World History: Solved 82 World History Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

World History Questions

1. The Industrial Revolution in Britain got a fillip because of




SHOW ANSWER
Correct Ans:drain of wealth from India to Great Britain
Explanation:


2. Who was the American President, belonging to the Democratic Party, who won the Presidency for a second term, before President Bill Clinton?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Franklin D. Roosevelt
Explanation:


3. Revolt of the Netherlands is also called




SHOW ANSWER
Correct Ans:the Eighty Years' War
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. The Gulf war of 1991 was precipitated by Iraq's annexation of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kuwait
Explanation:


5. Fabian socialism emerged first in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Great Britain
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. The greatest contribution of the Romans to the world civilization has been




SHOW ANSWER
Correct Ans:architecture
Explanation:


7. Which of the following are correctly matched?

1. Hamas :. Palestinian extremist group
2. Sinn Fein : LILA'S political wing
3. True Path Party : . A major constituent of the ruling coalition in Turkey




SHOW ANSWER
Correct Ans:1,2 and 3
Explanation:


8. It was in June, 1944 that the




SHOW ANSWER
Correct Ans:allied forces landed at Normandy
Explanation:


9. In America the Bill of Rights was added to the Federal Constitution largely at the instance of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thomas Jefferson
Explanation:


10. Qing dynasty ruled over




SHOW ANSWER
Correct Ans:China
Explanation:


11. Austro-Prussian War (1866) was ended by the Treaty of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Prague
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. Columbus discovered America in the year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1492
Explanation:


13. What is the correct chronological sequence of the following:

1) Massachusetts Assembly
2) The Boston Tea Party
3) The Philadelphia Congress

Choose the correct answer from the codes given below:




SHOW ANSWER
Correct Ans:2,1,3
Explanation:


14. The Renaissance first began in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Italy
Explanation:


15. The first atom bomb was dropped in Hiroshima on




SHOW ANSWER
Correct Ans:6-Aug-45
Explanation:


16. Who among the following was involved in the Thirty Years War?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Olivares
Explanation:


17. World War II commenced in




SHOW ANSWER
Correct Ans:1939
Explanation:


18. World War I commenced in




SHOW ANSWER
Correct Ans:1914
Explanation:


19. When was the 'Declaration of Rights' drafted for American Independence?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1776
Explanation:


20. When was the War of American independence fought?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1775
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing World History questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on World History @ Fresherslive

This page provides important questions on World History along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the World History questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these World History Online tests. World History Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice World History Test questions Online @ Fresherslive?

World History questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on World History may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the World History questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive World History questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on World History in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For World History Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear World History test or get stuck on any particular question, our World History test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of World History, exercise these advanced World History questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample World History Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.