World History Questions and Answers updated daily – General Knowledge

World History Questions: Solved 82 World History Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

World History Questions

41. 'War of the Pacific' is fought by ' with Peru and Bolivia.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chile
Explanation:
Workspace



42. The slogan “No taxation without representation” was raised during the




SHOW ANSWER
Correct Ans:American War of Independence
Explanation:
Workspace



43. The chief advocate of Fascism was




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mussolini
Explanation:
Workspace



44. Who founded Istanbul?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Constantine I
Explanation:
Workspace



45. When did the French Revolution take place?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1789
Explanation:
Workspace



46. 'Which great woman's name first appeared in history?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Queen Hatshepsut of Egypt
Explanation:
Workspace



47. Which country had a first woman M.P.?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Finland
Explanation:
Workspace



48. Who was the Prime Minister of England at the start of Second World War?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chamberlain
Explanation:
Workspace



49. Where was the American War of Independence started?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Boston
Explanation:
Workspace



50. What was the important event in 1837 A.D.?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Queen Victoria’s accession to the throne
Explanation:
Workspace



51. What happened in 1963?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kennedy was assassinated
Explanation:
Workspace



52. Why is 4th July, 1776 considered to be important in American History?




SHOW ANSWER
Correct Ans:American independence was declared
Explanation:
Workspace



53. When was atom bomb dropped in Hiroshima?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1945
Explanation:
Workspace



54. When did the 'Russian Revolution' take place?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1917
Explanation:
Workspace



55. Where is the oldest dynasty still ruling?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:
Workspace



56. When was Prophet Mohammed born?




SHOW ANSWER
Correct Ans:570 A.D
Explanation:
Workspace



57. When did King john sign “Magna Carta”?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1215 A.D
Explanation:
Workspace



58. When did the 'Chinese Revolution' take place?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1911
Explanation:
Workspace



59. Who was called “Austerity Chancellor”?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stafford Cripps
Explanation:
Workspace



60. What was Edward's main contribution to England?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Crowd of Parliament
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing World History questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on World History @ Fresherslive

This page provides important questions on World History along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the World History questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these World History Online tests. World History Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice World History Test questions Online @ Fresherslive?

World History questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on World History may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the World History questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive World History questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on World History in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For World History Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear World History test or get stuck on any particular question, our World History test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of World History, exercise these advanced World History questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample World History Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status