World History Questions and Answers updated daily – General Knowledge

World History Questions: Solved 82 World History Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

World History Questions

21. The War of American independence was fought between




SHOW ANSWER
Correct Ans:Britain and North America
Explanation:
Workspace



22. 'Boston Tea Party' is associated with the




SHOW ANSWER
Correct Ans:American Independence
Explanation:
Workspace



23. 'Phoney War' is associated with the invasion of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Britain on Holland and Japan
Explanation:
Workspace



24. Who emerged as a great leader in France as a result of the 'French Revolution?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Napoleon Bonaparte
Explanation:
Workspace



25. The slogan of the French Revolution was




SHOW ANSWER
Correct Ans:liberty,equality and fraternity
Explanation:
Workspace



26. The French Revolution ended in




SHOW ANSWER
Correct Ans:1793
Explanation:
Workspace



27. The Cultural Revolution of China was initiated in the year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1966
Explanation:
Workspace



28. The Bolshevik Revolution is associated with




SHOW ANSWER
Correct Ans:Russia
Explanation:
Workspace



29. Who emerged as a great leader after the Russian Revolution?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vladimir Lenin A
Explanation:
Workspace



30. The Bolshevik Revolution took: place in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Oct-17
Explanation:
Workspace



31. The Russian Revolution of 1917 was led by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lenin
Explanation:
Workspace



32. Who wrote the Communist Manifesto?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Karl Marx
Explanation:
Workspace



33. When was the 'Communist Manifesto' written?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1848
Explanation:
Workspace



34. The Seven Years War (1756-63) was fought between




SHOW ANSWER
Correct Ans:England and Prussia
Explanation:
Workspace



35. The second atom bomb was dropped on Nagasaki on




SHOW ANSWER
Correct Ans:9-Aug-45
Explanation:
Workspace



36. 'Renaissance' took place in Europe in




SHOW ANSWER
Correct Ans:15th century
Explanation:
Workspace



37. Unification of Italy was achieved by 1870 under




SHOW ANSWER
Correct Ans:Victor Immanuel
Explanation:
Workspace



38. The year 1992 was celebrated as the 50th anniversary of Columbus's first voyage to the New World, In 1492 Columbus reached




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bahamas, Cuba and Hispaniola (Haiti)
Explanation:
Workspace



39. Consider the following statements:

The French Revolution came about mainly due to the

I) extreme poverty of the people
II) impact of the works of great writers
III) cruelty of the mlers
IV) impact of impulsive reaction

Which of the above statements are correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:I,II, Ill and IV
Explanation:
Workspace



40. Industrial Revolution could not have come about without




SHOW ANSWER
Correct Ans:merchant capitalism
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing World History questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on World History @ Fresherslive

This page provides important questions on World History along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the World History questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these World History Online tests. World History Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice World History Test questions Online @ Fresherslive?

World History questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on World History may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the World History questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive World History questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on World History in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For World History Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear World History test or get stuck on any particular question, our World History test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of World History, exercise these advanced World History questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample World History Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status