Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Aspire System Verbal Ability Questions

Posted on :09-04-2016


DIRECTIONS for the questions 1-2:

Each sentence has two blanks, indicating that something has been omitted.

Choose the set of words that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Q1. I am not attracted by the _______________ life of the ______________, always wandering through countryside, begging for charity.

A) proud, almsgiver
B) affluent, mendicant
C) peripatetic, vagabond
D) natural, philanthropist

ANS: C

Explanation:

The keyword are “always wandering through countryside, begging for charity” . Hence , [3].


Q2. Though the country has ______________ free medical service for the poor, it is _____________.

A) stopped, unaffordable
B) maintained, admirable
C) favoured, appreciable
D) instituted, inadequate

ANS: D

Explanation:

The key word is though meaning that it has not served the purpose. Hence, [4]

DIRECTIONS for the questions 3-4:

In each of these questions, a statement is followed by two assumptions numbered I and II. An assumption is something supposed or taken for granted. Mark answer as

1. if only Assumption II is implicit.
2. if only Assumption I is implicit.
3. if either Assumption I or II is implicit.
4. if neither Assumption I nor II is implicit.

Q3. Statement:

Lack of stimulation in the first four-five years of life can have adverse consequences.

Assumptions:

I. A great part of the development of observed intelligence occurs in the earliest years of life.
II. 50 percent of the measurable intelligence at the age of 17 is already predictable by the age of four.

ANS: D

Explanation:

"Assumption II is only a re-statement of the statement.
Assumption I is valid because only if this happens will there be adverse consequences later."


Q4. Statement:

Take this oven home and you can prepare very tasty dishes which you were unable to prepare earlier – an advertisement of X brand oven.

Assumptions:

I. The user knows the procedure recipe of tasty dishes but does not have a proper oven to cook.
II. Only X brand oven can cook very tasty dishes.

ANS: B

Explanation:

"For making better cakes (or other dishes which can be made in an oven), you need a good recipe or a good oven.
The assumptions in statement I and II are implied. Hence 3."


DIRECTIONS for the questions 5:

The five paragraphs given below have all had their constituent sentences jumbled. Read each jumbled passage carefully and then pick the option in which the best sequence is shown and shade the appropriate answer in the space provided for it on the OMR answer sheet.

Q5.

i) The Supertag scanner could revolutionise the way people shop, virtually eradicating supermarket queues;
ii) The face of retailing will change even more rapidly when the fibre optic networks being built by cable TV companies begin to be more widely used;
iii) The scanner would have a double benefit for supermarkets - removing the bottleneck which causes frustration to most customers and reducing the number of checkout staff;
iv) An electronic scanner which can read the entire contents of a supermarket trolley at a glance has just been developed.

The best sequence is:

A) ii, i, iii, iv
B) iv, i, iii, ii
C) iv, iii, ii, i
D) iii, i, iv, ii

ANS: B

Explanation:

Sentence (iv) introduces the topic followed by (i), which talks about revolutionising, followed by (iii) talking about the changes and benefits and then (ii) referring to the change expected in future.


DIRECTIONS for the questions 6 to 10:

Read the given passage carefully and attempt the questions that follow and shade the appropriate answer in the space provided for it on the OMR answer sheet.

MY LOVE OF NATURE goes right back to my childhood, to the times when I stayed on my grandparents farm in Suffolk. My father was in the armed forces, so we were always moving and didnt have a home base for any length of time, but I loved going there. I think it was my grandmother who encouraged me more than anyone: she taught me the names of wild flowers and got me interested in looking at the countryside, so it seemed obvious to go on to do Zoology at University.

I didnt get my first camera until after Id graduated, when I was due to go diving in Norway and needed a method of recording the sea creatures I would find there. My father didnt know anything about photography, but he bought me an Exacta, which was really quite a good camera for the time, and I went off to take my first pictures of sea anemones and starfish. I became keen very quickly, and I earned how to develop and print; obviously I didnt have much money in those days, so I did more black and white photography than colour, but it was all still using the camera very much as a tool to record what I found both by diving and on the shore. I had no ambition at all to be a photographer then, or even for some years afterwards.

Unlike many of the wildlife photographers of the time, I trained as a scientist and therefore my way of expressing myself is very different. Ive tried from the beginning to produce pictures which are always biologically correct. There are people who will alter things deliberately: you dont pick up sea creatures from the middle of the shore and take them down to attractive pools at the bottom of the shore without knowing youre doing it. In so doing, youre actually falsifying the sort of seaweeds they live on and so on, which may seem unimportant, but it is actually changing the natural surroundings to make them prettier. Unfortunately, many of the people who select pictures are looking for attractive images and, at the end of the day, whether its truthful or not doesnt really matter to them.

Its important to think about the animal first, and there are many occasions when Ive not taken a picture because it would have been too disturbing. Nothing is so important that you have to get that shot; of course, there are cases when it would be very sad if you didnt, but its not the end of the world. There can be a lot of ignorance in peoples behaviour towards wild animals and its a problem that more and more people are going to wild places: while some animals may get used to cars, they wont get used to people suddenly rushing up to them. The sheer pressure of people, coupled with the fact that there are increasingly fewer places where no-one else has photographed, means that over the years, life has become much more difficult for the professional wildlife photographer.

Nevertheless, wildlife photographs play a very important part in educating people about what is out there and what needs conserving. Although photography can be an enjoyable pastime, as it is to many people, it is also something that plays a very important part in educating young and old alike. Of the qualities it takes to make a good wildlife photographer, patience is perhaps the most obvious - you just have to be prepared to sit it out. Im actually more patient now because I write more than ever before, and as long as Ive got a bit of paper and a pencil, I dont feel Im wasting my time. And because I photograph such a wide range of things, even if the main target doesnt appear I can probably find something else to concentrate on instead.

Q6. The writer decided to go to university and study Zoology because

A) she wanted to improve her life in the countryside
B) she was persuaded to do so by her grandmother
C) she was keen on the natural world
D) she wanted to stop moving around all the time

ANS: C

Explanation:

The answer might appear to one as (2), but since her grandmother persuaded her to develop interest in the nature, and not to study zoology, the right answer is (3).


Q7. Why did she get her first camera?

A) she needed to be able to look back at what she had seen
B) she wanted to find out if she enjoyed photography
C) her father thought it was a good idea for her to have one
D) she wanted to learn how to use one and develop her own prints

ANS: A

Explanation:

(1) is clearly the answer, as rest of the options are just not reflecting the idea.


Q8. She did more black and white photography than colour because

A) she did not like colour photograph
B) she did not have a good camera
C) she wanted quality photograph
D) she didnt have much money in those days

ANS: D

Explanation:

2nd paragraph line 3, tells us the answer.


Q9. How is she different from some of the other wildlife photographers she meets?

A) she tries to make her photographs as attractive as possible
B) she takes photographs which record accurate natural conditions
C) she likes to photograph plants as well as wildlife
D) she knows the best places to find wildlife

ANS: D

Explanation:

This inferential question can be referred by the idea suggested in paragraph 3.Moreover we can get a better understanding of the question after going through the lines “Unlike many of………. biologically correct.”


Q10. Which does them refer to in the 7th line in paragraph 3?

A) sea creatures
B) attractive pools
C) Seaweeds
D) natural surroundings

ANS: A

Explanation:

The answer is “sea creatures” as can be understood after reading the line “There are people………….. youre doing it.”


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop