Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Abatix Technical Questions with Answers

Posted on :27-04-2016

Q1. What does a dehumidifier do?
 
ANS: 

Simply, it removes moisture from the air, floor, walls, or any materials in the room including your personal belongings by drawing air into the dehumidifier with its fan and cooling it so it can release the moisture in the form of water droplets.


Q2. What is a low temperature dehumidifier?
 
ANS: 

It is designed to be able to operate at temperatures below 65 degrees. If the temperature drops below 65 degrees, the water can freeze on the evaporator coils in the dehumidifier at which continued build-up of ice could result in an interference with the air-flow and possibly fan motor burnout. 

A low temperature dehumidifier will prevent ice build-up by using an intermittent defrost cycle, which will shut the compressor off when the coils become too cold. Once the coils warm up a bit the compressor can come on to resume dehumidifying. 


Q3. What are air scrubbers?

ANS:

An air scrubber is a portable filtration system that removes particles, gasses, and/or chemicals from the air within a given area. These machines draw air in from the surrounding environment and pass it through a series of filters to remove contaminants. 

The size and complexity of an air scrubber system will depend on the size of the space being serviced, as well as the range, type, and size of contaminants that must be removed from the area.


Q4. What is the difference between negative air machine and air scrubber? 

ANS:

The terms air scrubber and negative air machine are often used interchangeably; however, the two terms refer to different applications.

An air scrubber stands alone in the center of a room with no ducting attached. The air is filtered and recirculated, greatly improving the general air quality. An air scrubber can be used as a negative air machine, but it requires ducting, a sealed housing, precise airflow adjustment, and a variable speed blower motor.

A negative air machine uses ducting to remove contaminated air from a sealed containment area. The filtered air is exhausted outside of the containment area. This creates negative air pressure (a vacuum effect), which helps limit the spread of contaminants to other areas inside the structure.


Q5. Whats the difference between negative and positive air scrubbing? 

ANS:

Most often, contractors will use ducting and an air scrubber to create a negative pressure environment that will contain the hazardous particles within a workspace. Air will always flow from high pressure to low pressure. So, creating and maintaining a negative pressure environment will create a constant inward flow towards the air scrubber, preventing airborne contaminants and odors from escaping the workspace through any leaks or openings.

Positive air scrubbing techniques are used less often, but do have their place. In some situations, it may be necessary to protect an area from contamination. This is achieved by placing the air scrubber outside the work area and using a duct to direct the scrubbed air inside the desired location. This positively pressurizes the area with scrubbed air and prevents contaminated air from entering. 


Q6. What are Germicides?

ANS:

A germicide is any type of products or agents that are designed to kill and destroy germs and bacteria on the surface of different things. 


Q7. What are the best examples of germicides?

ANS:
  1. Chlorhexidine
  2. Alcohols
  3. Hydrogen peroxide
  4. Detergents and soaps
  5. Heavy metals
  6. Aldehydes 
  7. Gases 
  8. Dyes


Q8. What are flame retardants?

ANS:

Flame retardants are a key component in reducing the devastating impact of fires on people, property and the environment. They are added to or treat potentially flammable materials, including textiles and plastics. The term flame retardant refers to a function, not a family of chemicals. A variety of different chemicals, with different properties and structures, act as flame retardants and these chemicals are often combined for effectiveness.


Q9. What are the most common elements in flame retardants?

ANS:

Bromine, phosphorus, nitrogen and chlorine are commonly used in flame retardants. Inorganic compounds are also used in flame retardants, either alone or as part of a flame retardant system in conjunction with bromine, phosphorus or nitrogen. It is important to note that flame retardants are not readily interchangeable.


Q10. What is Lead Paint Abatement? 

ANS:

Lead paint abatement is the process of safely reducing lead paint hazards. Lead paint abatement can be very dangerous if done improperly.


Q11. What are the Lead Abatement Methods?

ANS:

The options for lead abatement methods include:

1. Enclosure: This can be the easiest of all methods. The lead paint is covered with a wall covering. This is typically done for large surfaces such as walls.

2. Replacement: This method involves completely removing the door, window or molding that is covered in lead paint and replacing it with a new one.

3. Paint Removal: This method involves completely removing lead paint. This will create lead dust and should be performed by a certified professional.

4. Encapsulation: This method not only covers but seals the affected area with a specific coating. This is less expensive but cannot be used on all surfaces.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop