Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Apple Technical Questions 2015

Posted on :23-02-2016
Apple Interview Questions and Answers - Set 3:-

Q1. How can I refresh the Watch view from the iPhone app?

ANS:
  1. This has been one of the most common questions from the iOS developer community. The two methods that are being implemented for this are the following:
  2. Use a Darwin notification. Technically, it is CF Notification Center Darwin Notifications, and it supports real-time change notifications between an iOS extension, and the app itself.
  3. Use a timer to poll the iPhone app. This is a bit of a hack and can consume battery life quickly, but it does work and can sometimes be the only way to get it to work.


Q2. Can I charge users for the Apple Watch functionality through an In-App Purchase (IAP)?

ANS:
The answer is no. In fact, if you include Apple Watch functionality with your Apple Watch, there is no way to prevent your app from showing up on Apple Watch.


Q3. How can I add a launch image for the Watch (like the launch image for iOS iPhone apps)?

ANS:
This is a bit of a trick question. When Watch Kit first came out, it did allow for launch images. That has since been deprecated, so there is no launching view in the Watch anymore.


Q4. Where can you test Apple iPhone apps if you dont have the device?

ANS:
iOS Simulator can be used to test mobile applications. Xcode tool that comes along with iOS SDK includes Xcode IDE as well as the iOS Simulator. Xcode also includes all required tools and frameworks for building iOS apps. However, it is strongly recommended to test the app on the real device before publishing it.


Q5. Which API is used to write test scripts that help in exercising the applications user interface elements?

ANS:
UI Automation API is used to automate test procedures. Tests scripts are written in JavaScript to the UI Automation API.  This in turn simulates user interaction with the application and returns log information to the host computer.


Q6. Does iOS support multitasking? 

ANS:
iOS 4 and above supports multi-tasking and allows apps to remain in the background until they are launched again or until they are terminated.  


Q7. Name the application thread from where UIKit classes should be used? 

ANS:
UIKit classes should be used only from an applications main thread.  Note: The derived classes of UIResponder and the classes which manipulate applications user interface should be used from applications main thread. 


Q8. What are the tools required to develop iOS applications? 

ANS:
iOS development requires Intel-based Macintosh computer and iOS SDK.


Q9. What are layer objects and what do they represent?

ANS:
Layer objects are data objects which represent visual content. Layer objects are used by views to render their content. Custom layer objects can also be added to the interface to implement complex animations and other types of sophisticated visual effects.


Q10. Which is the super class of all view controller objects?

ANS:
UI View Controller class. The functionality for loading views, presenting them, rotating them in response to device rotations, and several other standard system behaviors are provided by UI View Controller class.


Q11. What is the use of controller object UI Application?

ANS:
  1. Controller object UI Application is used without sub classing to manage the application event loop.
  2. It coordinates other high-level app behaviors. 
  3. It works along with the app delegate object which contains app-level logic.


Q12. Are document objects required for an application? What does they offer?

ANS:
Document objects are not required but are very useful in grouping data that belongs in a single file or file package.


Q13. Define view object.

ANS:
Views along with controls are used to provide visual representation of the app content. View is an object that draws content in a designated rectangular area and it responds to events within that area


Q14. How can an operating system improve battery life while running an app? 

ANS:
An app is notified whenever the operating system moves the apps between foreground and background. The operating system improves battery life while it bounds what your app can do in the background. This also improves the user experience with foreground app.


Q15. When an app is said to be in not running state? 

ANS:
An app is said to be in not running state when: 
- it is not launched. 
- it gets terminated by the system during running.


Q16. Assume that an app is not in foreground but is still executing code. In which state will it be in? 

ANS: Background state.


Q17. When an app is said to be in active state? 

ANS:
An app is said to be in active state when it is running in foreground and is receiving events


Q18. How can you respond to state transitions on your app? 

ANS:
On state transitions can be responded to state changes in an appropriate way by calling corresponding methods on apps delegate object.


Q19. An app is loaded into memory but is not executing any code. In which state will it be in? 

ANS:
An app is said to be in suspended state when it is still in memory but is not executing any code.


Q20. Assume that your app is running in the foreground but is currently not receiving events. In which sate it would be in? 

ANS:
An app will be in In Active state if it is running in the foreground but is currently not receiving events. An app stays in In Active state only briefly as it transitions to a different state.


Q21. Name the app sate which it reaches briefly on its way to being suspended. 

ANS:
An app enters background state briefly on its way to being suspended.


Q22. Give example scenarios when an application goes into In Active state? 

ANS:
An app can get into In Active state when the user locks the screen or the system prompts the user to respond to some event e.g. SMS message, incoming call etc.


Q23. Assume that system is running low on memory. What can system do for suspended apps? 

ANS:
In case system is running low on memory, the system may purge suspended apps without notice


Q24. List down apps state transitions when it gets launched. 

ANS:
  1. Before the launch of an app, it is said to be in not running state.
  2. When an app is launched, it moves to the active or background state, after transitioning briefly through the inactive state.


Q25. Who calls the main function of you app during the app launch cycle? 

ANS:
During app launching, the system creates a main thread for the app and calls the apps main function on that main thread. The Xcode projects default main function hands over control to the UIKit framework, which takes care of initializing the app before it is run.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop