Windows: Solved 73 Windows Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Windows Questions

41. Which of the following windows versions support 64 bit processor?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Windows XP
Explanation:


42. Which of the following Operating systems is better for implementing a Client-Server network




SHOW ANSWER
Correct Ans:Windows 2000
Explanation:


43. My Computer was introduced from




SHOW ANSWER
Correct Ans:Windows 95
Explanation:


44. Which of the following Windows do not have Start button




SHOW ANSWER
Correct Ans:Windows 8
Explanation:


45. Which is the latest version of MS Windows?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Windows 8.1
Explanation:


46. Which Operating System doesn't support networking between computers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Windows 3.1
Explanation:


47. You should choose Sleep option when




SHOW ANSWER
Correct Ans:You are leaving for a very short time and want to resume you work shortly
Explanation:


48. The __________ displays the name of every computer user on the computer




SHOW ANSWER
Correct Ans:Welcome screen
Explanation:


49. Which menu bar selection would you access to open file?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Insert
Explanation:


50. Which mode loads minimal set of drivers when starting Windows?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Safe Mode
Explanation:


51. In Windows,start button is used to




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of above
Explanation:


52. Once text has been cut to the clipboard, you can____________ that text into another document




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paste
Explanation:


53. What is the function of radio button?




SHOW ANSWER
Correct Ans:To select single option
Explanation:


54. You can use print manage window




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:


55. Whenever you move a directory from one location to another




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both a and b
Explanation:


56. Which of the following does not occur during the power-on-self-test (POST)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The scandisk utility begins to run
Explanation:


57. The maximum size of a write file is limited to only




SHOW ANSWER
Correct Ans:The amount of memory in your computer
Explanation:


58. Which of the following is drop down list?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Combo box
Explanation:


59. Recently deleted files are stored in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Recycle bin
Explanation:


60. A small part of taskbar that has icons of background running applications is




SHOW ANSWER
Correct Ans:System tray
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Windows questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Windows @ Fresherslive

This page provides important questions on Windows along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Windows questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Windows Online tests. Windows Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Windows Test questions Online @ Fresherslive?

Windows questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Windows may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Windows questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Windows questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Windows in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Windows Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Windows test or get stuck on any particular question, our Windows test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Windows, exercise these advanced Windows questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Windows Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.