / because there are (C) / frequent power cuts. (D) No error (E)

ANS: (A)


Directions for questions 6 to 10:

Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words have been printed in bold to help you locate them while answering some of the questions.

Goldman Sachs predicted that crude oil price would hit $200 and just as it appeared that alternative renewable energy had a chance of becoming an economically viable option, the international price of oil fell by over 70%.

After hitting the all-time high of $147 a barrel, a month ago, crude oil fell to less than $40 a barrel. What explains this sharp decline in the international price of oil? There has not been any major new discovery of a hitherto unknown source of oil or gas. The short answer is that the demand does not have to fall by a very sizeable quantity for the price of crude to respond as it did. In the short run, the price elasticity of demand for crude oil is very low. 

Conversely, in the short run, even a relatively big change in the price of oil does not immediately lower consumption. It takes months, or years, of high oil price to inculcate habits of energy conservation. World crude oil price had remained at over $60 a barrel for most of 2005-2007 without making any major dent in demand.
 
The long answer is more complex. The economic slowdown in the US, Europe and Asia along with dollar depreciation and commodity speculation have all had some role in the downward descent in the international price of oil. In recent years, the supply of oil has been rising but not enough to catch up with the rising demand, resulting in an almost vertical escalation in its price. The number of crude oil futures and options contracts have also increased manifold which has led to significant speculation in the oil market. 

In comparison, the role of the Organization of Petroleum Exporting Countries (OPEC) in fixing crude price has considerably weakened. OPEC is often accused of operating as a cartel restricting output thus keeping prices artificially high. It did succeed in setting the price of crude during the 1970s and the first half of the 80s. But, with increased futures trading and contracts, the control of crude pricing has moved from OPEC to banks and markets that deal with futures trading and contracts. It is true that most oil exporting regions of the world have remained politically unstable fuelling speculation over the price of crude. But there is little evidence that the geopolitical uncertainties in west Asia have improved to weaken the price of oil. Threatened by the downward slide of oil price, OPEC has, in fact, announced its decision to curtail output.

However most oil importers will heave a sigh of relief as they find their oil import bills decline except for those who bought options to import oil at prices higher than market prices. Exporting nations, on the other hand, will see their economic prosperity slip. Relatively low price of crude is also bad news for investments in alternative renewable energy that cannot compete with cheaper and non-renewable sources of energy.


Q6. Which of the following factors is responsible for rise in speculation in crude oil markets?

1. OPEC has not been able to restrict the oil output and control prices
2. The supply of oil has been rising to match demand
3. Existence of large number of oil futures and oil contracts

(A) Only 1
(B) Both 1 & 2
(C) Only 3
(D) All 1, 2 & 3
(E) None of these

ANS: (C)


Q7. What has been the impact of the drop in oil prices?

(A) Exploration for natural gas resources has risen
(B) The dollar has fallen sharply
(C) OPEC has decided to restrict its production of oil
(D) Economic depression in oil importing countries
(E) Drastic fall in demand for crude oil

ANS: (C)


Q8. Why are oil importing countries relieved?

(A) Price of crude reached $ 147 not $ 200 as was predicted
(B) Discovery of oil reserves within their own territories
(C) Demand for crude has fallen sharply
(D) There is no need for them to invest huge amounts of money in alternative sources of energy
(E) None of these

ANS: (E)


Q9. Which of the following is/are TRUE in the context of the passage?

1. The decline in oil prices has benefited all countries
2. Renewable energy sources are costlier than non-renewable ones
3. Lack of availability of alternative renewable energy resulted in rise in demand for crude

(A) Only 2
(B) Both 1 & 2
(C) Both 2 & 3
(D) Only 3
(E) None of these

ANS: (D)


Q10. What does the phrase the price elasticity of demand for crude oil is very low imply?

(A) When the price rises the demand for crude oil falls immediately
(B) A small change in demand will result in a sharp change in the price of crude
(C) Within a short span of time the price of crude oil has fluctuated sharply
(D) Speculation in oil does not have much of an impact on its price
(E) None of these

ANS: (E)


Directions for questions 11 to 13:

In the M. sc. Nuclear Physics class of Presidency Collage there are 151 students. They must choose either two or three out of 4 optional subjects, Nuclear Thermo Dynamics, Nuclear Field Theory, Nuclear Radiation, Nuclear Reaction in their combination.

Given below are some clues about breakup of 2004-05 classes
Number of students taking 2 subject combination = 132 students.
Students taking only Nuclear Thermo Dynamics & Nuclear Field Theory = 12
Students taking only Nuclear Field Theory & Nuclear Reaction = 33
Students taking only Nuclear Theory Dynamics & Nuclear Radiation = 31
Students taking only Nuclear Radiation & Nuclear Reaction = 46


Q11. What is the number of students who took nuclear Thermo Dynamics in their combination?

(A) less than 75
(B) 75
(C) more than 75
(D) cannot be determined
(E) 23


Q12. What is the number of students who took Nuclear Radiation in their combination?

(A) less than 95
(B) 95
(C) more than 95
(D) 54
(E) cannot be determined


Q13. Which subject was taken up by maximum number of students?

(A) Nuclear Thermo Dynamics
(B) Nuclear Field Theory
(C) Nuclear Reaction
(D) Nuclear Radiation
(E) None of these


Directions for questions 14 to 16:

Long ago, King Ashoka, organized a horse riding competition. The entry fee for participation was one gild coin and the total number of coins collected would be distributed among the first four winners. All the four winners were awarded with a different number of coins; however the winner in the first position got the maximum coins and so on, so that the winner in the fourth position got the least number of coins.

A, B, C, D were the first four winners in the competition so that;
I. A did not come first, B did not come second, C did not come third and D did not come fourth.
II. B won more coins than C.
III. D won more coins than B.
 

Q14. C, one of the four winners ended the competition in position number.

(A) 4
(B) 2
(C) 1
(D) Cannot be determined


Q15. If 12 participants took part in the competition, then how many coins did B win?

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) Cannot be determined
 

Q16. If 13 participants took part in the competition and A won 4 coins, how many coins did d win?

(A) 7
(B) 5
(C) 6
(D) Cannot be determined


Q17. The average age of a woman and her daughter is 16 years. The ratio of their ages in 7: 1 respectively. What is the womans age?

(A) 4 years
(B) 28 years
(C) 32 years
(D) 6 years
(E) None of these


Q18. Deven Invests Rs. 2,34,558 which is 25% of his annual income, in National Saving schemes. What is his monthly income?

(A) Rs. 9,38,232
(B) Rs. 78,186
(C) Rs. 4,69,116
(D) Rs. 2,34,558
(E) None of these


Q19. A boat goes 24 km upstream and 28 km downstream in 6 hours. It goes 30 km upstream and 21 km downstream in 6 hours and 30 minutes. The speed of the stream is

(A) 10 km/h
(B) 5 km/h
(C) 4 km/h
(D) 6 km/h
(E) None of these


Q20. What is the value of X, if X and Y are two distinct integers and their product is 30?

1. X is an odd integer
2. X > Y

ANS: The value of X cannot be determined from the information provided.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop