Apps Associates Placement Papers

Apps Associates Technical Paper



Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Apps Associates Interview Questions

Posted on :20-04-2016
Q1. Find the next term in series? 25  16  9  4  1  0
 
A.-1         
B.1    
C.0         
D.none

ANS: B
 
Explanation: 

 5 ^ 2, 4 ^ 2, 3 ^ 2, 2 ^ 2, 1^ 2, 0 ^ 2, (-1) ^2 = 1

 

Q2. 123456147, 12345614, 2345614, 234561, (.....)
 
A.3456       
B.2345         
C.23456 
D.34561

ANS: D
 
Explanation: 

The digits are removed one by one from the end as well as from the beginning in order so as to obtain the next term of the series.

 

Q3. 45 grinders brought at Rs. 2215/-.transpot expense Rs 2190/-.2760/- on octroi. Find selling price/piece to make profit of 20%?
 
A.2585    
B.2225    
C.2790   
D.3325

 ANS: C
 
Explanation: 

 Grider pricepiece = 2215 Transport exppiece= (2190+2760)/45 = 110 Total acquiring price of grinderpiece = 2215+110 = 2325
  20% profit on C = (2325 * 20)/100 = 465 Selling price C+D = 2790.

 

Q4. The last digit of (2004) ^5 is
 
A.4      
B.8         
C.6   
D.2

ANS: A
 
Explanation:

 As 2004 = 2000 + 4, the last digits of (2004) ^5 and 4^5 are equal. i.e. 4^5 = 1024 so unit digit is 4.
 

Q5. In a 2 digit number unit's place is halved and ten's place is doubled. Difference between the numbers is 37.Digit in unit's place is 2 more than ten's place. Find the number?
 
A.24     
B.46    
C.42   
D.NONE

ANS: B

Explanation:

 Let the ten's digit be x then unit digit= x+2 Number = 10x+(x+2) = 11x+2 -------- (1) The number obtained by doubling digit in ten's place 
 & by reducing unit's place digit to half the original value = 2(10x) + (x+2)/2 -------- (2) Difference between the numbers (1) - (2) = 37. 
 By solving equation X= 4 Therefore number 11* 4 + 2= 46.


Q6. If x - y + z = 19, y + z =20, x - z = 3, find the value of x + 4y - 5z ?
 
A.22     
B.38          
C.17      
D.none

ANS: D
 
Explanation:

 X - y + z = 19.......Eqn 1 y + z = 20............Eqn 2 x - z = 3...............Eqn 3 Adding Eqn 1 and Eqn 2 gives
 x - y + z + y + z = x + 2z = 19 + 20 = 39 Subtracting Eqn 3 from the above gives x + 2z -(x - z) = 3z = 39 - 3 = 36............z = 12 From Eqn 2,
 y + 12 = 20 ......................y = 8 From Eqn 1, x - 8 + 12 = x + 4 = 19....x = 15 Then, x + 4y - 5z = 15 + (4x8) - (5x12) = 15 + 32 - 60 = -13

Q7. A is 4 yrs old and B is thrice A. when A is 12 yrs, how old will B be ?
 
A.16      
B.20      
C.24       
D.28

ANS: B
 
Explanation:

 A= 4 years B = 3times A= 12 years A will be 12 after 8 years when A will be 12 years B will be 12 + 8 = 20 years
 

Q8. A motorboat whose speed is 15 kmph in still water goes 30 kmph downstream and comes back in a total of 4hrs 30min.Find the speed of the stream in kmph?
 
A.4        
B.5        
C.24       
D.10


ANS: B
Explanation:

 Let the speed of the stream be x km/hr. Then, Speed downstream = (15 + x) km/hr, Speed upstream = (15 - x) km/hr. 
 Therefore 30 / (15 + x) + 30 / (15 - x) = 4(1/2) 900/ (225 - x^ 2) = 9/2 9x2 = 225 x2 = 25 x = 5 km/hr.

 

Q9. A garrison had provision for a certain number of days. After 10 days, 1/5 of the men desert and it is found that the provisions will now last just as long as before. How long was that ?
 
A.15       
B.25      
C.35         
D.50


ANS: D
 
Explanation:

 Let initially there be X men having food for Y days. After 10 days X men had food for Y-10 days. Also X - X/5 = 4/5X had food for Y days.
 Apply chain rule X(Y-10) = (4/5) X *Y (X*Y) - 10 X=[4(X*Y)/5] 5(X*Y) - 4(X*Y)=50X X*Y = 50XY = 50

 

Q10. Find the equation whose roots are 9 and 5 ?
 
A.x2 + 14x + 45 = 0    
B.x2 + 14x + 49 = 0       
C.x2 + 10x + 45 = 0  
D.NONE

ANS: A
 
Explanation:

 Finding the roots of given equations x2 - 14x + 45 = 0 x2 - 9 x - 5 x + 45 = 0 (x - 5) (x - 9) = 0


Q11. Find the next term in series - Y W U S Q O M ?
 
A.P           
B.J        
C.L         
D.NONE

ANS: D
 
Explanation:

Correct ans should be K.

 
Q12. In a triangle ABC, the lengths of the sides AB and AC equal 17.5 cm and 9 cm respectively. Let D be a point on the line segment BC such that AD  is perpendicular to BC. If AD = 3 cm, then what is the radius (in cm) of the circle circumscribing the triangle ABC?
 
A.17.05       
B.27.85      
C.22.45       
D.26.25

ANS: D
 

Q13. Train A starts from Meerut at 12:00 pm & reach at Delhi on 2:30 pm & train B starts from Delhi at 12:15pm and reach at Meerut on 2:15pm. So, when both trains crosses each other ?
 
A.1.00PM      
B.1.15PM     
C.1.30PM     
D.NONE

ANS: B
 
Explanation:

 Let the distance between Meerut & Delhi be x kms & let trains meet y hours after 12.15pm Speed of A= x/150 kms/min.
  speed of B = x/120 kms / min. Distance covered by A in (y+15) min+distance covered by B in y hours=x (x/150)* (y+15) + (x/120) * y = x Equating 
 the equations Y=60 Hence trains meet at 1.15 pm.

Q14. In election a candidate who gets 42% of votes, is lost by 112 votes. What is the total number of votes polled?
 
A.650     
B.680     
C.710      
D.700

ANS: D
 
Explanation:

 Let the total number of votes polled be x, then votes polled by other candidate = (100-42)% of x = 58% of x Therefore 58% of x- 42% of x = 112 X= 700.

 

Q15. A boat covers 2 kms distance downstream in 1/2 hour. while it comes back in 1 hour. Then the velocity of the current is
 
A.1 km/hr   
B.2 km/hr       
C.1.15 km/hr    
D.3 km/hr

ANS: A
 
Explanation:

 Rate down stream = (2/0.5) kmph Rate upstream = (2/1) kmph Therefore velocity of current = ½ (4-2) = 1kmph.

 

Q16. A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:
 
A.2000       
B.10000       
C.15000        
D.20000

ANS: C
 
Explanation:

 Principal = Rs. (100 x 5400) / (12 x 3)= Rs. 15000.

 

Q17. A man traveled a certain distance at the rate of 15 miles/hour and came back at the rate of 10 miles/hour. What is his average speed ?
 
A.10 miles/hour  
B.15 miles/hour    
C.17 miles/hour    
D.12 miles/hour

ANS: D
 
Explanation:

Average speed = (2* 15* 10) / 25 = 300/25 12 miles/ hour. Aver
 

Q18. The addition of 2 number difference of 2 number is a perfect square & the difference of both perfect square also a perfect square. Then find out this number ?
 
A.2,4        
B.4,4       
C.6,9          
D.6,2

ANS: D
 
Explanation:

Checking the given options =>6, 2 =>6 + 2 = 8, 6 - 2 = 4 and 8 - 4 = 4 By c
 

Q19. The sum of 3rd and 15th elements of an arithmetic progression is equal to the sum of 6th, 11th and 13th elements of the same progression.  Then which element of the series should necessarily be equal to zero ?
 
A.1st          
B.9th          
C.12th     
D.NONE

ANS: C
 
Explanation:

 lets the first term of ap is a and difference is d then third term will be =a+2d 15th will be=a+14d 6th will be =a+5d 11th will be =a+10d 13th will be=a+12d then
 the equation will be as a+2d+a+14d = a+5d+a+10d+a+12d 2a+16d = 3a+27d a+11d=0 simply we can understand a+11d will be the 12th term of arithmetic progression so the correct answer is 12

Q20. X + Y = 6, then XY = ?
 
A.36             
B.8               
C.3           
D.30

ANS: B
 
Explanation:

Lets us consider x = 4, y = 2 x + y = 4 + 2 = 6 xy = 4*2 = 8


Q21. There are three coins of Re1, 50 ps, 25 ps having ratio of 13:11:3. The total sums of money are 77, and then find out how much Re. 1 coin is there ?
 
A.22            
B.52                 
C.27           
D.NONE

ANS: B
 
Explanation:

Let number if coins of each denomination be x. Then as they are in ratio of 13:11:3 Then (13/27)x + (11/27)(1/2)x + (3/27)(1/4)x = 77 Taking L.C.M.
 & equating LHS & RHS gives x = 108 Number of 1 rupee coins = (13/27)*108 = 52.

 

Q22. Ten years ago, the ages of the members of a joint family of eight people added up to 231 years. Three years later, one member died at the age of 60 years  and a child was born during the same year. After another three years, one more member died, again at 60, and a child was born during the same year. The current average age of this eight member joint family is nearest to:
 
A.23years              
B.22years         
C.21years      
D.24years

ANS: D
 
Explanation:

The sum of the ages of the members of the family ten years ago = 231. The sum of the ages of the members of the family seven years ago = 231 + (3 × 8) - 60 =195.
 The sum of the ages of the members of the family four years ago = 195 + (3 × 8) - 60 = 159 ∴ The sum of the ages of the members of the family 
 now = 159 + (4 × 8) = 191 ∴ Required average = 191/8 = 23.875 ≈ 24.

 

Q23. A test has 50 questions. A student scores 1 mark for a correct answer, -1/3 for a wrong answer, and -1/6 for not attempting a question. If the net score of a student is 32, the number of questions answered wrongly by that student cannot be less than ?
 
A.3         
B.6         
C.12            
D.9

ANS: A
 
Explanation:
 Let the number of correct answers be 'x', number of wrong answers be 'y' and number of questions not attempted be 'z'. 
 Thus, x + y + z = 50 ... (i) And x - y/3 - z/6 = 32 The second equation can be written as, 6x - 2y - z = 192 ... (ii) Adding the two equations we get,
 7x - y = 242 or x = (242 + y)/7 Since, x and y are both integers, y cannot be 1 or 2. The minimum value that y can have is 3.

Q24. How many even integers n, where 100
 
A.40         
B.37           
C.38            
D.39

 ANS: D
 
Explanation:

There are 101 integers in all, of which 51 are even. From 100 to 200, there are 14 multiples of 7, of which 7 are even. 
There are 11 multiples of 9, of which 6 are even. But there is one integer (i.e. 126) that is a multiple of both 7 and 9 and also even. 
Hence the answer is (51 - 7 - 6 + 1) = 39

 

Q25. DIRECTIONS for Questions 25 and 26:

Answer the questions on the basis of the information given below. The Head of a newly formed governmentdesires to appoint five of the six elected members A, B, C, D, E and F to portfolios of Home, Power, Defense, Telecom and Finance. 
F does not want any portfolio if D gets one of the five. C wants either Home or Finance or no portfolio. B says that if D gets either Power or Telecom then she must get the other one. E insists on a portfolio if A gets one. Which is a valid assignment ?

 
 A.A-Home, B-Power, C-Defense, D-Telecom, E-Finance.
 B.C-Home, D-Power, A-Defense, B-Telecom, E-Finance
 C.A-Home, B-Power, E-Defense, D-Telecom, F-Finance.
 D.B-Home, F-Power, E-Defense, C-Telecom, A -Finance

ANS: B
 
Explanation:

 From the above information we can note that => If D gets any then F does not want any .So, option C invalid. => C wants in either


Q26. If A gets Home and C gets Finance, then which is NOT a valid assignment for Defense and Telecom ?
 
A.D-Defense, B-Telecom.       
B.F-Defense, B-Telecom  
C.B-Defense, E-Telecom.       
D.B-Defense, D-Telecom.


ANS: D
 
Explanation:

As B says that if D gets either Power or Telecom then she must get the other one option D is invalid.
 in Home or Finance. Therefore option A and D invalid => So, option B answer.


Q27. DIRECTIONS for Questions 27 to 28:

Answer the questions on the basis of the information given below. Rang Barsey Paint Company (RBPC) is in the  business of manufacturing paints. RBPC buys RED, YELLOW, WHITE, ORANGE, and PINK paints. ORANGE paint can be also produced by mixing RED and YELLOW paints in equal proportions. Similarly, PINK paint can also be produced by mixing equal amounts of RED and WHITE paints. Among other paints, RBPC sells CREAM paint, (formed by mixing WHITE and YELLOW in the ratio 70:30) AVOCADO paint (formed by mixing equal amounts of ORANGE and   PINK paint) and WASHEDORANGE paint (formed by mixing equal amounts of ORANGE and WHITE paint). The following table provides the price at which  RBPC buys paints. Color Rs. /liter RED 20 YELLOW 25 WHITE 15 ORANGE 22 PINK18 WASHEDORANGE can be manufactured by mixing .......
 
 A.CREAM and RED in the ratio 14:10
 B.CREAM and RED in the ratio 3:1
 C.YELLOW and PINK in the ratio 1:1
 D.RED, YELLOW, and WHITE in the ratio 1:1:2

ANS: D
 
Explanation:
 
Mixing equal amounts of ORANGE and WHITE can make WASHED ORANGE; ORANGE can be made by mixing equal amounts of RED and YELLOW. 
So the ratio of RED, YELLOW and WHITE is 1:1:2


Q28. Assume that AVOCADO, CREAM, and WASHEDORANGE each sell for the same.....
 
A.AVOCADO.          
B.CREAM. 
C.WASHEDORANGE         
D.Sufficient data is not available.

ANS: B
 
Explanation:
 
 If cost of AVOCADO paint is Rs.19.75 The cost of the CREAM is [(7 x 15) + (3 x 75)]/10 = Rs. 18 And cost of WASHEDORANGE is Rs.18.50 So CREAM is the most profitable.


Q29. DIRECTIONS for Questions 29 to 30:

Answer the questions on the basis of the information given below. A, B, C, D, E, and F are a group of friends. There are two housewives, one professor, one engineer, one accountant and one lawyer in the group. There are only two married couples in the group.   The lawyer is married to D, who is a housewife. No woman in the group is either an engineer or an accountant. C the accountant is married to F,  who is a professor. A is married to a housewife. E is not a housewife. Which of the following is one of the married couples ?

 
A.A&B         
B.B&E            
C.D&E             
D.A&D

ANS: D
 
Explanation:
 
One couple is C and F, here C is male and F is female. Now there can be only one more couple. A is married to a housewife, and D is housewife.  So the other couple is A (lawyer) & D.
 

Q30. What is E's profession ?
 
A.Engineer          
B.Lawyer       
C.Professor 
D.Accountant

ANS: A
 
Explanation:

 A is Lawyer, D is house wife, C is Accountant, and F is Professor. B is housewife (since E is not a housewife.) then E is Engineer. 

  

Apps Associates Placement Papers

➤ Apps Associates Technical Paper
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop