Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Amazon Aptitude Questions

Posted on :10-02-2016
AMAZON Aptitude Questions

Q1. A function f(x) is defined as f(x) = f(x - 2) - x(x + 2) for all the integer values of x and f(1) + f(4) = 0. What is the value of f(1) + f(2) + f(3) + f(4) + f(5) + f(6)?

A) 0
B) 89
C) 89
D) None of these

ANS:  C

Explanation:

Let S = f(1) + f(2) + f(3) + f(4) + f(5) + f(6) 
As f(1) + f(4) = 0, therefore S = f(2) + f(3) + f(5) + f(6) ------ (1)
f(2) = f(0) - 8
f(3) = f(1) - 15
f(4) = f(2) - 24 = f(0) - 32
f(5) = f(3) - 35 = f(1) - 50
f(6) = f(4) - 48 = f(0) - 80 
Put the above values in equation (1), we get
S = f(0) - 8 + f(1) - 15 + f(1) - 50 + f(0) - 80
S = 2(f(0) + f(1)) - 153 ------ (2) 
As we already know f(1) + f(4) = 0 ⇒f(1) + f(0) - 32 = 0 ⇒f(1) + f(0) = 32
Putting this value in equation 2, we get S = 2(32) - 153 = -89
So, Ans is option C.

Q2. In ABC, the internal bisectors of  ABC and  ACB met at 1 and BAC = 50.The measure of BIC is

A) 105
B) 115
C) 125
D) 130

ANS:  B. 

Explanation:

I is the In-centre
So,  BIC = 90 + 1/2  BAC
= 90 + 1/2 50 = 115

Q3. The difference between [3/5] of [2/3] a number and [2/5] of[1/4] of the same number is 288. What is the number?

A) 960
B) 850
C) 895
D) 955
E) 44%

ANS:  A. 

Explanation:

Let the current price be Rs. 100.
For getting 12% profit he should sell it at Rs. 112.
Let the label price be x.
Let the no. Be [3/5]*[{2/5}x]-[2/5]*[1/4]x,then = 288 Solving it we will get 960

Q4. A, B, C and D are four consecutive odd numbers and their average is 42. What is the product of B and D?

A) 1860
B) 1890
C) 1845
D) 1677
E) None of these

ANS: C. 

Explanation:

Work done by A and B in 12 days is
12[112*5/4]=12*5/120=.5
As diff. Is same so average should lie between B and C so B is 41 & C is 43 so D must be 45 as we have to find the product of B and D so it would be 1845

Q5. BL and CM are medians of ABC right angled at A and BC =5 cm. If BL =3- 5/2 cm, then the length of CM is

A) 2 5
B) 5 2
C) 10 2
D) 4 5

ANS: A. 

Explanation:

Here, BC = 5cm
BL = 3 5/2 cm 
By using the formula
4(BL2 + CM2) = 5BC2

Q6. A sum of Rs 731 is divided among A, B and C such that A receive 25% more than B and B receive 25% less than C. What is Cs share in the amount?

A) Rs. 172
B) Rs. 200
C) Rs. 262
D) Rs. 258
E) None of these

ANS: E. 

Explanation:

A + B + C = 731 ..... (i) A = 1.25B, gives A = 1.25 * 0.75 C = 0.9375 C....(ii) B = 0.75C....(iii) Using (ii) and (iii) in (i) we get 0.9375C + 0.75C + C = 731, gives C = 272. So option E is the answer.

Q7. In how many different ways can letters of the word "PRAISE" be arranged?

A) 720
B) 610
C) 360
D) 210
E) None of these

ANS: A. 

Explanation:

As total number of alphabets in PRAISE are 6, so total no. of ways is 6!=720 So option A is the answer

Q8. If the numerator of a fraction is increased by 150% and the denominator of the fraction is increased by 300%, the resultant fraction is [5/18]. What is original fraction?

A) 4/9
B) 4/5
C) 8/9
D) 8/11
E) None of these

ANS: A. 

Explanation:

Let the fraction be [n/d] & after that it becomes [2.5 n / 4 d]=5/18 . So we get the result as [4/9]

Q9. A car covers the first 30 km of its journey in 45 minutes and the remaining 25 km in 30 minutes. What is the average speed of the car?

A) 60
B) 64
C) 49
D) 48
E) None of these

ANS: E.
 
Explanation:

Total distance/Total time =(30+25)/[(3/4)+(1/2)]
Average Speed=44kmph

Q10. Four examiners can examine a certain number of answer papers in 10 days by working for 5 hours a day. For how many hours a day would 2 examiners have to work in order to examine twice the number of answer papers in 20 days?

A) 8
B) 7.5
C) 10
D) 8.5
E) None of The above

ANS: C. 

Explanation:

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop