Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Amazon Previous Years Questions 2015

Posted on :10-02-2016
AMAZON Previous Years Questions
 
Q1. Two tables emp(empid, name, deptid, sal) and dept(deptid, deptname) are there. Write a query which displays empname, corresponding dept name and also display those employee names that do not belong to any dept.
 
Q2. Write prefix and post fix notation for

(a+b)*c-(d+e)^(f-g)
 
Q3. Write program to swap 2 variables without using extra memory.
 
Q4. Find the output for the following C program fn f(x)

{
if(x<=0)
return;
else f(x-1)+x;
}
 
Q5. Find the output for the following C program main()

{
   intx=2,y=6,z=6;
   x=y=z;
   printf(%d",x)
}
 
Q6. Copy a file form one host amazon. chennai to another host amazon. bbsr
 
Q7.  You want to find out the value of the last element of an array. You write the following code. What will happen when you compile and run it?

public class MyAr
{
public static void main(String argv[])
{
int[] i = new int[5];
System.out.println (i[5]);
}
}

1) An error at compile time
2) An error at run time
3) The value 0 will be output
4) The string "null" will be output.
 
Q8. Find the second largest element in an array with minimum no of comparisons and give the minimum no of comparisons needed on an array of size N to do the same.
 
Q9. Write a program to remove duplicates from a sorted array.
 
Q10. In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?

A. Value of elements in array
B. First element of the array
C. Base address of the array
D. Address of the last element of array

ANS: C

Q11. What will be the output of the program?
 
#include
int main()
{
            viod fun( int, int[]);
            int arr[] = {1, 2, 3, 4};
int i;
            fun (4, arr);
for (i=0; i<4; i++)
            printf(%d, arr[i]);
return 0;
}
void fun(int n, int arr[])
{
            int *p=0;
int i=0;
while(i++ < n)
            p = &arr[i];
*p=0;
}
 
 
A. 2, 3, 4, 5         
B. 1, 2, 3, 4
C. 0, 1, 2, 3         
D. 3, 2, 1 0

ANS: B
 
Q12. What will be the output of the program if the array begins 1200 in memory?
 
#include
int main()
{
Int arr[]={2, 3, 4, 1, 6};
printf(%u, %u, %u , arr, &arr[0], &arr);
return 0;
}

A. 1200, 1202, 1204       
B. 1200, 1200, 1200
C. 1200, 1204, 1208       
D. 1200, 1202, 1200

ANS: B
 
Q13. Which of the following statements are correct about an array?

1: The array int num [26]; can store 26 elements.
2: The expression num [1] designates the very first element in the array.
3: It is necessary to initialize the array at the time of declaration.
4: The declaration num [SIZE] is allowed if SIZE is a macro.

A. 1                                 
B. 1,4
C. 2,3                              
D. 2,4

ANS: B
 
Q14. Which of the following function is used to find the first occurrence of a given string in another string?

A. strchr()                        
B. strrchr()
C. strstr()                         
D. strnset()

ANS: C
 
Q15. Which of the following function is correct that finds the length of a string?
 

A. int xstrlen(char *s)
{
int length=0:
while(*s!=)
{          length++; s++; }
}
           
 
B. int xsrrlen(char s)
{
int length=0;
while(*s!=)
length++; s++;
return (length);
}
 
 
C. int xstrlen(char *s)
{
int length=0;
while(*s!=)
length++
return (length);
 }

ANS: A
 
Q16. What will be the output of the program in 16-bit platform (Turbo C under DOS)?

#include
Int main()
{
Printf(%d, %d, %d, sizeof(3.0f), sizeof(3)), sizeof(3.0);
Return 0;
}

A. 8, 1, 4                                     
B. 4, 2, 8
C. 4, 2, 4                                     
D. 10, 3, 4

ANS: B
 
Q17. Which of the following statements are correct ?
1:A string is a collection of characters terminated by .
2:The format specifier %s is used to print a string.
3: The length of the string can be obtained by strlen().
4:The pointer CANNOT work on string.

A. A, B                           
B. A, B, C
C. B, D                           
D. C, D

ANS: B
           
Q18. Point out the error in the program?

#incluse
int main()
{
struct emp
{
char name[20];
float sal;
};
struct emp e[10];
int i;
for(i=0; i<=9; i++)
scanf(“%s  %f e[i].name, &e[i].sal);
return 0;
}

A. Error: invalid structure member
B. Error: Floating point formats not linked
C. No error
D. None of above

ANS: B
 
Q19. What is the similarity between a structure, union and enumeration?

A. All of them let you define new values
B. All of them let you define new data types
C. All of them let you define new pointers
D. All of them let you define new structures

ANS: B
 
Q20. What will be the output of the program?

#include
int main()
{
enum days {MON=-1, TUE, WED=6, THU, FRI, SAT};
printf("%d, %d, %d, %d, %d, %d ", MON, TUE, WED, THU, FRI, SAT);
return 0;
}

A. -1, 0, 1, 2, 3, 4
B. -1, 2, 6, 3, 4, 5
C. -1, 0, 6, 2, 3, 4
D. -1, 0, 6, 7, 8, 9

ANS: D

Q21. What will be the output of the program ?
 
#include
struct course
{
int courseno;
char coursename[25];
};
int main()
{
struct course c[] = { {102,Java},
{ 103, PHP},
{104, DotNet}           };
printf(%d, c[1].courseno);
printf(%sm, (*(c+2)).coursename);
return 0;
}    
     
A. 103 Dotnet                                    
B. 102 Java
C. 103 PHP                                        
D. 104 DotNet

ANS: A
 
Q22. In which stage the following code #include gets replaced by the contents of the file stdio.h

A. During editing                        
B. During linking
C. During execution                   
D. During preprocessing

ANS: D
 
Q23. Point out the error in the program
 
#include
int main()
{
int I;
#if A
printf(Enter any number:);
scanf(%d, &i);
#elif B
printf( The number is odd);
return 0;
}

A. Error: unexpected end of file because there is no matching #endif
B. The number is odd
C. Garbage values
D. None of above

ANS: A
 
Q24. What are the different types of real data type in C?

A. float, double
B. short int, double, long int
C. float, double, long double
D. double, long int, float

ANS: C
 
Q25. Which statement will you add in the following program to work it correctly?
 
#include
Int main()
{
printf(%f,  lof(36.0));
return 0;
}

A. #include     
B. #include
C. #include     
D. #include

ANS: B
 
Q26. What do the following declaration signify?

int *ptr[30];

A. pointer is a pointer to an array of 30 integer pointers.
B. pointer is a array of 30 pointers to integers.
C. pointer is a array of 30 integer pointers.
D. pointer is a array 30 pointers.

ANS: B
 
Q27. What is x in the following program?

#incluse
int main()
{
typedef char (*(*arrfptr[3])())[10];
arrfptr x;
return 0;
}

A. x is a pointer
B. x is an array of three pointer
C. x is an array of three function pointers


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop