Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Agilysys Technical Interview Questions with Answers

Posted on :02-05-2016

Q1. What is proprietary software?

ANS:

Proprietary software refers to any computer software that has restrictions on any combination of the usage, modification, copying or distributing modified versions of the software. 

Proprietary software usually can be distributed at no cost or for a fee. 

Proprietary software may also be called closed-source software.


Q2. What are the enterprise applications of software?

ANS:

Some of the more common enterprise applications include the following:
  1.  Automated billing systems.
  2.  Payment processing.
  3.  Email marketing systems.
  4.  Customer Relationship Management (CRM)
  5.  Enterprise Resource Planning (ERP)
  6.  Business Intelligence (BI)
  7.  Business Continuity Planning (BCP)
  8.  Enterprise Application Integration (EAI)


Q3. What is SRS?

ANS:

SRS or Software Requirement Specification is a document produced at the time of requirement gathering process. It can be also seen as a process of refining requirements and documenting them.


Q4. Mentions some software analysis & design tools?

ANS:

These can be: DFDs (Data Flow Diagrams), Structured Charts, Structured English, Data Dictionary, HIPO (Hierarchical Input Process Output) diagrams, ER (Entity Relationship) Diagrams and Decision tables.


Q5. What are various types of software maintenance?

ANS:

Maintenance types are: corrective, adaptive, perfective and preventive.

1. Corrective:
Removing errors spotted by users

2. Adaptive:
tackling the changes in the hardware and software environment where the software works

3. Perfective maintenance:
implementing changes in existing or new requirements of user

4. Preventive maintenance:
taking appropriate measures to avoid future problems


Q6. What is software process or Software Development Life Cycle (SDLC)?

ANS:

Software Development Life Cycle, or software process is the systematic development of software by following every stage in the development process namely, Requirement Gathering, System Analysis, Design, Coding, Testing, Maintenance and Documentation in that order.


Q7. What are various phases of SDLC?

ANS:

The generic phases of SDLC are: Requirement Gathering, System Analysis and Design, Coding, Testing and implementation. The phases depend upon the model we choose to develop software.


Q8. What is software scope?

ANS:

Software scope is a well-defined boundary, which encompasses all the activities that are done to develop and deliver the software product.

The software scope clearly defines all functionalities and artifacts to be delivered as a part of the software. The scope identifies what the product will do and what it will not do, what the end product will contain and what it will not contain.


Q9. What is Software configuration management?

ANS:

Software Configuration management is a process of tracking and controlling the changes in software in terms of the requirements, design, functions and development of the product.


Q10. What are software requirements?

ANS:

Software requirements are functional description of proposed software system. Requirements are assumed to be the description of target system, its functionalities and features. Requirements convey the expectations of users from the system.


Q11. What is software metric?

ANS:

Software Metrics provide measures for various aspects of software process and software product. They are divided into:

1. Requirement metrics: Length requirements, completeness
2. Product metrics: Lines of Code, Object oriented metrics, design and test metrics
3. Process metrics: Evaluate and track budget, schedule, human resource.


Q12. What is structured design?

ANS:

Structured design is a conceptualization of problem into several well-organized elements of solution. It is concern with the solution design and based on divide and conquer strategy.


Q13. Briefly define top- down and bottom- up design model.

ANS:

Top-down model starts with generalized view of system and decomposes it to more specific ones, whereas bottom-up model starts with most specific and basic components first and keeps composing the components to get higher level of abstraction.


Q14. What is the difference between function oriented and object oriented design?

ANS:

Function-oriented design is comprised of many smaller sub-systems known as functions. Each function is capable of performing significant task in the system. 

Object oriented design works around the real world objects (entities), their classes (categories) and methods operating on objects (functions).


Q15. What is black-box and white-box testing?

ANS:

Black-box testing checks if the desired outputs are produced when valid input values are given. It does not verify the actual implementation of the program.

White-box testing not only checks for desired and valid output when valid input is provided but also it checks if the code is implemented correctly.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop