Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

AIG Technical Test Questions with Answers

Posted on :06-04-2016

Q1. Thrashing can be avoided if

(a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
(b) The speed of CPU is increased
(c) The speed of I/O Processor are increased
(d) All of the above

ANS: (a)


Q2. Which of the following is a broadband communications channel?

(a) Coaxial cable
(b) Fiber optic cable
(c) Microwave circuits
(d) All of the above

ANS: (d)


Q3. In which of the following page replacement policies, Baladys anomaly occurs?

(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU

ANS: (a)


Q4. A 12 address lines maps to the memory of

(a) 1k bytes 
(b) 0.5k bytes 
(c) 2k bytes 
(d) none

ANS: b


Q5. In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are needed. IN this to store a character two words are appended. Then for storing a K characters string, how many words are needed?

(a) 2k/9 
(b) (2k+8)/9 
(c) (k+8)/9 
(d) 2*(k+8)/9 
(e) none

ANS: a


Q6. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above

ANS: (c)


Q7. The format specifier -%d is used for which purpose in C?

(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable

ANS: (a)


Q8. What details should never be found in the top level of a top-down design?

(a) Details
(b) Coding
(c) Decisions
(d) None of the above

ANS: (c)


Q9. Bankers algorithm for resource allocation deals with

(a) Deadlock prevention
(b) Deadlock avoidance
(c) Deadlock recovery
(d) None of these

ANS: (b)


Q10. Transponders are used for which of the following purposes?

(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

ANS: (c)


Q11. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is

(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort

ANS: (a)


Q12. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler?

(a) Reallocation
(b) Allocation
(c) Linking
(d) Both (a) and (b)

ANS: (d)


Q13. What is the main function of a data link content monitor?

(a) To detect problems in protocols.
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data

ANS: (a)


Q14. Virtual memory size depends on

(a) address lines 
(b) data bus
(c) disc space 
(d) a & c 
(e) none

ANS: a


Q15. In a processor there are 120 instructions. Bits needed to implement these instructions:

(a) 6 
(b) 7 
(c) 10 
(d) none

ANS: b


Q16. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?

(a) Narrowband channels
(b) Simplex channels
(c) Full-duplex channels
(d) Mixed band channels

ANS: (b)


Q17. Subschema can be used to

(a) Create very different, personalised views of the same data
(b) Present information in different formats
(c) Hide sensitive information by omitting fields from the sub-schemas description
(d) All of the above

ANS: (d)


Q18. What is the output of the following program?

int main()
{
Extern int i;
i=4;
printf(%d, i);
return 0;
}

(a) 0 
(b) 4 
(c) error 
(d)1 

ANS: c


Q19. Depth of balanced binary tree? 

(a) log 2n 
(b) log 2n+1 
(c) n 
(d) None


Q20. Efficient data structure for store/search list of 1000 records 

(a) array 
(b) double linked list 
(c) circular queue 
(d) hash table


Q21. When page fault occurs?

(a) page is not in virtual address space
(b) page is not in virtual address space
(c) both
(d) none


Q22. FDDI is which network?

(a) ring topology 
(b) bus 
(c) star 
(d) mess


Q23. Static variable in C stored in

(a) heap 
(b) stack 
(c) code segment 
(d) none


Q24. A shift register can be used for

(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above

ANS: (d)


Q25. A feasibility document should contain all of the following except

(a) Project name
(b) Problem descriptions
(c) Feasible alternative
(d) Data flow diagrams

ANS: (d)


Q26. Which of the following memories has the shortest access time?

(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM

ANS: (a)


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop