Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Aricent Reasoning Ability Paper

Posted on :08-04-2016

DIRECTIONS for the question 1 to 2:  

In the following question a given statement is followed by two assumptions I and II. An assumption is something supposed or taken for granted. You have to consider the statement and the following assumptions and decide which of the assumptions is implicit in the statement.

Q1. Statements: A good book, even if costly, is sold Assumption: I. Some books are better than others.
II. Most of the books are costly

A) If only assumption I is implicit;
B) If only assumption II is implicit;
C) If neither I nor II is implicit; and
D) If both I and II are implicit.

ANS: A

Explanation:

A good book , even if costly, is sold means that there are books which are cheaper and books which are not that good. Hence assumption I is implicit. But most of the books are costly is not implicit.


Q2. Statements: The integrated steel plants in India no longer have to depend on imports for continuous casting refractories. 
Assumption: I. Continuous casting refractories are needed by India.
II. Continuous casting refractors are in demand.

A) If only assumption I is implicit;
B) If only assumption II is implicit;
C) If neither I nor II is implicit; and
D) If both I and II are implicit

ANS: D

Explanation:

Both I & II are implicit.
As the statement says “The integrated steel plants in India no longer have to depend on imports for continuous casting refractories” means that existence of these refractories is necessary and also in demand.


Q3. My bag can carry no more than ten books. I must carry at least one book each of management, mathematics, physics and fiction. Also, for every management book, I must carry two or more fiction books, and for every mathematics book, I must carry two or more physics books. I earn 4, 3, 2 and 1 points for each management, mathematics, physics and fiction book, respectively, I carry in my bag. I want to maximize the points I can earn by carrying the most appropriate combination of books in my bag. The maximum points that I can earn are 

A) 21
B) 20
C) 22
D) 23

ANS: C

Explanation:

We need minimum 1 book of management, mathematics, physics and fiction each and we know that for every management book, we have 2 or more fiction book as well as for every mathematics book we have 2 or more physics book
It means we should have minimum 1 management, 1 mathematics, 2 physics and 2 fiction = 6 books
Now we can either have more no of management book or mathematics book
By having 1 more mathematics book, we will have 3 more physics book ( physics points are more than fiction points )
So, ideal combination will be 1 management, 2 mathematics, 5 physics and 2 fiction
Total points = 1 × 4 + 2 × 3 + 5 × 2 + 2 ×1 = 22


Q4. Five persons with names, P, M, U, T and X live separately in any one of the following: a palace, a hut, a fort, a house or a hotel. Each one likes two different colours from among the following: blue, black, red, yellow and green. U likes red and blue. T likes black. The person living in a palace does not like black or blue. P likes blue and red. M likes yellow. X lives in a hotel. M lives in a 

A) Fort
B) Hut
C) Palace
D) House

ANS: C

 
Q5. Eighty kilograms (kg) of store material is to be transported to a location 10 km away. Any number of couriers can be used to transport the material. The material can be packed in any number of units of 10, 20 or 40 kg. Courier charges are Rs. 10 per hour. Couriers travel at the speed of 10 km/hr if they are not carrying any load, at 5 km/hr if carrying 10 kg, at 2 km/hr if carrying 20 kg and at 1 km/hr if carrying 40 kg, A courier cannot carry more than 40 kg of load. The minimum cost at which 80 kg of store material can be transported to its destination will be

A) Rs. 160
B) Rs. 180
C) Rs. 140
D) Rs. 120

ANS: A

Explanation:

With load 10kg and speed is 5km/hr, then time required to cover 10 km is 2 hrs, thus amount spend for 2 hrs = 10 × 2 = 20/-
So for 80kg, amount = 20 × 8 = 160/-
With load 20kg and speed is 2km/hr, then time required to cover 10 km is 5 hrs, thus amount spend for 5 hrs = 10 × 5 = 50/-
So for 80kg, amount = 50 × 4 = 200/-
With load 40kg and speed is 1km/hr, then time required to cover 10 km is 10 hrs, thus amount spend for 10 hrs = 10 × 10 = 100/-
So for 80kg, amount = 100 × 2 = 200/-
So the minimum cost is 160/-


Q6. An application was received by inward clerk in the afternoon of a week day. Next day he forwarded it to the table of the senior clerk who was on leave that day. The senior clerk put up the application to the desk officer next day in the evening. The desk officer studied the application and disposed off the matter on the same day i.e., Friday. Which day was the application received by the inward clerk?

A) Monday
B) Wednesday
C) Tuesday
D) Previous weeks Saturday

ANS: B


Q7. In a queue of children, Kashish is fifth from the left and Mona is sixth from the right. When they interchange their places among themselves, Kashish becomes thirteenth from the left. Then, what will be Monas position from the right ?

A) 4th
B) 14th
C) 8th
D) 15th

ANS: B

Explanation:

Total no. of students can be predicted from Kashishs position = 13 + 6 - 1 = 18. 
So this implies Monas position from the right is (18 - 5 + 1) = 14th.


DIRECTIONS for the questions 8 and 10:
 
Read the information given below and answer the question that follows.

There is an office block for six officers namely Anil, Brijendar, Chander, Dharmendar, Elexander and Farmaan. The three offices are on to the left hand side of the entry point in a row and another three on the right hand side of the entry gate in a row. In between these two rows of offices, there is a corridor and all these offices have the doors opening towards the corridor. Both Brijendar and Chander have their offices to the right of the corridor (as one enters the office block) and Anil occupies an office to the left of the corridor. Elexandar and Farmaan occupy offices on opposite sides of the corridor but their offices dont face each other. The offices of Chander and Dharmendar face each other. Elexandar does not have a corner office. Farmaans office is further down the corridor than Anils but on the same side.

Q8. If Elexandar sits in his office facing the corridor, whose office is to his left?

A) Chander
B) Brijendar
C) Anil
D) Dharmendar

ANS: A


Q9. Who is/are Farmaans immediate neighbour(s)?

A) Anil and Chander
B) Anil only
C) Chander only
D) Dharmendar only

ANS: B


Q10. Dharmendar was heard telling someone to go further down the corridor to the last office on the right side. To whose office room was he trying to direct that person?

A) Anil
B) Brijendar
C) Chander
D) Elexandar

ANS: B


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop