Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Aricent Placement paper

Posted on :08-04-2016
SEC 1: English (25 Ques - 25 min) -- Meanings, opposites, Passages, sentence ordering etc.

Kelsey could not begin to fathom what she was hearing. In fact, a part of her began to feel she was in some sort of dream, unable to emerge to wakefulness.

Even the contractor appeared flabbergasted. His mouth stayed in a half-open  position, like a marionette waiting for its strings to be tugged.
Yes. Leave it, Robert said again, speaking to the notion that someone in the room had asked him to clarify his words. No one had, but Robert understood the  silence.

What were the chances that an Indian burial ground would be found on the bucolic site where Robert and Kelsey had chosen to build their dream home? Why in the world would Robert not want to have the remains carted away, thought Kelsey. The last thing they needed were Indian poltergeists meandering around their home while the two of them were trying to renovate their marriage.

Kelsey, usually deferential to her husband, knew that now was the time to make her position heard.She tried to cajole Robert away from the direction he was heading. Sweetheart, she cooed. We dont want to build on a site with human remains. It would be irreverent to the dead. Immediately, she saw contempt in Roberts eyes; it was a subtle reminder of how he often viewed her as superficial and self-absorbed. What would be irreverent, said Robert, his voice dripping with condescension, would be to desecrate these Native graves and move them from their final resting place. Remember the culture.

No, Kelsey did not remember the culture. She could not care less about the culture. However, Robert, the history professor, was obviously enthralled by the contractors findings. He had an innate way of understanding other cultures and other people that amazed Kelsey. He did not have that gift with her.

But something inside Kelsey said this was too much. She believed wholeheartedly in ghosts and could not imagine a life of them haunting her, rattling her cupboards, and shaking her floorboards.

Kelsey had an unnerving sensation that problems were ahead.Questions:

Q1. Which of the following best explains how Kelsey feels at the beginning of  the story?

A. unable to comprehend the current situation
B. unable to comprehend the decision of her husband
C. unaware of the problem at hand
D. unwilling to confront a potentially life-threatening ordeal


Q2. As used at the beginning of the story, which is the best synonym for flabbergasted?

A. dumbfounded
B. hostile
C. querulous
D. unimpressed


Q3. In paragraph 2, the author writes, β€œHis mouth stayed in a half-open position, like a marionette waiting for its strings to be tugged.” Which of the following literary techniques is used in this quotation?

A. allusion, characterized by a casual reference to a literary or historical figure
B. simile, characterized by a comparison between two unlike things using β€œlike” or β€œas”
C. denotation, characterized by the usage of the literal definition of a word
D. hyperbole, characterized by a gross exaggeration.


Q4. The title of this passage makes use of which literary device?

A. a pun, where one word has two meanings that are both used at the same  time
B. irony, where the words used mean the opposite of what they say
C. foreshadowing, which hints at what is to come later in the story
D. overstatement, where something is exaggerated for effect

Q5. Kelsey wants to have the remains removed because

I.   She is afraid of ghosts.
II.  Robert wants to leave them there.
III. She respects Native cultures.

A. I only
B. I and II
C. I and III
D. I, II, and III


Q6.  If Kelsey had chosen to be deferential (paragraph 6) to her husband, what would she have likely told him regarding his plans? 

A. "Good idea."
B. "Dont be silly."
C. "Ill leave you."
D. "Im not sure."


Q7. Which adjective best describes Kelsey and Roberts marriage?

A. busy
B. appalling
C. strained
D. good-natured


Q8.  What about Robert seems to keep him from wanting to move the gravesite?

A. He is controlling.
B. He fears the Indians.
C. He cares about cultural history.
D. He is afraid of ghosts.


Q9. In paragraph 7, the author writes, β€œShe tried to cajole Robert away from the direction he was heading."Which of the following is the best way to rewrite the above sentence while keeping its original meaning as used in the story?

A. She tried to compromise with Robert to go the other direction.
B. She tried to force Robert to change directions.
C. She tried to entice Robert away from the direction he was heading.
D. She tried to threaten Robert about the direction he was heading.


Q10.  As used at the end of the story, which is the best antonym for desecrate?

A. honor
B. excavate
C. defile
D. criticize


Q11. In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

QUIESCENT

A. ACTIVE
B.  DORMANT
C. Weak
D. Unconcerned

ANS:  A


Q12) FRAUDULENT

A. Candid
B. Direct
C. Forthright
D. Genuine

ANS: D


Q13) BUSY

A. Occupied
B. Engrossed
C. Relaxed
D. Engaged


ANS: C

In each question below a sentence with four words printed in bold type is given. These are lettered as (A), (B), (C) and (D). One of these four words printed in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate if any. The letter of that word is your answer. If all the words printed in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, mark (E) i.e. All correct as your answer.
 
Q14. Since petroleum products are taxed 

(A) heavily they are a major
(B) source 
(C) of revenue 
(D) for the government. 
(E) All correct 

 
Q15. Even though the proposal appears 

(A) practical 
(B) the committee should discuss 
(C) it
(D) at length. 
(E) All correct 

 
Q16. The Indian stock market has been one of the well 

(A) performing 
(B) markets globally 
(C) during the current 
(D) year. 
(E) All correct 

 
Q17. Had the scheme been allowed 

(A) to continue 
(B) it would have generated 
(C) attracted 
(D) returns. 
(E) All correct 

 
Q18. People should constantly 

(A) upgrade their skills 
(B) in order to be effective 
(C) and efficient. 
(D) All correct 

Aptitude (25 Ques - 35 min)  logarithms, work, distance, discount, profit & loss, Interests etc.

Q1. If the list price of a book is reduced by Rs. 5, then a person can buy 5 more books for Rs. 300. The original cost of the book is

(1) Rs. 15  
(2) Rs. 20  
(3) Rs. 25  
(4) Rs. 30


Q2. If the total distance of a journey is 120 km .If one goes by 60 kmph and comes back at 40 kmph what is the average speed during the journey ?

ANS: 48kmph


Q3. On a nice summer day two tourists visit the Dutch city of Gouda. During their tour through the center they spot a cosy terrace. They decide to have a drink and, as an appetizer, a portion of hot "bitterballs" (bitterballs are a Dutch delicacy, similar to croquettes). The waiter tells them that the bitterballs can be served in portions of 6, 9, or 20. What is the largest number of bitterballs that cannot be ordered in these portions?

Q4. 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12 What will be the 6th number?

a)8 
b)9 
c)7 
d)5

Q5. In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

ANS: 0


Q6. A, B, C, D and E play a game of cards. A says to B, "If you give me three cards, you will have as many as E has and if I give you three cards, you will have as many as D has." A and B together had 10 cards more than what D and E together have. If B has two cards more than what C has and the total number of cards be 133, how many cards does B have?

ANS: 25


Q7. If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

A. M - N x C + F   
B. F - C + N x M
C. N + M - F x C   
D. M x N - C + F

 
Q8. Pointing to a person, Deepak said, "His only brother is the father of my daughters father". How is the person related to Deepak?

A. Father  
B. Grandfather
C. Uncle   
D. Brother-in-law

ANS: C


Q9. There are 5 persons a,b,c,d,e and each is wearing a block or white cap on his head. a person can see the caps of the remaining 4 but cant see his own cap. a person wearing white says true and who wears block says false.

            i) a says i see 3 whites and 1 block
            i) b says i see 4 blocks
            iii) e says i see 4 whites
            iv) c says i see 3 blocks and 1 white.

 
Q10. Which of the following options are true.

Alphine tunnels are closed tunnels. in the past 30 yrs not even a single accident has been recorded for there is one accident in the rail road system. even in case of a fire accident it is possible to shift the passengers into adjacent wagons and even the living fire can be detected and extinguished with in the duration of 30 min.

A. no accident can occur in the closed tunnels
B. fire is allowed to live for 30 min.
C.  All the care that travel in the tunnels will be carried by rail shutters.

ANS:  A,C


Q11. A company contracts to paint 3 houses. Mr. Brown can paint a house in 6 days while Mr. Black would take 8 days and Mr. Blue 12 days. After 8 days Mr. Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr. Blue to complete the contract?

A. 7 
B. 8
C. 11
D. 12

ANS: C 
 
Q12.  2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station traveling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After traveling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 30 
B. 40
C.58
D. 60

ANS: B 

 
Q13.   If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.-5 
B. 4
C. 2
D. 8

ANS: D


Q14. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream (2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A. 16 
B. 24
C. 30
D. 64

ANS: D 

 
Q15. If the operation, ^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y, what is the value of  in 2 ^ a = a ^ 3

A. 0 
B. 1
C. -1
D. 4

ANS: B 

 
Q16. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm. If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade, how much will the shop save in blending 100 gms.

A.Rs.90 
B.Rs.1.00
C.Rs.3.00
D.Rs.8.00

ANS: C


Q17. Which of the following statements is not correct?

A. log10 10 = 1
B. log (2 + 3) = log (2 x 3)
C. log10 1 = 0
D. log (1 + 2 + 3) = log 1 + log 2 + log 3

ANS: B


log 8 is equal to:
log 8

Q18)
 
A. 18
B. 14
C. 12
D. 18
 
ANS: C


Q19.

If log a + log b = log (a + b), then:
b a
 
A. a + b = 1
B. a - b = 1
C. a = b
D. a2 - b2 = 1

ANS: A


Q20.

If log10 7 = a, then log10  
1  
is equal to:
70
 
A. - (1 + a)
B. (1 + a)-1
C. a10
D. 110a
 
ANS: A


Q21) If log10 2 = 0.3010, the value of log10 80 is:

A. 1.6020
B. 1.9030
C. 3.9030
D. None of these

ANS: B


Q22) Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

A. 4
B. 7
C. 9
D. 13

ANS: A


Q23) The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

A. 276
B. 299
C. 322
D. 345

ANS: C


Q24) Six bells commence tolling together and toll at intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes, how many times do they toll together ?

A. 4
B. 10
C. 15
D. 16

Q25) Six bells commence tolling together and toll at intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes, how many times do they toll together ?

A. 4
B. 10
C. 15
D. 16

ANS: D


Q26) If log 2 = 0.30103, the number of digits in 264 is:

A.18
B. 19
C. 20
D. 21

ANS: C


Q27) If logx y = 100 and log2 x = 10, then the value of y is:

A. 210
B. 2100
C. 21000
D. 210000

ANS: C

Data structure:

Q1. What is  the ternary operator in following
   
a. *    
b.&      
c.~      
d.?

Q2. Which  is unary operator that used for addressing
   
a.*     
b.!      
c.&     
d.?


Q3. Whats  equation for average class analysis of quicksort
   
a.O(n) 
b.O(logn)  
c.O(2nlogn) 
d.O(n2)


Q4. Same 3rd  question ....with quicksort O(n2)
   
a.O(n)           
b.O(logn)       
c.O(2nlogn)    
d.O(n2)

   
Q5. What  operation & symbol indicate
   
a.bitwise  AND  
b.bitwisOR   
c.logical AND   
d.logicalOR

   
Q6. Which  is the worst algorithm in average case analysis?
   
a.mergesort   
b.quick sort    
c.heapsort     
d.bubblesort
   
Q7. In  stack 2,3
   
push()  push()
   
pop()
   
pop()
   
pop()
   
1push()
   
What is the output?

   
Q8. Which  has highest priority?
   

High  priority: $ symbol
   
Medium: *  multiplication , / division
   
Low:  +addition and -subtraction
   
High  priority: * multiplication , / division
   
Medium: $  symbol
   
Low:  +addition and -subtraction


   
Q9. What is  sorting?

   
Q10. By  using only 4 nodes, how many form of binary tree can make?
   
a.12    
b.14    
c.15   
d.13
   
C Questions:
   
Q1. 

main() 
   
{
   
int i=32;
   
{
   
int i;
   
for(i=0;i<5;I++)
   
some  operation.......
   
}
   
printf(β€œ%d”,i);
   
}

   
a. 5     
b. garbage      
c. error          
d. 32
   

   
Q2

main()
   
{
   
int  a=5,b=6,c=10;
   
c=a==b;
   
printf(β€œ5d”,c);
   
}
   
a.0     
b.error          
c.1      
d.10
   

   
Q3.

int  i,j;
   
int  operate()
   
{
   
}
   
mainI()
   
{
   
Two  variables can use for both function.what is the name for that variables?
   
a.local  variable         
b.register       
c.auto           
d.external
   

   
Q4.

int  sample(int i)
   
{
   
int  count=1;
   
printf(%d”,count++);
   
}
   
main()
   
{
   
int i,j;
   
for(i=0,j=5;i<5;i++,j--)
   
samuple(i);
   
printf(β€œthe  element %d and %d”,i,j);
   
}
   
What is  the output for last two printf statement?

Q5. The command which gives the  device of our system :    WHO


Q6.The command which gives the all list of  files without graphic symbols the choices are as follows

ls-a
ls-b
ls-l

 
Q7. When a C function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the stack is

a) left to right 
b) right to left
c) bigger variables are moved first than the smaller variables.
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
e) none of the above.

ANS: (b)


Q8.

int a[3][5]={ {1,2,3,4,5],{2,3,4,5,6},{10,11,12,13,14}};
int *p=&a;
printf(β€œ%d”,*(*(x+1)+3));


Q9.

int a=0xdeabc;
char x=a;
printf(β€œ%x”,x);


Find the output of this endiane machine.


a) de    
b) ab    
c) 0      
d) cannot be predictable

Q10. A question on Computer Networks giving 3 lines o theory on CSMA/CD   CSMA/CA.


Q11. sizeof() is an operator .


Q12.

main()
{
pfrintf(β€œ%d”,f1(10,10);
 
}

the function declaration of  f1(int,int) is given in some other  program find how the function declaration is extern int f1(int,int)
What is use of the Wait for Graph
 
Q14.

main()
 
{
 
a=5;
 
if(a=1)
 
{
 
printf(β€œd”,a);
 
}

always if prints the value of a is 1

 
Q15. A bit on convertion of binary number to Octal .10111000  first convert it into the decimal  and convert  it into the Octal by dividing  8.


Q16. Given the following statement

     enum day = {jan = 1, feb=4, april, may}   
                                         
What is the value of may?

(a) 4
(b) 5
(c) 6
(d) 11
(e) None of the above


Q17. Find the output for the following C program

main
{int x,j,k;
j=k=6;x=2;
x=j*k;
printf("%d", x);


Q18. Find the output for the following C program

fn f(x)
{ if(x<=0)
return;
else f(x-1)+x;
}


Q19. Find the output for the following C program

i=20,k=0;
for(j=1;j
{k+=j<10?4:3;
}
printf("%d", k);
 

Q20. Find the output for the following C program

int i =10
main()
{int i =20,n;                                                                                                
for(n=0;n<=i;)
{int i=10;
i++;
}
printf("%d", i);


Q1. What is paging?


Q2. What is virtual memory and why it is needed?


Q3. Write a program for Quick sort?


Q4. Write a program for banking management system and Railway management System?


Q5. Write a code by which you can find the no. of same train no. Occurrence in a snapshot from a database in railway ticketing system?


Q6. Write difference between switch and hub, tell about their characteristic?


Q7. Tell me about routers?


Q8. What is software engineering. Tell all the steps involved in it?


Q9 What is testing, what are different types of testing?


Q10. What is Scheduling. Explain different types of scheduling.


Q11. What is leaky bucket.


Q12. What is Segmentation?


Q13. What is token ring. Explain about it.


Q14. How many bits are required for IPv4 and IPv6.


Q15. Difference between UDP and TCP/IP.


Q16. Tell me whats an operating system?


Q17.  Different functions of an OS?


Q18. Whats is heavy weight process?


Q19. Whats IPC?


Q20. Whats critical section and its various solutions?


Q21. Draw fig of OSI model?


Q22. Which model is used in Internet?


Q23.  Draw figure of it?


Q24. What is function of network layer?




  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop