Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Amdocs Aptitude Questions

Posted on :12-02-2016
Amdocs placement papers -Aptitude Questions

Amdocs new and latest placement paper questions of aptitude and analytical reasoning 

Q1. One of the following is my secret word: AIM DUE MOD OAT TIE. With the list in front of , if I were to tell you any one of my secret word, then you would be able to tell me the number of vowels in my secret word. Which is my secret word?

ANS: TIE

Q2. In the following figure:

A B C
D
E F G
H
I

Each of the digits 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 is:

a) Represented by a different letter in the figure above.
b) Positioned in the figure above so that each of A + B + C,C + D +E,E + F + G, and G + H + I is equal to 13. Which digit does E represent?

ANS: E is 4

Q3. One of Mr. Horton, his wife, their son, and Mr. Hortons mother is a doctor and another is a lawyer.

a)If the doctor is younger than the lawyer, then the doctor and the lawyer are not blood relatives.
b)If the doctor is a woman, then the doctor and the lawyer are blood relatives.
c)If the lawyer is a man, then the doctor is a man.
Whose occupation you know?

ANS: Mr. Horton:he is the doctor.

Q4. Here is a picture of two cubes:
 

a) The two cubes are exactly alike.
b) The hidden faces indicated by the dots have the same alphabet on them.
Which alphabet-q, r, w, or k is on the faces indicated by the dots?

ANS: q
 
Q5. In the following figure:

A        D
B    G   E
C         F

Each of the seven digits from 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 is:

a) Represented by a different letter in the figure above.
b) Positioned in the figure above so that A*B*C,B*G*E, and D*E*F are equal.
Which digit does G represent?

ANS: G represents the digit 2.


Q6. Mr. and Mrs. Aye and Mr. and Mrs. Bee competed in a chess tournament.Of the three games played:

a) In only the first game were the two players married to each other.
b) The men won two games and the women won one game.
c) The Ayes won more games than the Bees.
d) Anyone who lost game did not play the subsequent game.
Who did not lose a game?

ANS: Mrs.Bee did not lose a game.

Q7. Three piles of chips--pile I consists one chip, pile II consists of chips, and pile III consists of three chips--are to be used in game played by Anita and Brinda. The game requires:

a)That each player in turn take only one chip or all chips from just one pile.
b)That the player who has to take the last chip loses.
c)That Anita now have her turn.
From which pile should Anita draw in order to win?

ANS: Pile II

Q8. Of Abdul, Binoy, and Chandini:

a) Each member belongs to the Tee family whose members always tell the truth or to the El family whose members always lie.
b) Abdul says Either I belong or Binoy belongs to a different family from the other two."

Whose family do you name of?

ANS: Binoys family--El.

Q9. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

A.y/(x + y)
B.x/xy
C.x/(x + y)
D.y/xy

ANS: C

Q10. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A.16
B. 24
C. 30
D. 64

ANS: D

Q11. If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

A. 0
B. 1
C. -1 
D. 4

ANS: B

Q12. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade, how much will the shop save in blending 100 gms.

A.Rs.90
B.Rs.1.00
C.Rs.3.00
D.Rs.8.00

ANS: C

Q13. There are 200 questions on a 3 hr examination. Among these questions are 50 mathematics problems. It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question. How many minutes should be spent on mathematics problems

A. 36
B. 72
C. 60
D. 100

ANS: B

Q14. In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

A. 0
B. 3
C. 4
D. 5

ANS: B

Q15. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A. 1/4
B. 1/2
C. 1
D. 2

ANS:.C

Q16. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then 

(A) b < a
(B) b > a
(C) b = a
(D) b >= a

ANS: A

Q17. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12
B. 20
C. 24
D. 30

ANS: C

Q18. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift?

A. D/(M-3)
B. MD/3
C. M/(D-3)
D. 3D/(M2-3M)
 
ANS: D

Q19. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7
B. 8
C. 11
D. 12

ANS:. C

Q20. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station traveling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After traveling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 30
B. 40
C. 58
D. 60

ANS: B


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop