Accel Frontline Placement Papers

Accel Frontline Aptitude Paper January 2012



Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Accel Frontline Placement paper 2016

Posted on :07-04-2016

Q1. A monkey starts climbing up a rode 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?

A.19        
B.20        
C.18        
D.17

ANS: C

Explanation: 

Till 17th feet monkey can climb only 1 feet/hour. Next hour it climb 3 feat. Then it reach on top. After reaching there it wont slip. So total 18 minutes taken.


Q2. What is the missing number in this series? 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12

A.9        
B.10        
C.7        
D.5

ANS: A

Explanation:  

Add first number & last number. The second and second from last..... So 11+ 9 = 20


Q3. Which of the following numbers is divisible by 4?

A.1123346        
B.102246        
C.100234        
D.10224

ANS: D


Q4. At 15:15 railway time, what will be the angle between minute and hour hand?

A.0 degree        
B.180 degrees    
C.360 degrees    
D.7.5 Degree

ANS: D

Explanation: 

15.15 = 3.15 p.m. Angle = 11/2 * 15 - 30*3 = 7.5 Degree


Q5. Which of the following is not true about C Programming?

A.C provides function oriented programming    
B.C program can be compiled on a C++ compiler    
C.C supports encapsulation   
D.none of these

ANS: D


Q6. What will be effect of size of operator on Unions?

A.gives the size of the biggest member    
B.gives the size of sum of all members        
C.gives the size of the smallest of the members        
D.none of these

ANS: B


Q7. Divide by Zero is a common exception of type

A. Runtime        
B. Compile Time        
C. can be either Run time or Compile time        
D. none of this

ANS: A


Q8. Find the output of the code snippet
 
char *S1 = "ABCD"; char S2[ ] = "ABC"; printf("%d,%d",sizeof(S1), sizeof(S2));

A.3,4        
B.4,4        
C.3,3        
D.4,3

ANS: B


Q9. Which of the following statements is false?

A. Pointers are designed for storing memory addresses        
B. Arrays are passed by value to functions        
C. Both of the above are false    
D. none of these

ANS: C


Q10. Which of the following statements is true regarding static variables?

A.Both local and global variables can be defined as static variables        
B.Only local variables can be defined as static variables        
C.Scope and life of global variables is limited to the function to which they are declared    
D.none of these

ANS: A



Q11. An ampersand in front of a pointer variable gives

A.address of the value    
B.value present at the address    
C.depends on the actual scenario    
D.none of this

ANS: A


Q12. The size of the bucket is N kb. The bucket fills at the rate of 0.1 kb per millisecond. A programmer sends a program to receiver. There it waits for 10 milliseconds. And response will be back to programmer in 20 milliseconds. How much time the program takes to get a response back to the programmer, after it is sent?

A.1        
B.20.5        
C.30        
D.40

ANS: C

Explanation: 

Doesnt matter that what the time is being taken to fill the bucket. After reaching program it waits there for 10ms and back to the programmer in 20 ms.
Then total time to get the response is 20ms +10 ms=30 ms


Q13. what is a percent of b divided by b percent of a?

A.a        
B.b        
C.1        
D.10

ANS: C

Explanation:  

a percent of bLa/100)*b b percent of a : (b/100) * a a percent of b divided by b percent of a : ((a / 100 )*b) / (b/100) * a )) = 1


Q14. A face of the clock is divided into three parts. First part hours total is equal to the sum of the second and third part. What is the total of hours in the bigger part?
    
A.4        
B.9        
C.6        
D.10

ANS: C

Explanation:

the clock normally has 12 hr three parts x,y,z x+y+z=12 x=y+z 2x=12 x=6 so the largest part is 6 hrs.


Q15. Five boys were climbing a hill. J was following H. R was just ahead of G. K was between G & H. They were climbing up in a column. Who was the second?

A.K        
B.H        
C.G        
D.J

ANS: C

Explanation:

The order in which they are climbing is R-G-K-H-J.


Q16. It was calculated that 75 men could complete a piece of work in 20 days. When work was scheduled to commence, it was found necessary to send 25 men to another project. How much longer will it take to complete the work?

A.25        
B.30        
C.40        
D.20

ANS: B
    
Explanation: 

Before: One day work = 1 / 20 One mans one day work = 1 / ( 20 * 75) Now: No. Of workers = 50 One day work = 50 * 1 / ( 20 * 75) The total no. of days required to complete the work = (75 * 20)/50= 30 days.


Q17. A rich merchant had collected many gold coins. He did not want anybody to know about them. One day, his wife asked, "How many gold coins do we have?" After pausing a moment, he replied, "Well! If I divide the coins into two unequal numbers, then 37 times the difference between the two numbers equals the difference between the squares of the two numbers.
     "  The wife looked puzzled. Can you help the merchants wife by finding out how many gold R?

A.37        
B.35        
C.27        
D.28

ANS: A

Explanation:

37(x-y)=x^2-y^2. u no tht x^2-y^2=(x-y)(x+y).so (x-y) cancels on both sides to give x+y=37.so sum of unequal halves=37 which is the req answer.


Q18. Suppose 8 monkeys take 8 minutes to eat 8 bananas.  (a) How many minutes would it take 3 monkeys to eat 3 bananas? (b) How many monkeys would it take to eat 48 bananas in 48 minutes

A.3,4        
B.8,6        
C.8,4        
D.4,8

ANS: B

Explanation: 

a).each mky takes 8 min to eat a banana b).ans:8m=48 m=6

        
Q19. When I add 4 times my age 4 years from now to 5 times my age 5 years from now, I get 10 times my current age. How old will I be 3 years from now?

A.35        
B.41        
C.46        
D.38

ANS: B

Explanation:
 
Let my age be x years now 4 times age 4 years from now will be 4(x+4) 5 times age 5 years from now will be 5(x+5) 10 times my age now = 10x 4(x+4)+5(x+5)=10x 4x+16+5x+25=10x 4x+16+5x+25-10x= 0 -x+41=0 add +x to both sides -x+x+41 =x 41=x My age now = 41 years


Q20. A box of 150 packets consists of 1kg packets and 2kg packets. Total weight of box is 264kg. How many 2kg packets are there ?

A.112        
B.120        
C.114        
D.140

ANS: C

Explanation:  

x= 2 kg Packs y= 1 kg packs x + y = 150 .......... Eqn 1 2x + y = 264 .......... Eqn 2 Solve the Simultaneous equation; x = 114 so, y = 36 ANS : Number of 2 kg Packs = 114.


Q21. Shahrukh speaks truth only in the morning and lies in the afternoon, whereas Salman speaks truth only in the afternoon. A says that B is Shahrukh. Is it morning or afternoon and who is A - Shahrukh or Salman?

A.Afternoon, salman    
B.morning,salman        
C.Afternoon,shahrukh        
D.morning,shahrukh

ANS: A


Q22. A student divided a number by 2/3 when he required to multiply by 3/2. Calculate the percentage of error in his result.

A.1        
B.0        
C.1/2        
D.none

ANS: B

Explanation:  

Since 3x / 2 = x / (2 / 3)


Q23. A man was engaged on a job for 30 days on the condition that he would get a wage of Rs. 10 for the day he works, but he have to pay a fine of Rs. 2 for each day of his absence. If he gets Rs. 216 at the end, he was absent for work  for ... days.

A.20        
B.8        
C.7        
D.10

ANS: C

Explanation:  

The equation portraying the given problem is: 10 * x - 2 * (30 - x) = 216 where x is the number of working days. Solving this we get x = 23 Number of days he was absent was (30-23) = 7 days.


Q24. A contractor agreeing to finish a work in 150 days, employed 75 men each  working 8 hours daily. After 90 days, only 2/7 of the work was completed. Increasing the number of men by ________ each working now for 10 hours daily, the work can be completed in time.

A.140        
B.150        
C.59        
D.100
    
ANS: B

Explanation:  

One mans one hours work = 2 / (7 * 90 * 8 * 75) The remaining work (5/7) has to be completed within 60 days, because the total number of days allotted for the project is 150 days. So we get the equation (2 * 10 * x * 60) / (7 * 90 * 8 * 75) = 5/7 where x is the number of men working after the 90th day.
We get x = 225 Since we have 75 men already, it is enough to add only 150 men.


Q25. A man walks at 4 km/hr on plain, then at 3 km/hr uphill and then returns through the same road at 6 km/hr downhill and at 4 km/hr on the plain. It takes altogether 6 hours. So what distance he covered in one way?

A.24        
B.18        
C.12        
D.10

ANS: C

Explanation:
 

Let plain road = x km And hill road = y km x/4 + y/3 + y/6 + x/4 = 6 x/2 + y/2 = 6 x + y =12

Q26. Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages can they type in 30 minutes?

A.15        
B.20        
C.65        
D.75

ANS: D

Explanation:
 
E (30/5=6; 6*10=60; Susan will type 60 pages in 30 min. 30/10=3; 5*3=15; Mary will type 15 pages in 30 min. 60+15=75)


Q27. Consider the following series: 3, 4, 6, 9, 13, ____ What comes next?

A.15        
B.16        
C.17        
D.18

ANS: D

Explanation:  

D (3+1=4; 4+2=6; 6+3=9; 9+4=13; 13+5=18)


Q28. 3 blocks are chosen randomly on a chessboard. What is the probability that they are in the same diagonal?

A.0.002688    
B.0.011        
C.0.002888    
D.0.0048

ANS: A

Explanation:  

There are total of 64 blocks on a chessboard. So 3 blocks can be chosen out of 64 in 64C3 ways. 
So the sample space is = 41664 There are 2 diagonal on chessboard each one having 8 blocks. 
Consider one of them. 3 blocks out of 8 blocks in diagonal can be chosen in 8C3 ways. 
But there are 2 such diagonals, hence favourables = 2 * 8C3 = 2 * 56 = 112 The required probability is = 112 / 41664 = 1 / 372 = 0.002688.


Q29. What is the area of the triangle ABC with A(e,p) B(2e,3p) and C(3e,5p)? where p = PI (3.141592654)

A.1.2        
B.0        
C.5       
D.3

ANS: B

Explanation:
 
A tricky ONE. Given 3 points are colinear. Hence, it is a straight line. Hence area of triangle is 0.


Q30. Silu and Meenu were walking on the road.Silu said, "I weigh 51 Kgs. How much do you weigh?"Meenu replied that she wouldnt reveal her weight directly as she is overweight. But she said, "I weigh 29 Kgs plus half of my weight."How much does Meenu weigh?

A.57        
B.60        
C.58        
D.67

ANS: C

Explanation:
 
Meenu weighs 58 Kgs. It is given that Meenu weighs 29 Kgs plus half of her own weight. It means that 29 Kgs is the other half. So she weighs 58 Kgs.


  

Accel Frontline Placement Papers

➤ Accel Frontline Aptitude Paper January 2012
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop