Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Atos Written Test 2nd August 2007 Jamshedpur

Posted on :22-04-2016
Q1. Amal bought 5 pens, 7 pencils and 4 erasers. Rajan bought 6 pens, 8 erasers and 14 pencils for an amount which was half more than what Amal had paid. What % of the total amount paid by Amal was paid for pens?

a) 37.5%
b) 62.5%
c) 50%
d) None of these

Explanation:

Let, 5 pens + 7 pencils + 4  erasers = x  rupees
so 10 pens  + 14 pencils + 8 erasers = 2*x rupees
also mentioned, 6 pens + 14 pencils + 8 erasers = 1.5*x rupees
so (10-6) = 4 pens = (2-1.5)x rupees
so 4 pens = 0.5x rupees => 8 pens = x rupees
so 5 pens = 5x/8 rupees  = 5/8 of total (note x rupees is total amt paid by Amal) i.e 5/8 = 500/8% = 62.5% is the answer


Q2. 2 oranges, 3 bananas and 4 apples cost Rs.15. 3 oranges, 2 bananas, and 1 apple costs Rs 10. What is the cost of 3 oranges, 3 bananas and 3 apples?

a) 10 
b) 20 
c) 30.45 
d) 15

ANS: d

Explanation:

2x+3y+4z=15
3x+2y+z=10
adding
5x+5y+5z=25
x + y + z = 5 that is for 1 orange,1 banana and 1 apple requires 5Rs.
so for 3 orange ,3 banana and 3 apple requires 15Rs.
i.e. 3x + 3y + 3z = 15


Q3. The total expense of a boarding house are partly fixed and partly variable with the number of boarders. The charge is Rs.70 per head when there are 25 boarders and Rs.60 when there are 50 boarders. Find the charge per head when there are 100 boarders.

a) 65
b) 55
c) 50
d) 45

ANS: b

Explanation:

a = fixed cost and
k = variable cost and n = number of boarders
total cost when 25 boarders c = 25*70 = 1750 i.e. 1750 = a + 25k
total cost when 50 boarders c = 50*60 = 3000 i.e. 3000 = a + 50k
solving above 2 eqns, 3000-1750 = 25k i.e. 1250 = 25k i.e. k = 50
therefore, substituting this value of k in either of above 2 eqns we get
a = 500 (a = 3000-50*50 = 500 or a = 1750 - 25*50 = 500)
so total cost when 100 boarders = c = a + 100k = 500 + 100*50 = 5500
so cost per head = 5500/100 = 55


Q4. If radius of cylinder is increased by 30% and height is decreased by 40% then what will % effect on volume of cylinder?


Q5. Two successive discounts are 20%, 40%, then its equivalent discount is?


Directions for questions 6 to 10:

Six persons A, B, C, D, E and F are sitting in two rows, three in each E is not at the end of any row.
D is second to the left of F.
C, the neighbour of E , is sitting diagonally opposite D.
B is the neighbour of F.

Q6. Which of the following are sitting diagonally opposite to each other?

(a) F and C     
(b) D and A      
(c) A and C   
(d) A and F   
(e) A and B
         
ANS: d


Q7. Who is facing B?

(a) A          
(b) C            
(c) D         
(d) E          
(e) F
     
ANS: d


Q8. Which of the following are in the same row?

(a) A and E     
(b) E and D     
(c) C and B   
(d) A and B    
(e) C and E
      
ANS: a


Q9. Which of the following are in the same row?

(a) FBC         
(b) CEB          
(c) DBF       
(d) AEF        
(e) ABF

ANS: c


Q10. After interchanging seat with F, who will be the neighbour of D in the new position?

(a) C and A     
(b) E and B      
(c) only B   
(d) only A     
(e) only C  

ANS: a


Q11. Mohan is taller than Ram,
Mohan is taller than Sohan,
then what can be say about Ram & Sohan?

(a) Ram is taller than Sohan
(b) Sohan is taller than Ram
(c) cannot tell

ANS: c         


Q12. There are 6 doctors p, q, r, s, t, u, v. They practice in a hospital, monday is close day, one doctor can visit the hospital every day 1 hour between 9 a.m. to 1 p.m, 1 p.m. to 2 p.m. is lunch and 2 p.m. 5 p.m. Saturday is half day so each doctor do their duty for 1/2 hours, r always do his duty after launch.
p always be the first doctor every day who do his duty.
q always be the last doctor every day who do his duty.
r is followed by w.

Five questions were asked from this Puzzle.


Q13. There is a notice board on the outside of an office on the notice board a statement is: read the notice board before enter into the room. Then

conclusion 1. People are literate
conclusion 2. Blind people cannot enter into the office


Q14. a, b and c are three cities in straight then what will be distance between a and b?

(a) if distance between a and c is 60 k.m.
(b) ratio of distance between a and b and b and c is 2:5


Q15. Age of Mohans sister is thrice of Mohans age then what will be sisters age if Mohans age is 4 year at present?


Q16.                 A
                           
                             
                           x   y
          -------------  ---------------
          B                                   C
                                   
                                     
                                       D

 Is line AD perpendicular to line BC?

 (a) If x = y.
 (b) AB = DC


Q17. Find out error in the following sentence:-

one of the men has:-

(a) /to teach them properly
(b) /because he is
(c) /the teacher in this school
(d) /no error

ANS: (d)


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop