Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Apple Interview Questions and Answers 2014

Posted on :23-02-2016
Apple Interview Questions and Answers - Set 1:-

Q1.  Explain iPhone.

ANS:
  1. IPhone is a combination of internet and multimedia enabled smart phone developed by Apple Inc.
  2. iPhone functions as a camera phone, including text messaging, and visual voice mail.
  3. iPhone is a portable media player that resembles a video iPod.
  4. It has user interface that is built around the multi-touch screen including virtual keyboard.
  5. App Store , which launched in the mid 2008 has over 1,00,000 applications with functionalities including games, references, GPS navigation, advertising, television shows, films, reference, celebrities.


Q2. Explain iPhone OS?

ANS:
  1. iPhone OS runs on iPhone and iPod touch devices.
  2. Hardware devices are managed by iPhone OS and provides the technologies needed for implementing native applications on the phone.
  3. The OS chips with several system applications such as Mail, Safari, Phone, which provide standard services to the user.


Q3. Explain popular apps of iPhone.

ANS:
Face book-Social networking,
Doodle Buddy-drawing,
Pandora Radio-radio on our iPhone,
Yelp-restaurant reviews.


Q4. Explain the requirements for developing iPhone Apps?

ANS:
Mac OS 10.5/10.6 iPhone SDK (Software Development Kit 3.0/4.0).
IPhone SDK consists of:
  1. IDE to develop iPhone Apps is XCode(This tool is inbuilt in iPhone SDK)
  2. Interface Builder : This is used to design GUI of Apps(Inbuilt feature of iPhone SDK)
  3. Instruments: This is used to check any memory leaks in our apps (Inbuilt in SDK)
  4. Simulator : This is used to test our apps before deploying into real device.


Q5. Explain why iPhone apps are popular?

ANS:
Give  business a whole new way of transacting business for millions of users.
IPhones are the market leaders in the smart phone segment. The iPhone has become a great device to surf the internet, play games, interact with social networks and transact business.


Q6. Explain Iphone application Development?

ANS:
In 2007, Apple entered the cellular phone business with the introduction of the iPhone, a multi-touch display cell phone, which also includes the features of iPod.


Q7. Explain an iPhone app?

ANS:
An iPhone app is a program that runs on our iPhone/iPod Touch. It enables us to accomplish a certain task. They could be utility apps, games, enterprise apps, entertainment apps, apps to access our bank account etc.


Q8. Explain the functionality of accelerometer of an iphone?

ANS:
iPhone responds to motion using a built-in accelerometer.
The accelerometer detects the movement and changes the display accordingly, at the time of rotating iPhone from portrait to landscape.


Q9. Define the features of iphone 3gs?

ANS:
  1. Video: Videos can be edited, shared. High quality VGA video can be shot in portrait or landscape.
  2. 3 Megapixel Camera: Still photos with greater quality can be taken
  3. Voice control: It recognizes the names in contacts and recognizes the music on iPod.
  4. Compass: iPhone 3GS has built-in digital compass, used to point the way.
  5. Internet Tethering: Internet surfing can be done from anywhere. A 3G connection can be shared on Iphon3 with Mac notebook or laptop.


Q10. Explain iphone architecture?

ANS:
  1. It is similar to MacOS X architecture.
  2. It acts as an intermediary between the iPhone and iPod hardware an the appearing applications on the screen.
  3. The user created applications never interact directly with the appropriate drivers, which protects the user applications from changes to the hardware.


Q11. Define about the applications that can be used with iphone?

ANS:
  1. Technology, Entertainment and Design(TED): 
  2. Allows to watch and listen to worlds most fascinating people have to say, all on the iPhone.
  3. Market Watch:  Breaking news about the investments can be seen. To do so, open the Stocks app and rotate.
  4. Trends:  Latest runway shows, videos from Vogues fashion library, reviews, exclusive party pictures, fashion news updates can be seen on Style.com.


Q12. Explain which JSON framework is supported by iOS?

ANS:
SBJson framework is supported by iOS. It is a JSON parser and generator for Objective-C. SBJson provides flexible APIs and additional control that makes JSON handling easier.


Q13. Explain fast enumeration?

ANS:
Fast enumeration is a language feature that allows you to enumerate over the contents of a collection. (Your code will also run faster because the internal implementation reduces message send overhead and increases pipelining potential.)


Q14. How many bytes we can send to apple push notification server?

ANS: 256 bytes.


Q15. Multitasking support is available from which version?

ANS: iOS 4.0


Q16. Explain struct.

ANS:
A struct is a special C data type that encapsulates other pieces of data into a single cohesive unit. Like an object, but built into C.


Q17. Explain iphone reference library.

ANS:
iPhone reference library is a set of reference documents for iPhone OS .
It can be downloaded by subscribing to the iPhone OS Library doc set.
Select Help>Documentation from Xcode, and click the subscribe button next to the iPhone OS Library doc set, which appears in the left column.


Q18. Explain sensors in iphone.

ANS:
The proximity sensor immediately turns off the display when the iPhone is lifted to ear. With this sensor the power is saved and accidental dialing is prevented.
The display is automatically brightens the iPhone by the ambient light sensor when the sunlight or bright rooms and dims in darker places.


Q19. Explain the difference between shallow copy and deep copy?

ANS:
Shallow copy is also known as address copy. In this process you only copy address not actual data while in deep copy you copy data.

Suppose there are two objects A and B. A is pointing to a different array while B is pointing to different array. Now what I will do is following to do shallow copy.Char *A = {a,b,c};Char *B = {x,y,z}B = A. Now B is pointing is at same location where A pointer is pointing.Both A and B in this case sharing same data. if change is made both will get altered value of data.Advantage is that coping process is very fast and is independent of size of array.

While in deep copy data is also copied. This process is slow but Both A and B have their own copies and changes made to any copy, other will copy will not be affected.


Q20. Where can you test Apple iPhone apps if you do not have the device?

ANS:
iOS Simulator can be used to test mobile applications. Xcode tool that comes along with iOS SDK includes Xcode IDE as well as the iOS Simulator. Xcode also includes all required tools and frameworks for building iOS apps. However, it is strongly recommended to test the app on the real device before publishing it.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop