Windows: Solved 73 Windows Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Windows Questions

21. Which Windows program allows you to quickly locate a file or folder?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Find under the Start button and/or Windows Explorer
Explanation:


22. Where can you find the most recent files you worked on in Windows?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Under Start/Documents
Explanation:


23. Which key starts the Help program in all Windows applications?




SHOW ANSWER
Correct Ans:F10
Explanation:


24. Which key starts the Spell Checker in all Windows applications?




SHOW ANSWER
Correct Ans:F7
Explanation:


25. Which keys move the cursor to the end and beginning of a line with a single keystroke?




SHOW ANSWER
Correct Ans:End and Home
Explanation:


26. Which keyboard shortcut enables you to select the contents of an entire document?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl+A
Explanation:


27. Which keyboard shortcut enables you to save in any Windows application?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl+S
Explanation:


28. A keyboard shortcut _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:can be used to open the Start menu or switch to the Start screen
Explanation:


29. If a dialog box has 4 radio buttons in the same group, you may choose _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:exactly one of them
Explanation:


30. A right click on the desktop itself will _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:show a context-sensitive menu
Explanation:


31. To see Help for Windows itself you could _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:open the Start menu or screen and search for Help
Explanation:


32. The window which shows icons for things like the mouse, sound, and display is _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Control Panel
Explanation:


33. When you let your pointer linger over an object, the pointer is _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:hovering
Explanation:


34. A WinXP style Help window is used also by some programs. To search for Help articles that contain a particular word, you could use the _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:both b and c
Explanation:


35. To make a window wider, you would move the pointer until it changes to the Horizontal Resize shape and then _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:drag
Explanation:


36. On the Taskbar the time is shown in the _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Notification area or Tray
Explanation:


37. If the displayed system time and date is wrong, you can reset it using




SHOW ANSWER
Correct Ans:Control panel
Explanation:


38. A Microsoft Windows is ___________ a(n)




SHOW ANSWER
Correct Ans:Operating system
Explanation:


39. Which of the following is program group?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Accessories
Explanation:


40. Which is not application software?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Windows NT
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Windows questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Windows @ Fresherslive

This page provides important questions on Windows along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Windows questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Windows Online tests. Windows Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Windows Test questions Online @ Fresherslive?

Windows questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Windows may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Windows questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Windows questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Windows in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Windows Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Windows test or get stuck on any particular question, our Windows test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Windows, exercise these advanced Windows questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Windows Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.