Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Amazon Technical paper 19 Feb 2012 , 2013

Posted on :11-02-2016

Technical
 
Q1. Write a program which employs Recursion
 
Q2. Write a program to generate the Fibonacci series.
 
Q3. Which bit wise operator is suitable for checking whether a particular bit is on or off?
 
Q4. Write a C program which when compiled and run, prints out a message indicating  whether the compiler that it is compiled with allows /* */ comments to nest.
 
Q5. You are given a singly link-list such that each node of this list is also a head of another link list of the same type:

struct node {
void *data; /* could be anything */
struct node *next;
struct node *down;
 
Describe an algorithm for flattening the list.
 
Q6. Find the output
 
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
printf(" %d ",*p);
++p; }
 
ANS: 2 2 2 2 2 2 3 4 6 5
 
Q7. Find the output of the Program?
 
char s[]={a,b,c,c,};
char *p,*str,*str1;
p=&s[3];
str=p;
str1=s;
printf("%d",++*p + ++*str1-32);
 
Q8. Find the error in the following program?
 
struct xx
int x=3;
char name[]="hello";
struct xx *s;
 
ANS: compiler error
 
Q9. Find the output of the Program?

#include
struct xx
int x;
struct yy
char s;
struct xx *p;
struct yy *q;
 
Q10. A default catch block catches

A. all thrown objects
B. no thrown objects
C. any thrown object that has not been caught by an earlier catch block
D. all thrown objects that have been caught by an earlier catch block

ANS: C
 
Q11. The standard input stream, which refers to the keyboard, is called

A. cin
B. cout
C. stin
D. stout
E. None of the above

ANS: A
 
Q12. When a break statement is used in a loop, the control skips the rest of the statements in the loop after it and jumps

A. to the last lines in the program
B. to the next statement written after the body of the loop
C. to the first statement in the body of the loop
D. All. of the above
E. None of the above

ANS: B
 
Q13. When two types are used in a function template and one is labeled T, the other

A. must also be named T
B. must be named U
C. can be any legal C++ identifier
D. it is illegal to have two types
 
Q14. The continue statement is used to

A. permit two different expressions to appear in situations where only one expression would ordinarily be used
B. terminate loops or to exit from a switch
C. alter the normal sequence of program execution by transferring control to some other part of the program
D. All of the above
E. None of the above

ANS: E
 
Q15. What will be the content of file.c after executing the following program?
 
int main()
FILE *fp1, *fp2;
fp1=fopen("file.c", "w");
fp2=fopen("file.c", "w");
fputc(A, fp1);
fputc(B, fp2);
return 0;
 
A. B
B. A, B         
C. B, B                 
D. Error in opening file file1.c

ANS: A
 
Q16. What will be the output of the program ?
 
int main()
float a=3.15529;
printf("%2.1f ", a);
return 0;
 
A. 3.00
B. 3.15
C. 3.2
D. 3
 
Q17. Which of the following statement is correct about the program?
 
int main()
FILE *fp;
char str[11], ch;
int i=0;
fp = fopen("INPUT.TXT", "r");
if(ch ==   || ch == )
printf("%s", str);
}
else
str[i++]=ch;
}
fclose(fp);
return 0;
 
A. The code writes a text to a file
B. The code reads a text files and display its content in reverse order
C. The code writes a text to a file in reverse order
D. None of above
 
Q18. What function should be used to free the memory allocated by calloc()?
 
A. dealloc();
B. malloc(variable_name, 0)
C. free();
D. memalloc(variable_name, 0)
 
Q19. What will be the output of the program?

int main()
char *s;
char *fun();
s = fun();
printf("%s ", s);
return 0;
char *fun()
char buffer[30];
strcpy(buffer, "RAM");
return (buffer);
 
A. 0xffff
B. Garbage value
C. 0xffee
D. Error
 
Q20. The generic type in a template function

A. must be T
B. can be T
C. cannot be T for functions you create, but may be for C++s built-in functions
D. cannot be T
 
Q21. Predict the error in the following program:

int main()
void v = 0;
printf("%d", v);
return 0;
 
A. Error: Declaration syntax error v (or) Size of v is unknown or zero.
B. Program terminates abnormally.
C. No error.
D. None of these.
 
Q22. Which of the following statements mentioning the name of the array begins DOES NOT yield the base address?

1: When array name is used with the sizeof operator.
2: When array name is operand of the & operator.
3: When array name is passed to scanf() function.
4: When array name is passed to printf() function.
           
A. A
B. A, B
C. B
D. B, D
 
Q23. Which of the following statements are correct about 6 used in the program?

int num[6];
num[6]=21;

A. In the first statement 6 specifies a particular element, whereas in the second statement it specifies a type.
B. In the first statement 6 specifies a array size, whereas in the second statement it specifies a particular element of array.
C. In the first statement 6 specifies a particular element, whereas in the second statement it specifies a array size.
D. In both the statement 6 specifies array size.
 
Q24. Format flags may be combined using

A. the bitwise OR operator (|)
B. the logical OR operator (||)
C. the bitwise AND operator (&)
D. the logical AND operator (&&)
 
Q25. Programmer-defined functions can be

A. value-returning functions only
B. void functions only
C. either value-returning or void functions
 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop