Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Aricent Aptitude Paper

Posted on :07-04-2016

Spotting Errors
 
Directions (For the 8 items which follow) :

Passage - I:
 
(i)  In this section, a number of sentences are given. The sentences are underlined in three separate parts and each one is labeled (a), (b) and (c), Read each sentence to find out whether there is an error in any underlined part No sentence has more than one error. When you find an error in any one of the underlined parts (a), (b), or (c) indicate your response on the separate Answer Sheet at the appropriate space. You may feel that there is no error response.

(ii)  You are to indicate only one response for each items in your Answer Sheet. If you indicate more than one response, your answer will be considered wrong. Errors may be in grammar, word usage or idioms. There may be a word missing or there may be a word which should be removed.

(iii)  You are not required to correct the error. You are required only to indicate your responses on the Answer Sheet.

Examples P and Q have been solved for you.

P.  The young child (a)/ singed (b)/ a very sweet song (c)/ No error (d).

Q.  We worked (a)/ very hard  (b)/ throughout the season (c)/  No error (d).

Explanation :

In item P, the word signed is wrong. The letter under this part is (b), so (b) is the correct answer. Similarly for item Q, (d) is the correct answer. as the sentence does not contain any error
 
Q1.  Whenever a person lost anything (a)/ the poor folk around (b)/ are suspected (c)/ No error (d).

ANS: b

 
Q2.  Still impressive is that (a)/ we achieve this selective attention (b)/ through our latent ability to lip-read (c)/ No error (d).

ANS: c

 
Q3.  As I entered the famous gallery (a)/ my attention was at once drawn  (b)/ to the large sculpture in the corner (c)/ No error (d).

ANS: b

 
Q4.  Everyday before (a)/ I start work for my livelihood  (b)/ I do my prayer  (c)/ No error(d).

ANS: b

 
Q5.  Pooja went to her friends house at the appointment hour; but (a)/ she was told  (b)/ that her friend left half an hour earlier (c)/ No error (d).

ANS: b

 
Q6.  Rekha is  (a)/ enough old  (b)/ to get married (c)/ No error (d).

ANS: b

 
Q7.  As far as I am converned (a)/ I shall do everything  (b)/ possible to help you  (c)/ No error (d).

ANS: b

 
Q8.  The person in the seat of justice (a)/ should be absolutely partial  (b)/ and not treat his nearest and dearest with favour (c)/ No error (d).

ANS: a

 
Rearranging Parts of a Sentence:

Direction (For the 8 items which follow):

In the following, some parts of the sentence have been jumbled up. You are required to rearrange these parts which are labeled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence and mark in your Answer Sheet accordingly.

Example Z has been solved for you.

Z.  Some people believe that the effect (P)/ is very bad (Q)/ on children (R)/ of cinema(S)/.

The correct sequence should be

(a) P ? S ? R ? Q
(b) S ? P? Q ? R
(c) S ? R ? P ? Q
(d) Q ? S ? R ? P
 
Explanation :

The proper way of writing the sentence is "Some people believe that the effect of cinema on children is very bad" This is indicated by the sequence P ? S ? R ? Q and so (a) is the correct answer.

 
Q9.  We are doing to the people (P)/ to give relief (Q)/ all we can  (R)/ but more funds are needed (S)/.

The correct sequence should be

(a) P ? Q ? R ? S
(b) R ? Q ? P ? S    
(c) Q ? P ? R ? S
(d) S ? P ? Q ? R

ANS: b

 
Q10.  The man when he was (P)/ in the office last evening (Q)/ could not finish  (R)/ all his work (S)/.

The correct sequence should be

(a) P ? Q ? R ? S
(b) Q ? R ? S ? P   
(c) R ? Q ? P ? S
(d) R ? S ? P ? Q

ANS: b

 
Q11.  The people decided  they were going (P)/ how much (Q)/ to spend  (R)/. on the construction of the school building (S)/.

The correct sequence should be

(a)  Q ? P ? R ? S    
(b)  P ? Q ? R ? S
(c)  P ? R ? Q ? S
(d)  S ? Q ? P ? R

ANS: a

 
Q12.  The man said that   those workers (P)/ would be given a raise (Q)/ who did not go on (R)/ strike last month (S)/.

The correct sequence should be

(a) P ? Q ? R ? S
(b) P ? R ? S ? Q   
(c) Q ? P ? R ? S
(d) R ? S ? P ? Q

ANS: b

 
Q13.  I think   the members (P)/ are basically in agreement (Q)/ of the group  (R)/ on the following points (S)/.

The correct sequence should be

(a) R ? Q ? P ? S
(b) S ? Q ? R ? P
(c) P ? R ? Q ? S   
(d) P ? Q ? S ? R

ANS: c

 
Q14.  While it was true that  I had  (P)/ to invest in industry  (Q)/ some lands and houses (R)/ I did not have ready cash (S)/.

The correct sequence should be

(a) P ? Q ? R ? S   
(b) P ? R ? S ? Q
(c) S ? Q ? P ? S
(d) Q ? P ? R ? S

ANS: a

 
Q15.  But for your help  (P)/ to finish this work  (Q)/ it would not have been possible  (R)/ in time (S)/.

The correct sequence should be

(a) P ? R ? Q ? S   
(b) S ? P ? Q ? R
(c) R ? P ? Q ? S
(d) P ? Q ? R ? S

ANS: a

 
Q16.  The boy   in the competition  (P)/ who was wearing spectacles  (Q)/ won many prizes(R)/ held in our college (S)/.

The correct sequence should be

(a) P ? Q ? R ? S
(b) R ? P ? S ? Q
(c) Q ? R ? P ? S
(d) Q ? P ? S ? R   

ANS: d

 
Q17.  Write the next number in the series. 16, 13, 17, 12, 18, 11, .....

(a) 12
(b) 19     
(c) 22
(d) 14
(e) None


ANS: b

 
Q18. If APPEAR is coded as PAEPRA, then PROVIDENCE can be coded as

(a) PROIVEDNLNE
(b) PROVPINECE
(c) RPVODINEEC    
(d) EORIVEOCEP
(e) None

ANS: c

Explanation:

The word APPEAR has been coded by interchanging the two letters at a time. Hence PROVIDENCE is coded as in (C)


Q19. Find the next number in the series : 1, 4, 9, 61, 52, .... ?

(a) 63    
(b) 50
(c) 55
(d) 70
(e) None

ANS: a

Explanation:

12 = 1;  22 = 4;  32 = 9;  42 = 16. Now reversed 16 and is written as 61, 52 = 25 if reversed you get 52; the first three being single digits which even if reversed will be the same numbers.


 
Q20. If 2 * 8 = 4,  3 * 15 = 5,  4 * 24 = 6 then 5 * 40 = ?

(a) 10
(b) 8    
(c) 6
(d) 14
(e) None

ANS: b

Explanation:

8 ÷ 2 = 4,  15 ÷ 3 = 5,  24 ÷ 4 = 6.  Hence 40 ÷ 5 = 8

 
Q21.  I am seventh in the queue from either end. How many people are there in the queue ?

(a) 10
(b) 11
(c) 13  
(d) 14
(e) None

ANS: c

 
Q22.  Write the next number in the series : 2, 6, 9, 12, 16, 18, .......

(a) 24
(b) 23  
(c) 32
(d) 28
(e) None

ANS: b

 
Q23.  Insert the missing number :
2    5    7
4    7    5
3    6
 
(a) 12
(b) 4
(c) 8
(d) 6     
(e) None

ANS: d

Explanation:

See the vertical rows   2 + 4   ? 3,   5 + 7   ? 6,   7 + 5   ? 6,  
                                            2                 2                 2

 
Q24.  A cowherd had 19 cows. All but eight died. How many will he have left ?

(a) 7
(b) 11
(c) 8     
(d) 9
(e) None

ANS: c

 
Q25.  The Twenty First Century will start on Ist January in the year

(a) 2001    
(b) 2000
(c) 2101
(d) 2100
(e) None

ANS: a

 
Q26. Complete the series : 4, 8, 12, 16, 20, .... ?

(a) 24    
(b) 22
(c) 18
(d) 14
(e) None

ANS: a

Explanation:

Here the difference between the successive numbers is 4. Hence,   ? = 20 + 4 = 24

 
Q27. Complete the series : 23, 27, 49, ?, 72, 32

(a) 88
(b) 90
(c) 92
(d) 94  
(e) None

ANS: d

 
Q28.  Complete the series : 240, 240, 120, 40, ?, 2

(a) 6
(b) 8
(c) 10   
(d) 20
(e) None

ANS: c

 
Q29.  If JOEJB means INDIA then BSNZ means

(a) BASF
(b) ARMY   
(c) KRAL
(d) CTOA
(e) None

ANS: b

 
Q30.  Supply the missing figure 2, 6, 12, 20, 30, .....

(a) 42   
(b) 38
(c) 46
(d) 56
(e) None

ANS: a


Q31.  Find out the ODD pair :

(a) Nice - good
(b) Heavy - light    (Ans)
(c) Bulky - fat
(d) Sturdy - Healthy
(e) None

ANS: b

 
Q32.  Find out the ODD pair :

(a) 3 - 9   
(b) 4 - 16
(c) 6 - 36
(d) 8 - 64
(e) 2 - 4

ANS: a

 
Q33.  The sum of any 4 consecutive even numbers is divisible by a number. Can you find out the correct choice ?

(a) by 6
(b) by 8
(c) by 4   
(d) by 3
(e) None

ANS: c

 
Q34.  Which is the number if it comes to 15 when divided by 4 and added by 9 ?

(a) 21
(b) 26
(c) 24   
(d) 22
(e) None

ANS: c

 
Q35.  36 is to 4 as 9 is to

(a) 27
(b) 1   
(c) 5
(d) 18
(e) None

ANS: b

 
Q36.  91 :  7  : :

(a) 10 : 3
(b) 21 : 9
(c) 13 : 1   
(d) 15 : 7
(e) None

ANS: c


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop