Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Atlas Copco Technical Test 21st May 2011 Chennai

Posted on :20-04-2016

Q1. Which of the following is not present in a CI engine?

a) Fuel injector
b) Carburetor
c) Fuel pump

ANS: b

 
Q2. Overall heat transfer co-efficient present in

a) Conduction
b) Convection
c) Conduction and convection
d) All modes of heat transfer.


 

Q3. If a block of ice floating in a tub of water and gets melted then what will be the level of water?

a) falls down
b) rises
c) remains the same

 

Q4. Compressed air coming out of a punctured football

a) Remains at the same temperature
b) Becomes hotter
c) Becomes cooler

 

Q5. Heat transfer takes place as per

a) Second law
b) First law
c) Zeroth law

 

Q6. Formation of frost in refrigerator

a) Can be prevented if design is proper
b) Heat transfer becomes more
c) Heat loss
d) Immaterial

ANS: d

 
Q7. How will you find the unburnt mixture in exhaust gas?

a) Analyzing CO
b) Analyzing Oxygen

 

Q8. To reduce moisture troubles the compressor main should be

a) Vertical
b) Horizontal
c) Slanting

 

Q9. Compression ratio is the ratio of

a) Delivery pointer to inlet pointer
b) Inlet pointer to delivery pointer
c) Stroke volume to clearance volume

 

Q10. Critical activity is

a) Zero float
b) High float
c) Low float



Q11. Which process is more effective for compression?

a) Isothermal
b) adiabatic
c) polytrophic

ANS: a


Q12. Cash discounts is based on

a) Sold on credit
b) Bargaining capacity of the seller
c) Payment of instant cash

 

Q13. In which device, the temperature of the refrigerant is the lowest?

a) Compressor
b) Condenser
c) Expansion valve
d) Evaporator
 

Q14. What is the use of the reverse flow of air in compressor?

a) Cleaning the dust particles settled
b) Velocity of the air flow increases
c) pressure increases
 

 
Q15. The intake of air in an air compressor can be had from

a) An area nearby coal yard
b) An area nearby a cooling tower
c) A room in which conditioned air is maintained at 20C
d) At air maintained at 1 C

 
Q16. Which of the following is not present in a SI engine?

a) Spark plug
b) Carburetor
c) Fuel injector

ANS: c

 
Q17. To avoid cavitation in a centrifugal pump

a) Inlet pressure should be high
b) Discharge pressure should be high

ANS: a


Q18. Hygrometry deals with ---?

ANS: moisture content in air


Q19. 1 kg-m = ----- J?

ANS: 9.81 J

 
Q20. Expand MIS.

ANS: Management Information System

 
Q21. Expand NTP.

ANS: Normal Temperature and Pressure.

 
Q22. CPM and PERT deals with -----?

ANS: Determining the status of the project

 
Q23. State Dalton’s law of pressure.

ANS: Total pressure equals sum of partial pressures
 

Q24. What is the use of intercooler?

ANS: to reduce work input

 
Q25. Explain Avogadro’s hypothesis.

ANS: Molecular weight of all gases occupy the same volume under same conditions of temperature and pressure.
 

Q26. What is the use of “after cooler”?

ANS: to reduce volume of receiver
 
 
Q27. Water hammer occurs due to ----?

ANS: sudden obstruction in flow
 
 
Q28. What will be the efficiency of diesel engine as compared to petrol engine under same rated load?

ANS: high

 
Q29. Second law of thermodynamics deals with ----.

ANS: entropy
 
 
Q30. If Output = 9 kW, Input = 30 kW, Efficiency = ?

ANS: 30%
 
 
Q31. What is Break even point?

ANS: no profit and no loss
 
 
Q32. Choking in compressor means what?

ANS: fixed mass flow rate independent of the pressure ratio 


Q33. Supercharging is the process of --- ?

ANS: increasing the density of the inlet charge


Q34. 1 kW-hr = ---- kJ?

ANS: 3600 kJ.


Q35. What happens if the refrigerator doors are kept open?

ANS: The room will be warmed up gradually.


Q36. In break even analysis, when does profit occurs?

ANS: sales revenue > total cost.

 
Q37. A body of sp.gr 7 is immersed in mercury of sp.gr 13.6. What percent of the body will be immersed in water?

ANS: 0.515


Q38. 1 tone of refrigeration is ---.

ANS: cooling effect produced when melting one tone of ice.


Q39. Why is the use of Rota meter?

ANS: Flow measurement

 
Q40. If we use petrol in diesel engine, what will happen?

ANS: lot of fuel will remain unburnt.


Q41. What is the unit of power?

ANS: Watt

 
Q42. An adiabatic compression is one in which -----.

ANS: no heat enters or leaves the system.


Q43. Pour point is

ANS: minimum temperature at which a liquid flows at set condition.

 
Q44. Main objective behind plant layout is ---.

a) To avoid back tracking.
b) To minimize the space occupied.

  
Q45. What is meant by Orifice?

ANS: Provision for flow of liquid with regulation.

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop