Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

ABB Reasoning Ability Paper

Posted on :11-04-2016

DIRECTIONS for the question 1 to 2:

The question below has either two or three statements followed by two or three conclusions. You have to take the given statements to be true and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding the commonly known facts.

Q1. Statements: No office is a palace, All colleges are palaces

Conclusions:
 
I. All palaces are colleges
II. No college is an Office

A) Neither conclusion I nor II follows
B) Only conclusion II follows
C) Either conclusion I or II follows
D) Both conclusion I and II follows
E) Only conclusion I follow

ANS: B

Explanation:

From the given statements, we get the following relation: Therefore,

 
Conclusion I: All palaces are colleges is not true. Only some palaces are colleges
Conclusion II: No college is an Office is true
So the correct option is B.


Q2. Statements: All mountains are rivers, All rivers are lakes

Conclusions: 
I. All mountains are lakes
II. At least some lakes are rivers

A) Only conclusion I follow
B) Either conclusion I or II follows
C) Only conclusion II follows
D) Neither conclusion I nor II follows
E) Both conclusions I and II follow

ANS: E


Explanation:

From the given statements, we get the following relation: Therefore,

 
Conclusion I: All mountains are lakes is true
Conclusion II: At least some lakes are rivers is also true
So the correct option is E.


DIRECTIONS for the question 3 to 5:

Read the information given below and answer the question that follows.


A, B, C, D, E, F and G are standing in a straight line facing north with equal distance between them, not necessary in the same order. Each one is pursuing a different profession – actor, reporter, doctor, engineer, lawyer, teacher and painter not necessary in the same order. G is fifth to the left of C. The reporter is third to the right of G. F is fifth to the right of A. E is second to the left of B. The engineer is second to the left of D. There are only three people between the engineer and the painter. The doctor is to the immediate left of the engineer. The lawyer is to the immediate right of the teacher.


Q3. What is As profession?


A) Painter
B) Doctor
C) Teacher
D) Actor
E) Engineer

ANS: B

Explanation:

From the given information, we have the following arrangement :

 
So, As profession is doctor. Hence option B.


Q4. Which of the following statements is true according to the given arrangement?

A) F is the teacher
B) F is third to the left of E
C) The painter is to the immediate left of B
D) The lawyer is standing in the exact middle of the arrangement
E) None of the given statements is true

ANS: D

Explanation:

From the given information, we have the following arrangement :

 
By going options:
1. F is the teacher is wrong as F is a painter
2. F is third to the left of E is wrong as F is third to the right of E
3. The painter is to the immediate left of B is wrong as lawyer is to the immediate left of B
4. The lawyer is standing in the exact middle of the arrangement is true
Hence option D.


Q5. Who amongst the following is the actor?

A) E
B) F
C) C
D) B
E) A

ANS: C

Explanation:

From the given information, we have the following arrangement :

 
C is the actor. Hence option C.


DIRECTIONS for the question 6:

Solve the following question and mark the best possible option. In a certain code,

very large risk associated is written as nu ta ro gi
risk is very low is written as  gi se nu mi
is that also associated is written as ta mi po fu
inherent risk also damaging is written as fu nu di yu
(All the codes are two letter codes only.)

Q6. Which of the following represents risk also large?

A) nu fu po
B) nu gi ro
C) ro po ta
D) fu no ro
E) ro yu fu

ANS: D

Explanation:

very large risk associated is written as nu ta ro gi-(1)
risk is very low is written as gi se nu mi-----(2)
is that also associated is written as ta mi po fu----(3)
inherent risk also damagingis written as fu nu di yu---(4)
From statements 1 and 3, we have associated as the common word and the common code is ta
From statements 3 and 4, we have also as the common word and the common code is fu
From statements 2 and 4, we have risk as the common word and the common code is nu
From statements 2 and 3, we have is as the common word and the common code is mi
From statements 1 and 2, we can conclude that the code of very is gi
Therefore, from statement 1, the code of large will be ro
Similarly, from statement 2, the code of low is se  and from statement 3, the code of that is po


 fu nu ro represents risk also large. Hence option D.


DIRECTIONS for the question 7:

Solve the following question and mark the best possible option.

Point A is 14m north of point B
Point C is 11m east of point B
Point D is 5m north of point C
Point E is 7m west of point D
Point F is 6m north of point E
Point G is 4m west of point F

Q7. How far is F from point A ?

A) 5m
B) 5.67m
C) 6m
D) 3m
E) 4m

ANS: A

Explanation:

The distance between F and A i.e.
FA = √(AG2 + GF2) = √(32 + 42) = √25 = 5m.
DIRECTIONS for the questions 8 and 9:The question below consist of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and mark.


Q8. How is cost written in the given code language?

I. In the code language tell me the cost is coded as @ 0 # 9 and cost was very high is coded as & 6 # 1
II. In the code language some cost was discount is coded as 1 8 7 # and some people like discount is coded as 8 7 5 %

A) The data in both the Statements I and II together are necessary to answer the question.
B) The data neither in Statement I nor in Statements II are sufficient to answer the question
C) The data either in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question
D) The data in Statement II alone is sufficient to answer the question while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
E) The data in Statement I alone is sufficient to answer the question while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.

ANS: E

Explanation:

From statement 1, we have tell me the cost → @ 0 # 9 and  cost was very high →& 6 # 1
so, here the only common word is cost and the common code is #
From statement 2, we have some cost was discount → 1 8 7 # and some people like discount → 8 7 5 %
so, here some & discount are 8 and 7. Thus, the code of cost can be 7 or 8.
Therefore, the data in Statement I alone is sufficient to answer the question while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question. Hence option E.


Q9. Is D the mother of S?

I. L is the husband of D, L has only three children
II. N is the brother of S and P. P is the daughter of L.

A) The data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
B) The data neither in statement I nor in Statement II are sufficient to answer the question
C) The data in Statement I alone are sufficient to answer the question while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question
D) The data either in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question
E) The data in both the Statements I and II together are necessary to answer the question

ANS: E

Explanation:

From statement 1, we have no information regarding S, thus nothing can be said about the relation between D and S
From statement 2, we have no information regarding D, thus nothing can be said about the relation between D and S
But on combining the both statements, we get the following pattern:

 
Therefore, the data in both the Statements I and II together are necessary to answer the question. Hence option E.



DIRECTIONS for the question 10:

Solve the following question and mark the best possible option.


Q10. Statement: B > H ≥ E > A ≤  K; H > A > S
Conclusion: I. H > K
II. S < B

A) Both conclusion I and II follow
B) Only conclusion I follow
C) Only conclusion II follows
D) Either conclusion I or II follows
E) Neither conclusion I nor II follows

ANS: E

Explanation:

Statement:        B > H ≥ E > A ≤  K; H > A > S
Conclusion I:   H > K is false as H > A ≤  K, thus no certain relationship can be obtained between H & K
Conclusion II:  S ≤ B is false because  S < B as A < B and S < A, so combining we get S < B.
Thus, neither conclusion I  nor conclusion II follows.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop