Yrbook, Govt. Schm and Bud Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Yrbook, Govt. Schm and Bud Questions: Solved 102 Yrbook, Govt. Schm and Bud Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Yrbook, Govt. Schm and Bud Questions

61. In respect of Commercial Banks which entity monitors the Kisan Credit Card (KCC) Scheme?




SHOW ANSWER
Correct Ans:RBI
Explanation:
Workspace



62. The Swavalamban Scheme was launched in the year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2010
Explanation:
Workspace



63. Which of the following option is incorrect regarding Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana?




SHOW ANSWER
Correct Ans:It was launched in the year 2013.
Explanation:
Workspace



64. In which year Antyodaya Anna Yojana (AAY) was launched?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2000
Explanation:
Workspace



65. Which of the following is not an initiative product under Pradhan Mantri Mudra Yojana?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vriddha
Explanation:
Workspace



66. Which of the following option is correct regarding Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Beema Yojana?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



67. In which of the following year Janani Shishu Suraksha Karyakram (JSSK) was launched?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2011
Explanation:
Workspace



68. Annapurna Scheme was launched in 2000-01 by which of the following ministry?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ministry of Rural Development
Explanation:
Workspace



69. Which of the following scheme was introduced after merging Nutrition Programme for Adolescent Girls and Kishori Shakti Yojana?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SABLA
Explanation:
Workspace



70. Which of the following is not a feature of MPLADS scheme?




SHOW ANSWER
Correct Ans:This scheme is partially funded by Government of India.
Explanation:
Workspace



71. According to the Union Government, by which date the “One nation-one ration card” scheme is going to be implement in the whole country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:June 30, 2020
Explanation:
The Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Ram Vilas Paswan asserted that the Government is going to implement "One nation-one ration card" scheme in the whole country by 30th June, 2020.
Workspace



72. Under which Five year plan the National Urban Livelihood Mission (NULM) was launched?




SHOW ANSWER
Correct Ans:12th
Explanation:
Workspace



73. What is the name of Organic Farming Scheme announced in Budget 2015?16?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paramparagat Krishi Vikas Yojana
Explanation:
Workspace



74. In which of the following state, Beti Bachao Beti Padhao was launched?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Haryana
Explanation:
Workspace



75. Members of Parliament Local Area Development Scheme (MPLADS) was launched in the year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1993
Explanation:
Workspace



76. Integrated Child Protection Scheme was launched in the year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2009-2010
Explanation:
Workspace



77. National Heritage City Development and Augmentation Yojana (HRIDAY) is set to be implemented in how many cities?




SHOW ANSWER
Correct Ans:12
Explanation:
Workspace



78. On which date Swachh Bharat Abhiyan was launched?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2nd October
Explanation:
Workspace



79. Swachh Bharat Mission (Rural) programme comes under which ministry?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ministry of Drinking Water and Sanitation
Explanation:
Workspace



80. Mission Indradhanush is related with?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Child Vaccination
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Yrbook, Govt. Schm and Bud questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Yrbook, Govt. Schm and Bud @ Fresherslive

This page provides important questions on Yrbook, Govt. Schm and Bud along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Yrbook, Govt. Schm and Bud questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Yrbook, Govt. Schm and Bud Online tests. Yrbook, Govt. Schm and Bud Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Yrbook, Govt. Schm and Bud Test questions Online @ Fresherslive?

Yrbook, Govt. Schm and Bud questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Yrbook, Govt. Schm and Bud may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Yrbook, Govt. Schm and Bud questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Yrbook, Govt. Schm and Bud questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Yrbook, Govt. Schm and Bud in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Yrbook, Govt. Schm and Bud Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Yrbook, Govt. Schm and Bud test or get stuck on any particular question, our Yrbook, Govt. Schm and Bud test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Yrbook, Govt. Schm and Bud, exercise these advanced Yrbook, Govt. Schm and Bud questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Yrbook, Govt. Schm and Bud Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status