Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Abaxis Quantitative Aptitude paper

Posted on :30-04-2016
Q1. P is able to do a piece of work in 15 days and Q can do the same work in 20 days. If they can work together for 4 days, what is the fraction of work left?

A. 8/15
B. 7/15
C. 11/15
D. 2/11

ANS:  A


Explanation:

Amount of work P can do in 1 day = 1/15

Amount of work Q can do in 1 day = 1/20

Amount of work P and Q can do in 1 day = 1/15 + 1/20 = 7/60

Amount of work P and Q can together do in 4 days = 4 × (7/60) = 7/15

Fraction of work left = 1 – 7/15= 8/15



Q2. P can lay railway track between two stations in 16 days. Q can do the same job in 12 days. With the help of R, they completes the job in 4 days. How much days does it take for R alone to complete the work?

A. 9(3/5) days
B. 9(1/5) days
C. 9(2/5) days
D. 10 days



ANS:  A

Explanation:

Amount of work P can do in 1 day = 1/16

Amount of work Q can do in 1 day = 1/12 

Amount of work P, Q and R can together do in 1 day = 1/4

Amount of work R can do in 1 day = 1/4 - (1/16 + 1/12) = 3/16 – 1/12 = 5/48

=> Hence R can do the job on 48/5 days = 9 (3/5) days



Q3. P, Q and R can do a work in 20, 30 and 60 days respectively. How many days does it need to complete the work if P does the work and he is assisted by Q and R on every third day?

A. 10 days
B. 14 days
C. 15 days
D. 9 days


ANS:  C

Explanation:

Amount of work P can do in 1 day = 1/20

Amount of work Q can do in 1 day = 1/30

Amount of work R can do in 1 day = 1/60

P is working alone and every third day Q and R is helping him

Work completed in every three days = 2 × (1/20) + (1/20 + 1/30 + 1/60) = 1/5

So work completed in 15 days = 5 × 1/5 = 1

Ie, the work will be done in 15 days


Q4. A is thrice as good as B in work. A is able to finish a job in 60 days less than B. They can finish the work in - days if they work together.

A. 18 days
B. 22 1/2 days
C. 24 days
D. 26 days


ANS:  B

Explanation:

If A completes a work in 1 day, B completes the same work in 3 days

Hence, if the difference is 2 days, B can complete the work in 3 days

=> if the difference is 60 days, B can complete the work in 90 days

=> Amount of work B can do in 1 day= 1/90

Amount of work A can do in 1 day = 3 × (1/90) = 1/30 

Amount of work A and B can together do in 1 day = 1/90 + 1/30 = 4/90 = 2/45

=> A and B together can do the work in 45/2 days = 221/2 days



Q5. A can do a particular work in 6 days . B can do the same work in 8 days. A and B signed to do it for Rs. 3200. They completed the work in 3 days with the help of C. How much is to be paid to C?

A. Rs. 380
B. Rs. 600
C. Rs. 420
D. Rs. 400


ANS:  D

Explanation:

Amount of work A can do in 1 day = 1/6

Amount of work B can do in 1 day = 1/8

Amount of work A + B can do in 1 day = 1/6 + 1/8 = 7/24

Amount of work A + B + C can do = 1/3

Amount of work C can do in 1 day = 1/3 - 7/24 = 1/24

work A can do in 1 day: work B can do in 1 day: work C can do in 1 day 

= 1/6 : 1/8 : 1/24 = 4 : 3 : 1

Amount to be paid to C = 3200 × (1/8) = 400


Q6. 6 men and 8 women can complete a work in 10 days. 26 men and 48 women can finish the same work in 2 days. 15 men and 20 women can do the same work in - days.

A. 4 days
B. 6 days
C. 2 days
D. 8 days


ANS: A

Explanation:

Let work done by 1 man in 1 day = m and work done by 1 woman in 1 day = b 

Work done by 6 men and 8 women in 1 day = 1/10 

=> 6m + 8b = 1/10

=> 60m + 80b = 1 --- (1)

Work done by 26 men and 48 women in 1 day = 1/2 

=> 26m + 48b = ½

=> 52m + 96b = 1--- (2)

Solving equation 1 and equation 2. We get m = 1/100 and b = 1/200

Work done by 15 men and 20 women in 1 day 

= 15/100 + 20/200 =1/4

=> Time taken by 15 men and 20 women in doing the work = 4 days



Q7. A can do a piece of work in 4 hours . A and C together can do it in just 2 hours, while B and C together need 3 hours to finish the same work. B alone can complete the work in --- hours.

A. 12 hours
B. 6 hours
C. 8 hours
D. 10 hours



ANS:  A

Explanation:

Work done by A in 1 hour = 1/4

Work done by B and C in 1 hour = 1/3

Work done by A and C in 1 hour = 1/2

Work done by A,B and C in 1 hour = 1/4+1/3 = 7/12

Work done by B in 1 hour = 7/12 – 1/2 = 1/12 => B alone can complete the work in 12 hours.



Q8. P can do a work in the same time in which Q and R together can do it. If P and Q work together, the work can be completed in 10 days. R alone needs 50 days to complete the same work. then Q alone can do it in

A. 30 days
B. 25 days
C. 20 days
D. 15 days


ANS:  B

Explanation:

Work done by P and Q in 1 day = 1/10

Work done by R in 1 day = 1/50

Work done by P, Q and R in 1 day = 1/10 + 1/50 = 6/50

But Work done by P in 1 day = Work done by Q and R in 1 day . Hence the above equation can be written as

Work done by P in 1 day × 2 = 6/50

=> Work done by P in 1 day = 3/50

=> Work done by Q and R in 1 day = 3/50

Hence work done by Q in 1 day = 3/50 – 1/50 = 2/50 = 1/25

So Q alone can do the work in 25 days.



Q9. A completes 80% of a work in 20 days. Then B also joins and A and B together finish the remaining work in 3 days. How long does it need for B if he alone completes the work?

A. 37 1/2 days
B. 22 days
C. 31 days
D. 22 days



ANS:  A

Explanation:

Work done by A in 20 days = 80/100 = 8/10 = 4/5

Work done by A in 1 day = (4/5) / 20 = 4/100 = 1/25 --- (1)

Work done by A and B in 3 days = 20/100 = 1/5 (Because remaining 20% is done in 3 days by A and B)

Work done by A and B in 1 day = 1/15 ---(2)

Work done by B in 1 day = 1/15 – 1/25 = 2/75

=> B can complete the work in 75/2 days = 37 1/2 days



Q10. Machine P can print one lakh books in 8 hours. Machine Q can print the same number of books in 10 hours while machine R can print the same in 12 hours. All the machines started printing at 9 A.M. Machine P is stopped at 11 A.M. and the remaining two machines complete work. Approximately at what time will the printing of one lakh books be completed?

A. 3 pm
B. 2 pm
C. 1:00 pm
D. 11 am


ANS:  C

Explanation:

Work done by P in 1 hour = 1/8
Work done by Q in 1 hour = 1/10
Work done by R in 1 hour = 1/12
Work done by P,Q and R in 1 hour = 1/8 + 1/10 + 1/12 = 37/120
Work done by Q and R in 1 hour = 1/10 + 1/12 = 22/120 = 11/60
From 9 am to 11 am, all the machines were operating. 
Ie, they all operated for 2 hours and work completed = 2 × (37/120) = 37/60
Pending work = 1- 37/60 = 23/60
Hours taken by Q an R to complete the pending work = (23/60) / (11/60) = 23/11 which is approximately equal to 2 Hence the work will be completed approximately 2 hours after 11 am ; ie around 1 pm



Q11. P can finish a work in 18 days. Q can finish the same work in 15 days. Q worked for 10 days and left the job. how many days does P alone need to finish the remaining work?

A. 8
B. 5
C. 4
D. 6


ANS:  D

Explanation:

Work done by P in 1 day = 1/18
Work done by Q in 1 day = 1/15
Work done by Q in 10 days = 10/15 = 2/3
Remaining work = 1 – 2/3 = 1/3
Number of days in which P can finish the remaining work = (1/3) / (1/18) = 6



Q12. 3 men and 7 women can complete a work in 10 days . But 4 men and 6 women need 8 days to complete the same work . In how many days will 10 women complete the same work?

A. 50
B. 40
C. 30
D. 20

ANS:  B

Explanation:

Work done by 4 men and 6 women in 1 day = 1/8
Work done by 3 men and 7 women in 1 day = 1/10
Let 1 man does m work in 1 day and 1 woman does w work in 1 day. The above equations can be written as
4m + 6w = 1/8 ---(1)
3m + 7w = 1/10 ---(2)
Solving equation (1) and (2) , we get m=11/400 and w=1/400
Amount of work 10 women can do in a day = 10 × (1/400) = 1/40
Ie, 10 women can complete the work in 40 days



Q13. A and B can finish a work 30 days if they work together. They worked together for 20 days and then B left. A finished the remaining work in another 20 days. In how many days A alone can finish the work?

A. 60
B. 50
C. 40
D. 30



ANS:  A

Explanation:

Amount of work done by A and B in 1 day = 1/30
Amount of work done by A and B in 20 days = 20 × (1/30) = 20/30 = 2/3
Remaining work – 1 – 2/3 = 1/3
A completes 1/3 work in 20 days
Amount of work A can do in 1 day = (1/3)/20 = 1/60
=> A can complete the work in 60 days



Q14. A can complete a work in 12 days with a working of 8 hours per day. B can complete the same work in 8 days when working 10 hours a day. If A and B work together, working 8 hours a day, the work can be completed in --- days.

A. 5 5/11
B. 4 5/11
C. 6 4/11
D. 6 5/11



ANS:  A

Explanation:

A can complete the work in 12 days working 8 hours a day
=> Number of hours A can complete the work = 12×8 = 96 hours
=> Work done by A in 1 hour = 1/96
B can complete the work in 8 days working 10 hours a day
=> Number of hours B can complete the work = 8×10 = 80 hours
=> Work done by B in 1 hour = 1/80

Work done by A and B in 1 hour = 1/96 + 1/80 = 11/480
=> A and B can complete the work in 480/11 hours
A and B works 8 hours a day
Hence total days to complete the work with A and B working together
= (480/11)/ (8) = 60/11 days = 5 5/11 days


Q15. P is 30% more efficient than Q. P can complete a work in 23 days. If P and Q work together, how much time will it take to complete the same work?

A. 9
B. 11
C. 13
D. 15


ANS:  C

Explanation:

Work done by P in 1 day = 1/23
Let work done by Q in 1 day = q
q × (130/100) = 1/23
=> q = 100/(23×130) = 10/(23×13)
Work done by P and Q in 1 day = 1/23 + 10/(23×13) = 23/(23×13)= 1/13
=> P and Q together can do the work in 13 days



Q16. P, Q and R can complete a work in 24, 6 and 12 days respectively. The work will be completed in --- days if all of them are working together.

A. 2
B. 3 3/7
C. 4 1/4
D. 5


ANS: B

Explanation:

Work done by P in 1 day = 1/24
Work done by Q in 1 day = 1/6
Work done by R in 1 day = 1/12
Work done by P,Q and R in 1 day = 1/24 + 1/6 + 1/12 = 7/24
=> Working together, they will complete the work in 24/7 days = 3 3/7 days



Q17. 10 men can complete a work in 7 days. But 10 women need 14 days to complete the same work. How many days will 5 men and 10 women need to complete the work?

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8


ANS:  C

Explanation:

Work done by 10 men in 1 day = 1/7
Work done by 1 man in 1 day = (1/7)/10 = 1/70
Work done by 10 women in 1 day = 1/14
Work done by 1 woman in 1 day = 1/140
Work done by 5 men and 10 women in 1 day = 5 × (1/70) + 10 × (1/140)
= 5/70 + 10/140 = 1/7
=> 5 men and 10 women can complete the work in 7 days



Q18. Kamal will complete work in 20 days. If Suresh is 25% more efficient than Kamal, he can complete the work in --- days.

A. 14
B. 16
C. 18
D. 20


ANS:  B

Explanation:

Work done by Kamal in 1 day = 1/20
Work done by Suresh in 1 day = (1/20) × (125/100) = 5/80 = 1/16 
=> Suresh can complete the work in 16 days



Q19. Anil and Suresh are working on a special assignment. Anil needs 6 hours to type 32 pages on a computer and Suresh needs 5 hours to type 40 pages. If both of them work together on two different computers, how much time is needed to type an assignment of 110 pages?

A. 7 hour 15 minutes
B. 7 hour 30 minutes
C. 8 hour 15 minutes
D. 8 hour 30 minutes


ANS:  C

Explanation:

Pages typed by Anil in 1 hour = 32/6 = 16/3
Pages typed by Suresh in 1 hour = 40/5 = 8
Pages typed by Anil and Suresh in 1 hour = 16/3 + 8 = 40/3
Time taken to type 110 pages when Anil and Suresh work together = 110 × 3 /40 = 33/4
= 8 1/4 hours = 8 hour 15 minutes


Q20. P and Q can complete a work in 20 days and 12 days respectively. P alone started the work and Q joined him after 4 days till the completion of the work. How long did the work last?

A. 5 days
B. 10 days
C. 14 days
D. 22 days


ANS:  B

Explanation:

Work done by P in 1 day = 1/20
Work done by Q in 1 day = 1/12
Work done by P in 4 days = 4 × (1/20) = 1/5
Remaining work = 1 – 1/5 = 4/5
Work done by P and Q in 1 day = 1/20 + 1/12 = 8/60 = 2/15
Number of days P and Q take to complete the remaining work = (4/5) / (2/15) = 6
Total days = 4 + 6 = 10


Q21. P takes twice as much time as Q or thrice as much time as R to finish a piece of work. They can finish the work in 2 days if work together. How much time will Q take to do the work alone?

A. 4
B. 5
C. 6
D. 7


ANS:  C

Explanation:

Let P takes x days to complete the work
Then Q takes x/2 days and R takes x/3 days to finish the work
Amount of work P does in 1 day = 1/x
Amount of work Q does in 1 day = 2/x
Amount of work R does in 1 day = 3/x
Amount of work P,Q and R do in 1 day = 1/x + 2/x + 3/x = 1/x (1 + 2 + 3) = 6/x
6/x = 2 
=> x = 12
=> Q takes 12/2 days = 6 days to complete the work.



Q22. P and Q can complete a work in 15 days and 10 days respectively. They started the work together and then Q left after 2 days. P alone completed the remaining work. The work was finished in --- days.

A. 12
B. 16
C. 20
D. 24


ANS:  A

Explanation:

Work done by P in 1 day = 1/15
Work done by Q in 1 day = 1/10
Work done by P and Q in 1 day = 1/15 + 1/10 = 1/6
Work done by P and Q in 2 days = 2 × (1/6) = 1/3
Remaining work = 1 – 1/3 = 2/3
Time taken by P to complete the remaining work 2/3 = (2/3) / (1/15) = 10 days
Total time taken = 2 + 10 = 12 days


Q23. P and Q can do a work in 30 days. Q and R can do the same work in 24 days and R and P in 20 days. They started the work together, but Q and R left after 10 days. How many days more will P take to finish the work?

A. 10
B. 15
C. 18
D. 22

ANS:  C

Explanation:

Let work done by P in 1 day = p,
Work done by Q in 1 day = q, 
Work done by R in 1 day = r
p + q = 1/30
q + r = 1/24
r + p = 1/20
Adding all the above, 2p + 2q + 2r = 1/30 + 1/24+ 1/20 = 15/120 = 1/8 
=> p + q + r = 1/16
=> Work done by P,Q and R in 1 day = 1/16
Work done by P, Q and R in 10 days = 10 × (1/16) = 10/16 = 5/8
Remaining work = 1 = 5/8 = 3/8
Work done by P in 1 day = Work done by P,Q and R in 1 day - Work done by Q and R in 1 day
= 1/16 – 1/24 = 1/48
Number of days P needs to work to complete the remaining work = (3/8) / (1/48) = 18


Q24. P works twice as fast as Q. If Q alone can complete a work in 12 days, P and Q can finish the work in --- days

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4


ANS:  D

Explanation:

Work done by Q in 1 day = 1/12
Work done by P in 1 day = 2 × (1/12) = 1/6
Work done by P and Q in 1 day = 1/12 + 1/6 = ¼
=> P and Q can finish the work in 4 days


Q25. A work can be finished in 16 days by twenty women. The same work can be finished in fifteen days by sixteen men. The ratio between the capacity of a man and a woman is

A. 1:3
B. 4:3
C. 2:3
D. 2:1


ANS:  B

Explanation:

Work done by 20 women in 1 day = 1/16
Work done by 1 woman in 1 day = 1/(16×20)
Work done by 16 men in 1 day = 1/15
Work done by 1 man in 1 day = 1/(15×16)
Ratio of the capacity of a man and woman =1/(15×16) : 1/(16×20) = 1/15 : 1/20
= 1/3 :1/4 = 4:3


Q26. P and Q need 8 days to complete a work. Q and R need 12 days to complete the same work. But P, Q and R together can finish it in 6 days. How many days will be needed if P and R together do it?

A. 3
B. 8
C. 12
D. 4


ANS:  B

Explanation:

Let work done by P in 1 day = p
work done by Q in 1 day =q
Work done by R in 1 day = r
p + q = 1/8 ---(1)
q + r= 1/12 ---(2)
p+ q+ r = 1/6 ---(3)
(3) – (2) => p = 1/6 - 1/12 = 1/12
(3) – (1) => r = 1/6 – 1/8 = 1/24
p + r = 1/12 + 1/24 = 3/24 = 1/8
=> P and R will finish the work in 8 days



Q27. P can do a work in 24 days. Q can do the same work in 9 days and R can do the same in 12 days. Q and R start the work and leave after 3 days. P finishes the remaining work in --- days.

A. 7
B. 8
C. 9
D. 10


ANS:  D

Explanation:

Work done by P in 1 day = 1/24
Work done by Q in 1 day = 1/9
Work done by R in 1 day = 1/12
Work done by Q and R in 1 day = 1/9 + 1/12 = 7/36
Work done by Q and R in 3 days = 3×7/36 = 7/12
Remaining work = 1 – 7/12 = 5/12
Number of days in which P can finish the remaining work = (5/12) / (1/24) = 10


Q28. If daily wages of a man is double to that of a woman, how many men should work for 25 days to earn Rs.14400? Given that wages for 40 women for 30 days are Rs.21600.

A. 12
B. 14
C. 16
D. 18


ANS:  C

Explanation:

Wages of 1 woman for 1 day = 2160040×30
Wages of 1 man for 1 day = 21600×240×30
Wages of 1 man for 25 days = 21600×2×2540×30
Number of men = 14400(21600×2×2540×30)=144(216×5040×30)=1449=16 



Q29. P,Q and R together earn Rs.1620 in 9 days. P and R can earn Rs.600 in 5 days. Q and R in 7 days can earn Rs.910. How much amount does R can earn per day?

A. Rs.40
B. Rs.70
C. Rs.90
D. Rs.100


ANS:  B

Explanation:

Amount Earned by P,Q and R in 1 day = 1620/9 = 180 ---(1)
Amount Earned by P and R in 1 day = 600/5 = 120 ---(2)
Amount Earned by Q and R in 1 day = 910/7 = 130 ---(3)
(2)+(3)-(1) => Amount Earned by P , Q and 2R in 1 day 
- Amount Earned by P,Q and R in 1 day = 120+130-180 = 70
=>Amount Earned by R in 1 day = 70



Q30. Assume that 20 cows and 40 goats can be kept for 10 days for Rs.460. If the cost of keeping 5 goats is the same as the cost of keeping 1 cow, what will be the cost for keeping 50 cows and 30 goats for 12 days?

A. Rs.1104
B. Rs.1000
C. Rs.934
D. Rs.1210



ANS:  A

Explanation:

Assume that cost of keeping a cow for 1 day = c ,
cost of keeping a goat for 1 day = g
Cost of keeping 20 cows and 40 goats for 10 days = 460
Cost of keeping 20 cows and 40 goats for 1 day = 460/10 = 46
=> 20c + 40g = 46
=> 10c + 20g = 23 ---(1)
Given that 5g = c
Hence equation (1) can be written as 10c + 4c = 23 => 14c =23 
=> c=23/14
cost of keeping 50 cows and 30 goats for 1 day 
= 50c + 30g 
= 50c + 6c (substituted 5g = c)
= 56 c = 56×23/14
= 92
Cost of keeping 50 cows and 30 goats for 12 days = 12×92 = 1104



Q31. There is a group of persons each of whom can complete a piece of work in 16 days, when they are working individually. On the first day one person works, on the second day another person joins him, on the third day one more person joins them and this process continues till the work is completed. How many days are needed to complete the work?

A. 3 1/4 days
B. 4 1/3 days
C. 5 1/6 days
D. 6 1/5 days



ANS:  C

Explanation:

Work completed in 1st day = 1/16
Work completed in 2nd day = (1/16) + (1/16) = 2/16
Work completed in 3rd day = (1/16) + (1/16) + (1/16) = 3/16 
An easy way to attack such problems is from the choices. You can see the choices are 
very close to each other. So just see one by one.
For instance, The first choice given in 3 1⁄4 
The work done in 3 days = 1/16 + 2/16 + 3/16 = (1+2+3)/16 = 6/16 
The work done in 4 days = (1+2+3+4)/16 = 10/16 
The work done in 5 days = (1+2+3+4+5)/16 = 15/16, almost close, isnt it?
The work done in 6 days = (1+2+3+4+5+6)/16 > 1
Hence the answer is less than 6, but greater than 5. Hence the answer is 5 1/6 days.
(Just for your reference, work done in 5 days = 15/16. 
Pending work in 6th day = 1 – 15/16 = 1/16. 
In 6th day, 6 people are working and work done = 6/16.
To complete the work 1/16, time required = (1/16) / (6/16) = 1/6 days. 
Hence total time required = 5 + 1/6 = 5 1⁄6 days )


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop