Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Amazon Verbal Ability

Posted on :11-02-2016
AMAZON Verbal Ability

DIRECTIONS for the question 1: 

In the sentence provided a part of the sentence is underlined. Beneath the sentence, four/five different ways of paraphrasing the underlined part are indicated. Choose the best alternative amongst the four/five.


Q1. Living with compassion and contributing to others lives would helping us add happiness to our lives as

1) will helping us
2) will help us
3) would helped them
4) will helped us
5) No correction required

ANS: 2

Explanation:

"Will help" indicates surety whereas "would help indicates chance/may be. Hence, the correct phrase is "will help us" as it is grammatically correct.. Also would is past form of will and here present form is required. 


Q2. The easiest way for prevent stress caused by work or home pressures is to indulge in high levels of physical activity

1) easily way to
2) easier ways for
3) easiest way to
4) easier way from
5) No correction required

ANS: 3

Explanation:

Prevent will take "to" as preposition and not "for" Therefore to preventis correct.


DIRECTIONS for the question 3-5:  

Read the sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. if there is No Error" the answer is (E). (Ignore errors of punctuation if any.)

Q3. For all of sadness, poverty and diseases (1)/ in this world(2) / every one of us(3) / possesses unlimited ways of making a positive difference(4) / No Error(5)

1) 1
2) 2
3) 3
4) 4
5) 5

ANS: 1

Explanation:

For all sadness, poverty and disease...the use of "of" is redundant.

Q4. Excess weight is the result of (1)/ unhealthy eating habits (2)/ which are inherent risk factors (3)/ responsible for many diseases.(4) / No Error(5)

1) 1
2) 2
3) 3
4) 4
5) 5

ANS: 5

Explanation:

The sentence is correct.

Q5. The therapeutic benefits (1)/ at helping others(2) / have long been(3) / recognised by people.(4) / No Error(5)

1) 1
2) 2
3) 3
4) 4
5) 5

ANS: 5

Explanation:

"Of" helping others, instead of preposition "at" At is a preposition of time and place. 


DIRECTION for question 6-10: 
 
Read the given passage and answer the questions.


A new generation of scientists is not convinced that language is innate and hard-wired into our brain and they say that small, even apparently insignificant differences between languages do affect the way speakers perceive the world. The brain is shaped by experience, says Dan Slobin of the University of California at Berkeley. Some people argue that language just changes what you attend to , says Lera Boroditsky of the Massachusetts Institute of Technology. But what you attend to changes what you encode and remember. In short, it changes how you think. (BEC Higher Cambridge University Press 2008)

Q6. Choose the word which means Innate

1) Essential
2) Inbred
3) Integral
4) All of the above

ANS: 2

Explanation:

Inbred means inherent 

Q7. Choose the word which means hard -wired

1) Intrinsic
2) Extraneous
3) Adventitious
4) All of the above

ANS: 1

Explanation:

Intrinsic means inborn or inherent


Q8. The word Perceive means 
I. To regard as being such 
II. To become aware through the senses
Choose the correct option:

1) I
2) II
3) I and II
4) None of the above< /li>

ANS: 1

Explanation:

The word perceive means to form an opinion about something 

Q9. What is the synonym for Encode

1) Code
2) Cipher
3) Encipher
4) All of the above

ANS: 2

Explanation:

Cipher is a synonym for encode and like the word encode, cipher is used as a verb 

Q10. What does language change?

1) What you encode and remember
2) What you attend to
3) How you think
4) All of the above

ANS: 3

Explanation:

It has been mentioned in the paragraph that language changes what we attend to which changes how we think. The answer therefore, is option no. 3 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop