Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

AMDL Multiple Choice Questions on Computer Systems Design

Posted on :26-04-2016

Q1. The primary tool used in structured design is a:

A. structure chart
B. data-flow diagram
C. program flowchart
D. module
E. None of the above

ANS: A


Q2. The first step in systems Development Life Cycle is

A. database design
B. system design
C. preliminary investigation and analysis
D. graphical user interface
E. None of the above

ANS: C


Q3. Graphic representation of the control logic of processing functions or modules representing a system, is known as:

A. Structured analysis
B. Structured chart
C. Structured English
D. System Flow chart
E. None of the above

ANS: B


Q4. Which of the following tools is not used in modeling the new system?

A. decision tables
B. data dictionary
C. data-flow diagrams
D. All of the above
E. None of the above

ANS: D


Q5. A system design is said to be functionally modular if

A. the system is able to handle all the function of the application
B. each module performs a specific function and can be developed relatively independently by programmers
C. the system makes extensive use of function. keys for maximum user assistance
D. the system is developed using structured programming through COBOL or PASCAL
E. None of the above

ANS: B


Q6. Structured design produces computer programs that are

A. easily
B. maintained
C. easily understood
D. both (a) and (b)
E. None of the above

ANS: D


Q7. Which of the following is not a characteristic of a system?

A. operates for some purpose
B. has homogeneous components
C. operates within a boundary
D. has interacting components
E. None of the above

ANS: B


Q8. The model base cannot be prepared until

A. the computer has been selected
B. the MIS staff has been acquired and organized
C. the preparation of physical facilities
D. both (a) and (b)
E. None of the above

ANS: D


Q9. Requirements also serve as an evaluation checklist at the end of the development project, so they are sometimes called _____.

A. System Development Life Cycle
B. CASE tool
C. Phased Conversion
D. Success factors
E. Move of the above.

ANS: D


Q10. Which of the following is not a characteristic of structured system development?

A. partitioning of systems into manageable levels of detail
B. specification of the interfaces between modules
C. the use of graphical tools, such as data-flow diagrams, to model system
D. All of the above are characteristics
E. None of the above

ANS: D


Q11. The procedure for evaluating the relative performance of different computers, is done by the process called

A. batch processing
B. sequential processing
C. bench marking
D. All of the above
E. None of the above

ANS: C


Q12. Which of the following is not an advantage of the structured approach to system development?

A. it focuses on the physical aspects of the system
B. the system specification is very graphic
C. the user area is studied thoroughly
D. the documentation is Cumulative
E. None of the above

ANS: A


Q13. The black box concept is based on the assumption(s) that;

A. the suprasystem is stable
B. black boxes are dependent or environments
C. the relationship between the inputs and output is stable
D. All of the above
E. None of the above

ANS: C


Q14. The approach used in top- down analysis and design is

A. to identify the top level functions by combining many smaller components into a single entity
B. to prepare flow charts after programming has been completed
C. to identify a top level function an d then create a hierarchy of lower-level modules and components.
D. All of the above
E. None of the above

ANS: C


Q15. System Implementation Phase entails

A. System check outs
B. Pilot run
C. Parallel runs
D. All of the above
E. None of the above

ANS: A


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop