Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Atos Reasoning Ability Test 25th October 2014

Posted on :22-04-2016
Q1. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 

1. Tree 
2. Seed 
3. Flowers 
4. Fruit 
5. Plant

A. 5, 2, 1, 3, 4 
B. 2, 5, 1, 4, 3 
C. 2, 5, 1, 3, 4 
D. 2, 5, 3, 1, 4

ANS: C


Q2. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 

1. Protect 
2. Pressure 
3. Relief 
4. Rain 
5. Flood

A. 2, 4, 3, 1, 5 
B. 2, 4, 5, 1, 3 
C. 2, 5, 4, 1, 3 
D. 3, 2, 4, 5, 1

ANS: B


Q3. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Adult 
2. Child 
3. Infant
4. Boy 
5. Adolescent

A. 1, 3, 4, 5, 2 
B. 2, 3, 5, 4, 1 
C. 2, 3, 4, 1, 5 
D. 3, 2, 4, 5, 1

ANS: D


Q4. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 

1. Infant 
2. Old 
3. Adult 
4. Adolescent 
5. Child

A. 5, 4, 3, 2, 1 
B. 3, 4, 2, 1, 5 
C. 2, 3, 4, 5, 1 
D. 1, 5, 4, 3, 2

ANS: D


Q5. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 

1. Leaves 
2. Branch 
3. Flower 
4. Tree 
5. Fruit

A. 4, 3, 1, 2, 5 
B. 4, 2, 5, 1, 3 
C. 4, 3, 2, 1, 5 
D. 4, 2, 1, 3, 5

ANS: D


Q6. If TSEREVE and NOITACUDE stands for EVEREST and EDUCATION, how will you code REDFORT

A. RECFORT 
B. REDFNRT 
C. REDFORT 
D. RECFNRT

ANS: C


Q7. If SPTFA stand for BLADE, how will you code BALE?

A. RUQC 
B. SPAT 
C. STAP 
D. STPA

ANS: D


Q8. Which code should be replaced in the question mark? MILD:NKOH :: GATE : ?

A. IBVJ 
B. HCWI 
C. KDXK 
D. ICWA

ANS: B


Q9. If MAILED is coded as NBJMFE, how will you code the word ACTED?

A. BDUGF 
B. CDUFE 
C. BDVFF 
D. BDUFE

ANS: D


Q10. If C E J Q is coded as X V Q J, then B D I P will be coded as ..............

A. KRYW 
B. CGMP 
C. NOPS 
D. YWRK

ANS: D


Directions for questions 11 to 15:

In each of the following questions two statements are given and these statements are followed by two conclusions numbered (1) and (2). You have to take the given two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the two given statements, disregarding commonly known facts.

Give answer:

(A) If only (1) conclusion follows
(B) If sonly (2) conclusion follows
(C) If either (1) or (2) follows
(D) If neither (1) nor (2) follows and
(E) If both (1) and (2) follow.


Q11. Statements:
Some dogs are bats. Some bats are cats.

Conclusions:
1. Some dogs are cats.
2. Some cats are dogs

A. Only (1) conclusion follows 
B. Only (2) conclusion follows 
C. Either (1) or (2) follows 
D. Neither (1) nor (2) follows

ANS: D


Q12. Statements:
All the trucks are flies. Some scooters are flies.

Conclusions:
1. All the trucks are scooters.
2. Some scooters are not flies.

A. Only (1) conclusion follows 
B. Only (2) conclusion follows 
C. Either (1) or (2) follows 
D. neither (1) or (2) follows

ANS: B


Q13. Statements:
All buildings are chalks. No chalk is toffee.

Conclusions:
1. No building is toffee
2. All chalks are buildings

A. Only (1) conclusion follows 
B. Only (2) conclusion follows 
C. Either (1) or (2) follows 
D. neither (1) or (2) follows

ANS: A


Q14. Statements:
All cars are cats. All fans are cats.

Conclusions:
1. All cars are fans.
2. Some fans are cars.

A. Only (1) conclusion follows 
B. Only (2) conclusion follows 
C. Either (1) or (2) follows 
D. Neither (1) nor (2) follows

ANS: D


Q15. Statements:
All cups are books. All books are shirts.

Conclusions:
1. Some cups are not shirts.
2. Some shirts are cups.

A. Only (1) conclusion follows 
B. Only (2) conclusion follows 
C. Either (1) or (2) follows 
D. Neither (1) nor (2) follows

ANS: B


Directions for questions 16 to 20:

Read the following information and answer the questions given below it:

(1) Seven students P, Q, R, S, T, U and V take a series of tests.
(2) No two students get similar marks.
(3) V always scores more than P.
(4) P always scores more than Q.
(5) Each time either R scores the highest and t gets the least or alternatively S scores the highest and U or Q scores the least.


Q16. If S is ranked sixth and Q is ranked fifth, which of the following can be true?

A. V is ranked first or fourth 
B. R is ranked second or third 
C. P is ranked second or fifth 
D. U is ranked third or fourth

ANS: D

Explanation: 

V > P, P > Q i,e V > P > Q. If R scores the highest, we have R > ---------- > T. If S scores the highest, we have S > ----------- > Q or S > ---------- > U. If S is ranked sixth and Q is ranked fifth,we have _ > _ > _ > _ > Q > S > _ In this case, R will ran the highest and thus T will rank the least. we have R > _ > _ > _ > Q > S > T Also, the order V > P > Q will be maintained i,e V and P will have second, third or fourth places. So, statements (a), (b), (c), (e) cannot follow.
Thus (d) is the answer. T is ranked fourth or fifth.


Q17. If R gets more, V should be ranked not lower than:

A. second 
B. third 
C. fourth 
D. fifth

ANS: C


Q18. If R is ranked second and Q is ranked fifth, which of the following must be true?

A. S is ranked third 
B. T is ranked sixth 
C. P is ranked sixth 
D. V is ranked fourth

ANS: B


Q19. If S is ranked second, which of the following can be true?

A. U gets more than V 
B. V gets more than S 
C. P gets more than R 
D. P gets more than V

ANS: A


Q20. If V is ranked fifth, which of the following must be true?

A. S scores the highest 
B. R is ranked second 
C. T is ranked third 
D. Q is ranked fourth

ANS: A


Directions for questions 21 to 25: 

This problem consists of a question and two statements, labeled (1) and (2), in which certain data are given. You have to decide whether the data given in
the statements are sufficient for answering the question, using only the data given in the statements and your knowledge of mathematics and everyday 
facts (such as the number of days in July or the meaning of counterclockwise).


Q21. Does Jonathan get paid more than Deborah?

(1) Alice gets paid more than Deborah.
(2) Jonathan makes less money than Alice.

A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER
D. EACH statement ALONE is sufficient

ANS: D


Q22. Is the integer a less than the integer b? 

(1) a^3 < b^3 
(2) a^2 < b^2

A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient.

ANS: A


Q23. Is the perimeter of a given rectangle greater than 8 inches? 

(1) The two shorter sides of the rectangle are 2 inches long. 
(2) The length of the rectangle is 2 inches greater than the width of the rectangle.

A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient.

ANS: A


Q24. Is a an integer? 

(1) a > 0 
(2) 4^2 + 3^2 = a^2

A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient

ANS: B


Q25. What is the value of the integer P? 

(1) P is an integer multiple of 2, 4, and 5. 
(2) 40 < P < 70

A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient.

ANS: C


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop