Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Accenture aptitude test paper

Posted on :08-01-2016

Directions for Questions 1 to 3 : 

Choose the option which will correctly fill the blank.


Q1. If you look ___ the window you can see the traffic moving________ the road ___ a fast pace


A. at, across, in

B. through, along, at

C. over, across, at

D. at, along , in


ANS: B


Q2. Sheela ran blindly the road and was nearly knocked _______    ________  a lorry.


A. at, out, in

B. across, along, at

C. through, across, at

D. across, down , by


ANS: B


Q3. I stood ________ the bridge and watched the flowing water _______ it and the sky ______.


A. on, under, above

B. across, under, at

C. through, under, above

D. on, down , above


ANS: B


Directions for Questions 4 to 6 :


Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options 


Q4. A bone got stuck in his gullet


A. Chest

B. Throat

C. Stomach

D. Molars


ANS: B


Q5. It is a scandal that the murderer was  declared innocent.


A. Talk
B. Disgraceful action
C. Rumour
D. Silly notion


ANS: B


Q6. The police need tangible proof of his guilt before they can act against him.


A. Emphatic
B. Convincing
C. Clear and certain
D. Strong


ANS: C


Directions for Questions 7 to 10: 


Choose the answer option which will correctly fill the blank.


Q7. I saw _____ man walking along_____  road. He was not _____ ordinary man


A. the,the,a

B. a,the,a
C. the, a, an
D. a, the, an


ANS: D


Q8. Yesterday I heard  ________ interesting story which is ___ best I have ever heard.


A. a, an
B. the,a
C. an, the
D. the, an


ANS: C


Q9. What _____ strange name to give ______ cat


A. a,a
B. a,an
C. a,the
D. the, an


ANS: A


Q10. __________ postman has put _______ letter under ________door


A. the,the,the
B. a,the,a
C. the, a, the
D. a, the, an


ANS: C


Directions for Questions 11 to 16: 


Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.


Everyone conforms to infancy, infancy conforms to nobody, so that one babe commonly makes four or five out of the adults who prattle and play to it. So God has armed youth and puberty and manhood no less with its own piquancy and charm, and made it enviable and gracious and its claims not to be put by, if it will stand by itself. Do not think the youth has no force, because he cannot speak to you and me. Hark! In the next room his voice is sufficiently clear and emphatic. It seems he knows how to speak to his contemporaries. Bashful or bold, then, he will know how to make us seniors very unnecessary.The healthy attitude of human nature can be seen in the nonchalance of boys who are sure of a dinner, and would disdain as much as a lord to do or say aught to conciliate one. A boy is in the parlor what the pit is in the playhouse; independent, irresponsible, looking out from his corner on such people and facts as pass by, he tries and sentences them on their merits, in the swift, summary way of boys, as good, bad, interesting, silly, eloquent, troublesome. He never cumbers himself regarding consequences, about interests and he gives an independent, genuine verdict. You should court him: he will not court you. But the man is, as it were, clapped into jail by his consciousness. As soon as he has once acted or spoken with eclat, he is a committed person, watched by the sympathy or the hatred of hundreds, whose affections must now enter into his account. There is no Lethe for this. Ah, that he could pass again into his neutrality.
These are the voices, which we hear in solitude, but they grow faint and inaudible as we enter into the world. Everywhere society is conspiring against the manhood of every one of its members. Society is joint - stock company, in which members agree, for the better securing of his bread to each shareholder, to surrender the liberty and culture of the eater. The virtue in most request is conformity. It is averse to self-reliance. What it loves is names and customs and not realities and creators.Whosoever is a man has to be a nonconformist. He who would gather immortal palms must not be hindered by the name of goodness, but must explore if it be goodness. Nothing is at last sacred but the integrity of your own mind.No law can be sacred to me but that of my nature. Good and bad are but names very readily transferable to that to this; the only right is what is after my constitution, the only right is what is after me constitution, the only wrong what is against it. A man is to carry himself in the presence of all opposition as if every thing were titular and ephemeral but he. I am ashamed to think how easily we capitulate to badges and names, to large societies and dead institutions. Every decent and well-spoken individual affects and sways me more than is right. I ought to go upright and vital, and speak the rude truth in all ways.I shun father and mother and wife and brother, when my genius calls me. I would write on the lintels of the doorpost, whim. I hope it is somewhat better than whim at last, but we cannot spend the day in explanation. Except me not to show cause why I seek or why I exclude company. Then, again, do not tell me, as a good man did not to-day, of my obligation to put all poor men in good situations. Are they my poor? I tell thee, thou foolish philanthropist, that I grudge the dollar, the time, the cent, I give to such men as do not belong to me and to whom I do not belong. There is a class of person to whom by all spiritual affinity I am bought and sold; for them I will go to prison, if need be; but your miscellaneous popular charities; the education at collage of fools; the building of meeting - house to the vain end to which many now stand; alms to sots; and the thousand fold Relief Societies; - though I confess with shame I sometimes succumb and give the dollar, it is a wicked dollar which by and by I shall have the manhood to withhold.
If you refuse to conform, you can experience the displeasure of the world. Hence, a man should know how to estimate a sour face. The by - standers look askance on him in the public street or in the friends parlor. In case this aversion originates from contempt and resistance similar to his own, it might result in a sad countenance; but the sour faces of the multitude, like their sweet faces, have no deep cause, but are caused by reasons as diverse as the direction of the wind and what he reads in the newspapers. Yet is the discontent of the multitude more formidable than that of the senate and the collage.
Another factor, which frightens us from self - trust in our consistency; a reverence for our past act or word, because the eyes of others have no other data for computing our orbit than our past acts, and we are loath to disappoint them.But why should you keep your head over your shoulder? Why drag about this corpse of your memory, lest you contradict somewhat you have stated in this or that public place? Suppose you should contradict yourself; what then?This is a rather silly consistency in our minds, which is adored by little statesmen and philosophers and divines. Uniformly a great soul has almost nothing to do, he could just occupy himself with his shadow on the wall. Speak what you think now in hard words; and to-morrow speak what tomorrow thinks in hard words again, though it contradict everything you said to-day. - Ah, so you shall be sure to be misunderstood. - Is it so bad, then, to be misunderstood? Pythagoras was misunderstood, and Socrates, and Jesus, and Luther, and Copernicus, and Galileo, and Newton, and every pure and wise spirit that ever took flesh. What can be considered to be truly great is to be misunderstood.


Q11. Which of the following statements would best describe the main theme of the above passage?


A. foolish consistency is the hobgoblin of little mind.

B. Eternal youth means eternal independence.

C. Whoso would be a man must be a nonconformist.

D. Colleges are designed to educate fools.
E. Infancy conforms to nobody.


ANS: C


Q12. When is the period during which we are most nonconformist?


A. infancy

B. puberty

C. youth

D. manhood

E. old age


ANS: A


Q13. In his statement What can be considered to be truly great is to be misunderstood the author means:


A. One should refrain from saying, what one exactly means

B. Being misunderstood, equals being great

C. All great man have always been misunderstood

D. Even though a person might be considered inconsistent, he shouldnt hesitate to change his mind if he feels the need to.

E. It is seldom, that nice people succeed


ANS: D


Q14. As inferred from the passage, the refusal of young people to cater to accept public opinion is:


A. A feature of the rebelliousness of youth

B. A healthy attitude of human nature

C. A manifestation of deep - seated immaturity

D. Simply bad manners

E. Part of growing up


ANS: B


Q15. Society is a joint-stock company etc. is one way which the author shows


A. The anti-culture attitude of the public

B. Society is highly organized and structured

C. The self-rejection of society

D. The lack of room for solitude in our world

E. The publics interest in the stock market


ANS: C


Q16. I would write on the lintels of the doorpost, whim. What does the author mean by this statement:


A. That one should renounce his immediate family

B. That signposts have an important educational function in our society

C. That an impulsive action may have a subsequent rational explanation

D. That one must never be held responsible for what one says and does

E. That everyone should do foolish things occasionally


ANS: C


Directions for Questions 17 to 20: 


Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.


Certain scraps of evidence bear out those who hold a very high opinion of the average level of culture among the Athenians of the great age. Pericless funeral speech is undoubtedly the most famous evidence from Athenian literature, that its level was indeed high. However, Pericles was a politician, and it is possible that he was flattering his audience. We know that thousands of Athenians sat hour after hour in the theater listening to the plays of the great Greek dramatists. The Greek plays, particularly the tragedies, maintained an extremely high intellectual level throughout, with no letdowns, no concessions to the lowbrows or to the demands of realism, like the gravediggers scene in Shakespeares Hamlet. The music and dancing seen in these plays were also of an equally high level. The best modern parallel can be seen in the restrained, difficult opera of the 18th century. The comparison is no doubt dangerous, but can you imagine almost the entire population of an American city (in suitable installments, of course) sitting through performances of Mozarts Don Giovanni or Glucks Orpheus? Perhaps the Athenian masses went to these plays because of a lack of other amusements. They could at least understand something of what went on, since the subjects were part of their folklore. Undoubtedly the theme of grand opera is not part of the folklore of the American people.


Q17. From the passage it is evident that the author seems to question the sincerity of


A. politicians

B. playwrights

C. opera goers

D. low brows

E. gravediggers.


ANS: A


Q18. According to the author the average American


A. Enjoys Hamlet

B. Loves folklore

C. Is not able to understand grand opera

D. Seeks a high cultural level

E. Lacks entertainment.


ANS: C


Q19. From the passage, we can say that the authors attitude toward Greek plays is one of


A. Qualified approval
B. Grudging admiration
C. Studied indifference
D. Partial hostility

E. Great respect.


ANS: E


Q20. The author makes a suggestion that Greek plays


A. Were demanding on the actors

B. Flattered their audiences

C. Were focussed on a limited audience

D. Were dominated by music and dancing

E. Stimulated their audiences.


ANS: E


Q21. There are 4 boys and 3 girls. What is the probability the boys and girls sit alternately?

ANS: 1/35


Q22. Two trains are 2 kms apart. Speed of one train is 20m/s and the other train is running at 30 m/s. Lengths of the trains are 200 and 300m. In how much time do the trains cross each other?


ANS: 50 seconds


Q23. Four horses are tethered at the four corners of a square of side 14cm such that two horses along the same side can just reach each other. They were able to graze the area in 11 days. How many days will they take in order to graze the left out area?


ANS: 3


Q24. Let A and B be two solid spheres such that the surface area of B is 300% higher than the surface area of A. The volume of A is found to be k% lower than the volume of B. The value of k must be

A. 85.5
B. 92.5
C. 90.5
D. 87.5

ANS: D


Q25. If the ratio of work done by (x-1) men in (x+1)days to the work done by (x+2)men in (x-1)days is 9:10, then x is  equal to

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

ANS: D


Q26. The amount of water (in ml) that should be added to reduce 9 ml lotion, containing 50% alcohol, to a lotion containing 30%  alcohol, is:

A. 5 ml
B. 4 ml
C. 3 ml
D. 6 ml

ANS: D


Q27. The average age of 8 persons in a committee is increased by 2 years when two men aged 35 years and 45 years are substituted by two women. The average age of these two women is:

A. 52 years
B. 56 years
C. 48 years
D. 44 years

ANS: C


Q28. A mixture of 40 liters of milk and water contains 10% water. How much water should be added to this so that water may be 20% in the new mixture?

A. 6.5 liters
B. 5 liters
C. 4 liters
D. 7.5 liters

ANS: B


Q29. If the price of gold increases by 30%, find by how much the quantity of ornaments must be reduced so that the expenditure may remain the same as before?

A. 30%
B. 23 1/3 %
C. 20%
D. 19%

ANS: B


Q30. A box contains 5 brown and 4 white socks. A man takes out two socks. The probability that they are of the same color is:

A. 5/18
B. 1/6
C. 5/108
D. 4/9

ANS: D


Q31. Which of the following will come in place of the Question Mark (?) in the following sequence?

6C7, 5F10, 11J14, 15O19, ?

A) 25U20
B) 20U25
C) 20U24
D) 19U25

ANS: B


Q32. If Table is called Chair, Chair is called Cot, Cot is called Pot and Pot is called Filter, where does a person sit.

A.  Pot
B. Cot
C. Chair
D. Filter

ANS: B


Q33. Pointing to a photograph Arun said, she is the mother of my brothers sons wifes daughter. How is Arun related to the lady?

A. Uncle
B. Daughter-in-law
C. Cousin
D.  None of these

ANS: B


Q34. I am facing west. I turn 45° in the clockwise direction and then 180 degree in same direction and then 270° anticlockwise. Which direction am I facing now?

A. South-west
B.  South
C. West
D. North-West

ANS: A



Q35. After a get-together every person present shakes the hand of every other person. If there were 105 hands-shakes in all, how many persons were present in the party?

A. 15
B. 14
C. 13
D. 16

ANS: A



Q36.  Four friends were playing a game of cards sitting in a circle. Shankar was right to Ram and Gopal was left to Arvind. Which one of the following pairs were partners?

A) Ram and Shankar
B) Gopal and Shankar
C)  Ram and Arvind
D) Gopal and Ram

ANS: D



Q37. A boy goes to see a film and finds a man who is his relative. The man is the husband of the sister of his mother. How is the man related to the boy?

A. Brother
B. Nephew
C. Uncle
D. None of these

ANS: C



Q38. In a month of 31 days, the third Wednesday falls on the 15th. What will be the last day of that month?

A. Fifth Thursday
B. Fifth Wednesday
C. Fourth Sunday
D. Fifth Friday

ANS: D



Q39. A class consists of 100 students, 25 of them are girls and 75 boys; 20 of them are rich and remaining poor; 40 of them are fair complexioned. The probability of selecting a fair complexioned rich girl is:

A.  0.05
B.  0.04
C.  0.02
D.  0.08

ANS: C



Q40. Ram walks 10M South from his house, turns left and walks 23M. Again turns left and walks 40M, then turns right and walks 5M to reach his school. In which direction is the school from his house?

A. East
B. North-East
C. South-West
D. North

ANS: B


Directions for Questions 41 to 44: 

Follow the directions given below to answer the questions that follow. Your answer for each question below would be: 

A, if ALL THREE items given in the question are exactly ALIKE. 
B, if only the FIRST and SECOND items are exactly ALIKE. 
C, if only the FIRST and THIRD items are exactly ALIKE. 
D, if only the SECOND and THIRD items are exactly ALIKE. 
E, if ALL THREE items are DIFFERENT.

Q41. 11100110101.1110, 11100110101.1110, 1111001101.1110


A. A
B. B
C. C
D. D
E. E


ANS: B


 

Q42. 1156894.5656, 1156894.5656, 1158694.5656


A. A
B. B
C. C
D. D
E. E


ANS: D



Q43. 0485-2584621, 0485-2584821,  0485-2584621


A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

   

ANS: C


 

Q44. LLEEJILLJIFIIJ, LILEEJLLJIFIIJ ,LLEEJLILJIFIIJ


A. A
B. B
C. C
D. D
E. E


ANS: E



Directions for Questions 45 to 47: 

Answer the questions on the basis of the information given below.


Seven varsity basketball players (A, B, C, D, E, F, and G) are to be honoured at a special luncheon. The players will be seated on the dais in a row. A and G have to leave the luncheon early and so must be seated at the extreme right. B will receive the most valuable players trophy and so must be in the centre to facilitate presentation. C and D are bitter rivals and therefore must be seated as far apart as possible.


Q45. Which of the following cannot be seated at either end?


A. C
B. D
C. F
D. G


ANS: C



Q46. Which of the following pairs cannot be seated together?


A. B&D
B. C&F
C. D&G
D. E & A


ANS: D



Q47. Which of the following pairs cannot occupy the seats on either side of B?


A. F&D
B. D&E
C. E&G
D. C & F


ANS: C



Directions for Questions  48 to 50: 


Answer the questions on the basis of the information given below.


A, B, C, D, E, and F are a group of friends. There are two housewives, one professor, one engineer, one accountant and one lawyer in the group. There are only two married couples in the group. The lawyer is married to D, who is a housewife. No woman in the group is either an engineer or an accountant. C, the accountant, is married to F, who is a professor. A is married to a housewife. E is not a housewife.


Q48. Which of the following is one of the married couples?

A. A &B
B. B&E
C. D&E
D. A & D

ANS: D


Q49. What is Es profession?

A. Engineer
B. Lawyer
C. Professor 
D. Accountant

ANS: A


Q50. How many members of the group are males?

A. 2

B. 3

C. 

D. Cannot be determined.

ANS: C 


Directions for Questions 51 to 55:


Read the following information carefully and answer the questions given below:


A B D F G H and K are seven members of a family . They belong to three generations . There are two married couples belonging to two different generation. D is son of H and is married to K. F is granddaughter of B. Gs father is grandfather of A. Bs husband is father-in -law of K. H has only one son.


Q51. How is F related to G?


A. Son

B. Nephew

C. Niece

D. data inadequate

E. None of these


ANS: A


Q52. How is H related to B?


A. Father

B. Father-in-law

C. Uncle

D. data inadequate

E. None of these


ANS: E


Q53. How is K related to G?


A. Sister-in-law

B. Sister

C. Niece

D. data inadequate

E. None of these


ANS: C


Q54. Which of the following is the pair of married ladies?


A. HK

B. HD

C. KF

D. BF

E. None of these


ANS: D


Q55. How many female members are there among them?


A. Two

B. Three

C. Four

D. data inadequate

E. None of these


ANS: E



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop