Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

AgreeYa Technical Questions

Posted on :06-04-2016

Q1. What is the output of the following program?

main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf( %d ,*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf( %d ,*p);
++p; }
}

ANS: 2 2 2 2 2 2 3 4 6 5

Explanation: 
 
Initially pointer c is assigned to both p and q. In the first loop, since only q is incremented and not c, the value 2 will be printed 5 times. In second loop p itself is incremented.  So the values 2 3 4 6 5 will be printed.


Q2. What is the output of the following program?

main()
{
char *p;
printf(%d %d , sizeof(*p), sizeof(p));
}

ANS: 1 2

Explanation: 
 
The sizeof() operator gives the number of bytes taken by its operand. P is a character pointer, which needs one byte for storing its value (a character). Hence sizeof(*p) gives a value of 1. Since it needs two bytes to store the address of the character pointer sizeof(p) gives 2.


Q3. What is the output of the following program?

main()
{
extern int i;
i=20;
printf(%d, i);
}

ANS: Linker Error : Undefined symbol _i

Explanation: 

extern storage class in the following declaration, extern int i; specifies to the compiler that the memory for i is allocated in some other program and that address will be given to the  current program at the time of linking. But linker finds that no other variable of name i is available in any other program with memory space allocated for it. Hence a linker error has occurred.


Q4. What is the output of the following program?

main()
{
printf(%x, -1<<4);
}

ANS: fff0

Explanation: 

-1 is internally represented as all 1s. When left shifted four times the least significant 4 bits are filled with 0s.The %x format specifier specifies that the integer value be printed as a hexadecimal value.


Q5. What is the output of the following program?

void main()
{
int const * p=5;
printf(%d, ++(*p));
}

ANS: Compiler error: Cannot modify a constant value.

Explanation: 

p is a pointer to a constant integer. But we tried to change the value of the constant integer.


Q6. What is the output of the following program?

main()
float me = 1.1;
double you = 1.1;
if(me == you)
printf(I love U);
else
printf(I hate U);
}

ANS: I hate U

Explanation: 
 
For floating point numbers (float, double, long double) the values cannot be predicted exactly. Depending on the number of bytes, the precession with of the value represented varies. Float takes 4 bytes and long double takes 10 bytes. So float stores 0.9 with less precision than long double.

Rule of Thumb:
Never compare or at-least be cautious when using floating point numbers with relational operators (== , >, <, <=, >=,!= ) .


Q7. What is the output of the following program?

main()
{
int i=3;
switch(i)
{
default:printf(zero);
case 1: printf(one);
break;
case 2:printf(two);
break;
case 3: printf(three);
break;
}
}

ANS: three

Explanation: 

The default case can be placed anywhere inside the loop. It is executed only when all other cases does not match.


Q8. What is the output of the following program?

main()
{
char s[ ]=man;
int i;
for(i=0; s[ i ]; i++)
printf( %c%c%c%c, s[ i ], *(s+i), *(i+s), i[s]);
}

ANS: mmmm aaaa nnnn

Explanation: 

s[i], *(i+s), *(s+i), i[s] are all different ways of expressing the same idea. Generally array name is the base address for that array. Here s is the base address. i is the index number/displacement  from the base address. So, indirecting it with * is same as s[i].i[s] may be surprising. But in the case of C it is same as s[i].


Q9. What is the output of the following program?

main()
{
static int var = 5;
printf(%d , var--);
if(var)
main();
}

ANS: 5 4 3 2 1

Explanation: 

When static storage class is given, it is initialized once. The change in the value of a static variable is retained even between the function calls. Main is also treated like any other ordinary function, which can be called recursively.


Q10. What is the output of the following program?

main()
{
int i=-1,j=-1,k=0,l=2,m;
m=i++&&j++&&k++||l++;
printf(%d %d %d %d %d, i, j, k, l, m);
}

ANS: 0 0 1 3 1

Explanation: 

Logical operations always give a result of 1 or 0. And also the logical AND (&&) operator has higher priority over the logical OR (||) operator. So the expression ‘i++&& j++ && k++’ 
is executed first. The result of this expression is 0 (-1 && -1 && 0 = 0). Now the expression is 0 || 2 which evaluates to 1 (because OR operator always gives 1 except for ‘0 || 0’ combination- for  which it gives 0). So the value of m is 1. The values of other variables are also incremented by 1.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop