Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

AIG Arithmetic Ability

Posted on :06-04-2016

Q1. Find the next number in the series 1, 3, 7, 13, 21, 31

a) 43
b) 33
c) 41
d) 45

ANS: a


Q2. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the truth at the same time?

a) 0.8
b) 0.48
c) 0.6
d) 0.14

ANS: b


Q3. Six bells commence tolling together and toll at intervals 2, 4, 6, 8, 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes how many times they toll together?

a) 4
b) 10
c) 15
d) 16

ANS: d)


Q4. 2, 4, 6, 8, 10, ?,… What number should come next? 

a) 11 
b) 12 
c) 13 
d) 14


Q5. What is the product of all numbers in the group in which 12 is present?

a) 212 
b) 252 
c) 244 
d) None of these


Q6. Avinash takes 15 days to complete a work and Bada takes 12 days to complete the same work. If they work in alternate days, in how many days they finish the work?

a) 13 days 
b) 13 1/4 days 
c) 6 1/4 days 
d) None


Q7. In a class 70% passed in mathematics and 80 % passed in English. Together 40% failed in maths and English in a class of 133 members. How many students passed in both the subjects?


Q8. What is the probability of getting a sum of 15 when 2 dice are rolled?  


Q9. 58, 52, 46, 40, 34, ?

a) 26 
b) 28 
c) 32 
d) 43


Q10. There is a circular track of length 400 mts. If A and B Starts at the same point but in opposite direction with a speeds of 8 m/sec and 12 m/s respectively. Then at what time after the beginning they will meet for the second time?

a) 1hr 40 sec 
b) 20 sec 
c) 40sec 
d) 3hr 20 sec

ANS: c


Q11. There is a circular track of length 400 mts. If A and B Starts at the same point but in opposite direction with a speeds of 8 m/sec and 12 m/s respectively.
When will they meet for the first time at the starting point?

a) 1hr 40 sec 
b) 20 sec 
c) 40sec 
d) 3hr 20 sec

ANS: a


Q12. What is the sum of even numbers in the group where 5 is present?

a) 4 
b) 10 
c) 12 
d) 14

ANS: b


Q13. If the vertices of the triangle are A (1,2), B (-2,-3) and C (2,3) then which is the largest angle?

a) Angle (ABC) 
b) Angle (BAC) 
c) Angle (ACB) 
d) None

ANS: b


Q14. There are seven stations between Chennai and Howrah. How many type of second class tickets should be printed so as to serve all type of passengers?

a) 20 
b) 8 
c) 4 
d) 7 

ANS: b


Q15. A man buys spirit at Rs. 60 per letter, adds water to it and then sells it at Rs. 75 per litter. What is the ratio of spirit to water if his profit in the sale is 37.5%?

a) 9:1 
b) 10:1 
c) 11:1 
d) None of these.

ANS: b) 10.1


Q16. A man traveled a certain distance at the rate of 15 miles an hour and came back at the rate of 10 miles an hour. What is his average speed?

ANS: 12 miles an hour


Q17. If a certain sum of money at SI doubles itself in 5 years then what is the rate?

a) 5% 
b) 20% 
c) 25% 
d) 14.8%


Q18. 45 grinders brought @ 2215/-, transport expense 2190/-, 2760/- on octroi. Find SP/piece to make profit of 20%.

a) 2585 
b) 2225 
c) 2670 
d) 3325


Q19. (8 * 76 + 19 * ? - 60) / (? * 7 * 12 + 3 - 52) = 1


Q20. If radius of cylinder and sphere are same and volume of sphere and cylinder are same, what is the ratio between the radius and height of the cylinder?

a) R= H
b) R= (3/4) H
c) R = (4/3) H
d) R=2/3 H


Q21. If 70% of a number is subtracted from itself it reduces to 81. What is two fifth of that number? 


Q22. If the ratio of product of 3 diff comps A B & C is 4:7:5 and of overall product last year was 4 lac tones and if each comp had an increase of 20% in product level this year what is the prod of Comp B this year?

The questions 23 to 28 are based on the following pattern. The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions.
The correct answer is:

(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement (II) alone is sufficient but statement (I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.


Q23. Is A = C? A, B ,C are real numbers

(I) A-B = B-C
(II) A-2C = C-2B

ANS: (C)


Q24. What is the value of A if A is an integer?

(I) A4 = 1
(II) A3 + 1 = 0

ANS: (B)


Q25. What is Johns age?

(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
(II) Dias was born 5 years ago

ANS: (C)


Q26. Was Avinash early, on time or late for work?

(I) He thought his watch was 10 minutes fast
(II) Actually his watch was 5 minutes slow

ANS: (D)


Q27. What is the distance from city A to city C in kms?

(I) City A is 90 kms from City B
(II) City B is 30 kms from City C

ANS: (D)


Q28. What is the 30th term of a given sequence?

(I) The first two terms of the sequence are 1, 1/2
(II) The common difference is -1/2

ANS: (A)


Q29. If in a certain code RANGE is coded as 12345 and RANDOM is coded as 123678. Then the code for the word MANGO would be

a) 82357
b) 89343
c) 84629
d) 82347

ANS: d


Q30. Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages can they type in 30 minutes?

a) 15
b) 20
c) 25
d) 65
e) 75

ANS: e


Q31. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15 km toward the right and finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?

a) 5.5 kms
b) 3 km
c) 13 km
d) 6.4 km

ANS: b


Q32. My mother gave me money to buy stamps of price 2 paisa, 7 paisa, 15 paisa, 10 paisa and 20 paisa. I had to buy 5 each of three types and 6 each of the other 2 types. But on my way to the post office I forgot how many of stamps of each type were to be brought. My mother had given me rupees 3. So I had no problem in finding out the exact amount of each one. Can you tell me which stamps were 5 in number and which were 6 in number?

ANS: 5 stamps each of 2 paisa, 7 paisa, 15 paisa


Q33. A certain quantity of petrol is found to be adulterated to the extent of 10%. What proportion of the adulterated petrol should be replaced with pure petrol to take the purity level to 98%?

a) 80% 
b) 32% 
c) 66.67% 
d) cannot be determined.

ANS:  a) 80%


Q34. Find the next term in series 25, 16, 9, 4, 1, 0, ?

ANS: (-1)^2 = 1


Q35. What are the values of m and n? 

i. n is an even integer, m is odd integer and m is greater than n. 
ii. The product of m and n is 30.


Q36. A boat can ferry 1500 passengers across a river in 12 hrs. How many round trips does it make during the journey? 

i. The boat can carry 400 passengers at a time 
ii. During its journey, the boat takes 40 mins time each way and 20 mins waiting time at each end.


Q37. Is the GDP of country X higher than Country Y?

i. GDPs of X and Y has been increasing at a compounded annual growth rate of 5% and 6% over the past 5 yrs 
ii. 5 yrs ago GDP of X was 1.2 times Y


Q38. If (NM) 2 = RRM where N.M & R are distinct digits. Then possible values for R are

a) 1 
b) 2 
c) 3 
d) none of these

ANS:  b) -2


Q39. A person travels 6 km towards west, then travels 5 km towards north, then finally travels 6 km towards west. Where is he with respect to his starting position?

a) 13km east
b) 13km northeast
c) 13km northwest
d) 13km west

ANS: c


Q40. Find the odd combination: 

a) 2, 2, 5 
b) 5, 5, 2 
c) 3, 4, 5 
d) 6, 4, 2

ANS: a


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop