Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

3i infotech Verbal Ability

Posted on :12-02-2016
3I INFOTECH Verbal Ability

DIRECTIONS for question 1-4: 
 
Read the given passage and answer the questions:

More than a century later, the Earth seeps to be literally falling to pieces - recent environmental setbacks include billions of tonnes of ice shelves breaking off in the Antarctic and unusually warm temperatures in different parts of the world, Panic reactions range from predictions of sinking islands to lamenting the ill-effects of global warming induced by release of greenhouse gases into the atmosphere. The trouble is that we are too obsessed with the climate change problem to even acknowledge the fact that the state of the planet hinges on much more. Climate change is at best a symptom of a far more complex malaise, just as a fever is most often only an indicator of something thats gone awry in our body. Its time for a complete and comprehensive planetary health check, that will examine the impacts of change in land use, loss of biodiversity, use of fertilizers and pesticides and consistent pollution of water bodies. This would overcome the limitations of evaluating how ecosystems work by reacting to just one major environmental concern as is happening in the case of global warming. These considerations have been responsible for the setting up of an international panel, the Millennium Ecosystem Assessment. Financed by four major international bodies, including the UN and the World Bank, the eco-panel was set up without much fuss last June, and is expected to determine, over a period of four years and at a cost of $21 million, the state of the Earths ecosystems. The eco-panel will source inputs from more than 2,000 natural and social scientists the world over. Put simply, the Earth will go through the equivalent of a thorough physical, so that biological, economic and social information can be collated to help scientists arrive at a final diagnosis. The newly-constituted eco-panel will have to ensure that data collection is more representative of the regions of the world. Today, we have the advantage of sourcing data from remote sensing satellites as well. The information thus gathered would have to be sorted out and analyzed by specialists and also by generalists.

Q1. What is the comparison made between fever in our body and climate changes?

A) Like fever increases the body temperature, climate changes are making the Earth hot.
B) The comparison is made just to intensify the problems being discussed about our planet.
C) Like fever is a symptom showing the body has some problems, climate changes show that the Earth has some problems.
D) The fever comparison shows how ecosystems work.

Answer: C

Refer sentence Climate is at best in our body. 

Q2. What will be the task of the newly constituted eco-panel?

A) To collect appropriate data for different regions of the world.
B) To manage the finances of the whole collection activity.
C) To sort out the information gathered.
D) To stop making panic reactions regarding climatic change.

Answer: A

Refer sentence The newly-constituted eco-panel will have ..of the world. 

Q3. What is the primary concern of the passage?

A) The passage aims to convince the government to provide adequate funds to the Millennium Ecosystem Assessment.
B) It shows the harmful effects of fertilizers and pesticides.
C) It mentions the environmental challenges being faced by our planet and the need to face them.
D) The passage shows concern towards the lack of proper social information to save the Earth.

Answer: C

Refer sentence Its time for a complete and comprehensive. Read till the end of the paragraph. Hence option 3.

Q4. The tone of the passage can best be described as

A) Boorish
B) Informative
C) Sarcastic
D) Cursory

Answer: B

Boorish means rude or unmannerly.
Sarcastic means cutting or bitter.
Cursory means superficial.

DIRECTIONS for questions 5-8:  

Each of these questions has an Assertion (A) and a Reason (R). Mark answer as

1. if both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).

2. if (A) is true but (R) is false.

3. if both (A) and (R) are true but (R) is not the correct explanation of (A).

4. if (A) is false but (R) is true.

5. Assertion (A) : Students should have a clear-cut objective of their future.

Reason (R) : Students should be focused and committed to achieve their goal in life.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Answer: C

Both the statements are true but R is not the explanation of A.

Q6. Assertion (A) : One who does not plan ones future, plans for failure.Reason (R) : Failure is the pillar of success.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Answer: C

Both the statements are true but R is not the explanation of A.

Q7. Assertion (A) : Students should have a definite time-table for preparing for an exam.
Reason (R) : To do well in an exam, one must prepare in a planned manner.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Answer: A

R gives the correct explanation for A.

Q8. Assertion (A) : As we go higher up in the mountains, the atmospheric pressure decreases.
Reason (R) : The air at higher altitudes, is comparatively pure.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Answer: B

A is true but R is false.


DIRECTIONS for questions 9-10:  

These questions have a statement followed by two conclusions I and II.

Decide which of the conclusions follows from the statement. Mark answer as
1. If conclusion I follows.
2. If neither conclusion I follows nor II follows.
3. If conclusion II follows.
4. If both conclusions I and II follow.

Q9. Statement:

There has been an unprecedented increase in the prices of essential commodities like vegetables, pulses, fruits, sugar, milk, wheat, etc., and increase in the prices of diesel and petrol has further aggravated the       situation this year.

Conclusions:
I. The supply and demand must match and government must arrest the hoarders and middlemen who are         creating an artificial scarcity of these essential items.
II. The items in short supply can be imported and their indigenous production be increased.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Answer: B

None of the conclusion follows.

Q10. Statement:

The Reserve Bank of India has, on 20.3.2010, increased the Repo Rate by 25 basis points to 50.

Conclusions:
I.  This will surely anchor inflation.
II. The banks will now raise the lending rates.

A) Formidable
B) Pretentious
C) Alarming
D) Enormous
E) Solution

Answer: B

Conclusion 1 is incorrect as it may anchor inflation, but it does not guarantee that.
Conclusion 2 is correct as we can be sure that banks will increase at least the lending rates.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop