World History Questions and Answers updated daily – General Knowledge

World History Questions: Solved 82 World History Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

World History Questions

61. Which were the two countries who fought in the Opium war?




SHOW ANSWER
Correct Ans:China and England
Explanation:
Workspace



62. Who became the Prime Minister of England for four times?




SHOW ANSWER
Correct Ans:William Gladstone
Explanation:
Workspace



63. When did the parliamentary rule began in England?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1688
Explanation:
Workspace



64. Where was the 'Declaration of Independence' for America signed?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Philadelphia
Explanation:
Workspace



65. Name the President of USA who had drafted a major portion of the 'Declaration of Independence'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thomas jefferson
Explanation:
Workspace



66. Who functioned both as the President and the Vice President of America?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thomas jefferson
Explanation:
Workspace



67. Who was the only President who did not live in Washington?




SHOW ANSWER
Correct Ans:George Washington
Explanation:
Workspace



68. Who was the first occupant of White House?




SHOW ANSWER
Correct Ans:John Adams
Explanation:
Workspace



69. Which king of England convened useless parliament?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Charles I
Explanation:
Workspace



70. Who was the first Prime Minister of Jewish descent in England?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Benjamin Disraeli
Explanation:
Workspace



71. Who was considered to be a model of all the Prime Ministers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sir Robert Peel
Explanation:
Workspace



72. Mention the year out of the following during which three kings ruled Britain.




SHOW ANSWER
Correct Ans:1936
Explanation:
Workspace



73. Who comes to your mind, when you think of Macedonia?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alexander
Explanation:
Workspace



74. Which ancient ruler wept because he had no more place to conquer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alexander
Explanation:
Workspace



75. What is the historical importance of 30 A.D.?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jesus Christ was crucified
Explanation:
Workspace



76. Which country did not join Second World War?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Canada
Explanation:
Workspace



77. Which British king was beheaded?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Charles I
Explanation:
Workspace



78. In the nineteenth century, the people of Europe started moving from the villages to cities due to the impact of




SHOW ANSWER
Correct Ans:epidemics
Explanation:
Workspace



79. The important cause of Civil War in America was




SHOW ANSWER
Correct Ans:abolition of slavery
Explanation:
Workspace



80. Slavery was abolished in America in




SHOW ANSWER
Correct Ans:1863
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing World History questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on World History @ Fresherslive

This page provides important questions on World History along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the World History questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these World History Online tests. World History Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice World History Test questions Online @ Fresherslive?

World History questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on World History may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the World History questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive World History questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on World History in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For World History Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear World History test or get stuck on any particular question, our World History test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of World History, exercise these advanced World History questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample World History Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status