Alanco Technologies Placement Papers

Alanco Technical Test Questions with Answers



Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Alanco Questions with Answers on Water Treatment

Posted on :27-04-2016

Q1. The maximum desirable limit (BIS) of total hardness (as CaCo3) in drinking water is

A. 600 ppm
B. 300 ppm
C. 500 ppm
D. 1000 ppm

ANS: B


Q2. Hardness of water does not

A. have any bad effect in boiler
B. make cooking of foods difficult
C. make it unfit for drinking
D. cause difficulty in the washing of clothes with soaps

ANS: C


Q3. Zeolite used in zeolite softening process for the treatment of hard water gets exhausted after certain time of usage but can be regenerated by flushing it with

A. 10% calcium chloride solution
B. 10% magnesium sulfate solution
C. 10% magnesium chloride solution
D. 10% sodium chloride solution

ANS: D


Q4. Secondary treatment uses __________ to consume wastes.

A. micro-organisms
B. chemicals
C. filtration
D. none of these

ANS: A


Q5. Permanent hardness of water is caused by the presence of

A. bicarbonates of calcium and magnesium
B. carbonates of sodium and potassium
C. chlorides and sulfates of calcium and magnesium
D. phosphates of sodium and potassium

ANS: C


Q6. According to BIS the maximum permissible limit of dissolved solids in drinking water is

A. 1000 mg/l
B. 500 mg/l
C. 2000 mg/l
D. 1500 mg/l

ANS: C


Q7. Which of the following physical method is used as germicidal in modern time for the treatment of drinking water?

A. Chlorination
B. Treating with potassium permagnate
C. UV radiation
D. Treating with bleaching powder

ANS: C


Q8. The common methods used for disinfection in waste water treatment plants are

A. chlorination
B. UV light
C. both (a) and (b)
D. Phenolic solvent

ANS: C


Q9. Which of the following substances are commonly used in a filter?

A. Charcoal
B. Sand
C. Both (a) and (b)
D. Aluminum chloride

ANS: C


Q10. The maximum permissible limit (BIS) of turbidity in drinking water is

A. 5 NTU
B. 10 NTU
C. 15 NTU
D. 20 NTU

ANS: B


Q11. The ultimate source of water is

A. rivers and lakes
B. dew and forest
C. rain and snow
D. underground and surface

ANS: C


Q12. Permanent hardness of water may be removed by the addition of

A. lime
B. soda ash
C. potassium permagnate
D. sodium bicarbonate

ANS: B


Q13. Lagoons may be characterized as

A. anaerobic
B. facultative
C. aerated
D. all of these

ANS: D


Q14. The maximum desirable limit (BIS of mercury in the drinking water is

A. 0.05 mg/l
B. 0.9 mg/l
C. 0.1 mg/l
D. 0.001 mg/l

ANS: D


Q15. The purest form of naturally occurring water is

A. rain water
B. river water
C. pond water
D. well water

ANS: A


Q16. Calgon is used for removal of

A. sodium carbonate
B. permanent hardness of water
C. potassium carbonate
D. none of these

ANS: B


Q17. The water being used in dairy industry should contain not more than

A. 5 proteolytic and/or lipolytic organisms per ml
B. 10 proteolytic and/or lipolytic organisms per ml
C. 15 proteolytic and/or lipolytic organisms per ml
D. 20 proteolytic and/or lipolytic organisms/ml

ANS: A


Q18. Coliform bacteria in water is an indication of the presence of

A. radioactive wastes
B. excess fertilizer
C. decaying animals and plants
D. human feces

ANS: D


Q19. Both temporary and permanent hardness of water can be removed by

A. boiling
B. distillation
C. filtration
D. decantation

ANS: B


Q20. Zeolite softening process removes both temporary and permanent hardness of water. In this process the calcium and magnesium present in water are precipitated as

A. insoluble carbonates
B. insoluble zeolites
C. insoluble chlorides
D. insoluble sulfates

ANS: B


Q21. BOD stands for

A. biochemical oxygen demand
B. british oxygen demand
C. british oxygen depletion
D. biological oxygen depletion

ANS: A


Q22. The activated sludge process is sometime referred as

A. fluid bed biological oxidation system
B. fixed bed biological oxidation system
C. turning bed biological oxidation system
D. none of the above

ANS: A


Q23. The activated sludge process consists of returning a portion of the clarifier

A. effluent water entering the reactor
B. influent water coming out of the reactor
C. influent water entering the reactor
D. effluent water coming out of the reactor

ANS: C


Q24. If the depletion of oxygen is found to be 2.5 mg/litre after incubating 2.5 ml of sewage diluted to 250 ml for 5 days at 20°C, B.O.D. of the sewage is

A. 50 mg/l
B. 100 mg/l
C. 150 mg/l
D. 200 mg/l
E. 250 mg/l.

ANS: E


Q25. The pH value of fresh sewage is usually

A. equal to 7
B. more than 7
C. less than 7
D. equal to zero.

ANS: B


  

Alanco Technologies Placement Papers

➤ Alanco Technical Test Questions with Answers
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop