Alanco Technologies Placement Papers

Alanco Questions with Answers on Water Treatment



Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Alanco Technical Test Questions with Answers

Posted on :27-04-2016

Q1. Zeolite softening process removes

A. only temporary hardness of water
B. only permanent hardness of water
C. both temporary and permanent hardness of water
D. the dissolved gases in permanent hard water

ANS: C


Q2. Conventional tertiary treatment is

A. chemical coagulation and flocculation
B. filtration
C. sedimentation
D. none of these

ANS: A


Q3. The chemical oxygen demand (COD)measures the

A. amount of oxygen required for growth of microorganisms in water
B. amount of oxygen that would be removed from the water in order to oxidize pollution
C. amount of oxygen required to oxidize the calcium present in waste water
D. none of the above

ANS: B


Q4. Permanent hard water may be softened by passing it through

A. sodium silicate
B. sodium bicarbonate
C. sodium hexametaphosphate
D. sodium phosphate

ANS: C


Q5. Temporary hardness of water is caused by the presence of

A. chlorides of calcium and magnesium
B. sulfates of calcium and magnesium
C. bicarbonates of calcium and magnesium
D. carbonates of sodium and potassium

ANS: C


Q6. Acid used mostly for removal of milk stone is

A. phosphoric acid
B. nitric acid
C. gluconic acid
D. tartaric acid

ANS: B


Q7. Which of the following chemical is sometime added in the process of coagulation and flocculation?

A. Aluminum sulphate
B. Aluminum oxide
C. Calcium chloride
D. None of these

ANS: A


Q8. Sanitizer used specifically for vitreous enamel are

A. strong alkalis
B. strong acids
C. weak alkali with sodium silicate
D. none of these

ANS: C


Q9. Inhibitors are used along with sanitizer to

A. improve their action
B. to prevent corrosion
C. both (a) and (b)
D. none of these

ANS: B


Q10. Sedimentation is a physical process used in wastewater treatment to

A. remove particles that are less dense than water
B. remove particles that are more dense than water
C. remove the pertinacious material from the water
D. none of the above

ANS: B


Q11. Both temporary and permanent hardness of water can be removed on boiling water with

A. calcium hydroxide
B. sodium carbonate
C. calcium oxide
D. calcium carbonate

ANS: B


Q12. Temporary hardness of water may be removed by adding

A. calcium hydroxide
B. calcium carbonate
C. calcium chloride
D. sodium bicarbonate

ANS: A


Q13. When temporary hard water is boiled, one of the substances formed is

A. calcium bicarbonate
B. calcium sulfate
C. hydrogen chloride
D. carbon dioxide

ANS: D


Q14. Maximum permissible velocity 1.5 m/sec, is adopted in drains

A. with beds of rocks and gravels
B. lined with stones
C. both (a) and (b)
D. neither (a) nor (b).

ANS: C


Q15. The moisture content of a sludge is reduced from 90% to 80% in a sludge digestion tank. The percentage decrease in the volume of sludge, is

A. 25%
B. 50%
C. 10%
D. 5%.

ANS: B


Q16. The factor responsible for purification of sewage in river is

A. Hydrology
B. Dissolved oxygen in water
C. Temperature
D. Turbulence
E. All the above.

ANS: E


Q17. In the activated sludge process

A. aeration is continued till stability
B. aeration is done with an admixture of previously aerated sludge
C. sludge is activated by constant stirring
D. water is removed by centrifugal action.

ANS: B


Q18. The Brake Horse power of the motor (efficiency 60%) required for a pump of capacity 0.075 cumec for a total lift of 12 m, is

A. 10
B. 15
C. 20
D. 25

ANS: C


Q19. For detecting the nitrates in sewage, the colour may be developed by adding

A. Pottassium permanganate
B. Sulphuric acid and napthamine
C. Phenol-di-sulphuric acid and pottassium hydroxide
D. None of these.

ANS: C


Q20. The drop man holes are generally provided in sewers for

A. industrial areas
B. large town ships
C. hilly town ships
D. cities in plains.

ANS: C


Q21. In sewers the gas generally found, is

A. Hydrogen sulphide (H2S)
B. Carbon dioxide (CO2)
C. Methane (CH4)
D. Petrol vapours
E. All the above.

ANS: E


Q22. During preliminary treatment of a sewage

A. Oil and grease are removed from skimming tanks
B. Floating materials are removed by screening
C. Girt and sand are removed by girt chambers
D. All the above.

ANS: D


Q23. Application of quaternary ammonium compounds as sanitizing agents tends to

A. favor gram positive bacteria
B. decrease gram positive bacteria
C. increase the percentage of gram(-)ve rods on utensils
D. none of the above

ANS: C


Q24. Sanitizers used for rubber made equipments are

A. strong acids
B. strong alkalis
C. combination of both
D. none of these

ANS: B


Q25. Biological oxidation processes usually referred as biological treatment, are the most common form of

A. primary treatment
B. secondary treatment
C. tertiary treatment
D. all of these

ANS: B


Q26. From the following sanitizers which one comes under category of surface active agents?

A. Tetra phosphate
B. Teepol
C. Meta phosphate
D. None of these

ANS: B


Q27. The methods used for biological treatment are

A. lagoon
B. activated sludge process
C. oxidation ditches
D. all of these

ANS: D


  

Alanco Technologies Placement Papers

➤ Alanco Questions with Answers on Water Treatment
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop