Windows: Solved 73 Windows Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Windows Questions

1. What would you type in Run window to open 'MS Word'.




SHOW ANSWER
Correct Ans:winword.exe
Explanation:


2. Key to permanent delete the file without sending it to the recycle bin.




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:


3. What will be the shortcut key in windows to perform cut operation.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl+x
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. . Zip files are




SHOW ANSWER
Correct Ans:Compressed Files
Explanation:


5. Which of the following is the file directly used by Operating System.




SHOW ANSWER
Correct Ans:.ini
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. In Windows operating system it is a very important part of Windows, clicking on it opens up what is called the start menu




SHOW ANSWER
Correct Ans:Start button
Explanation:


7. In Windows operating system the ———— ——— is the main screen area that one sees after he turn on a computer and log on to Windows.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Desktop
Explanation:


8. Word Processors that is the part of Windows operating system




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wordpad
Explanation:


9. In Windows operating system these are small pictures that represent files, folders, programs, and other items. Each one is used to make the computer do something.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Icons
Explanation:


10. Microsoft Windows provides a graphics application named




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paint
Explanation:


11. It is a visual aspect that indicates that a control is ready to receive input from you in Windows operating system




SHOW ANSWER
Correct Ans:Control’s Focus
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. In Windows operating system it is the long horizontal bar at the bottom of a screen. Unlike the desktop, which can get obscured by the windows on top of it, it is visible almost all the time.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Taskbar
Explanation:


13. In Windows operating system it sits at the bottom of windows desktop screen. It shows you which programs are running and allows you to switch between them. It also contains the Start button which one can use to access programs, folders, and computer settings.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Taskbar
Explanation:


14. In Windows operating system it is a window that is used to display text or to receive text from you. The type of text it displays or the type of text you are asked to provide depends on the application or the situation.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Text Boxes
Explanation:


15. In Windows operating system the clock in windows xp sits on the ————— and displays the system time.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Taskbar
Explanation:


16. Text Editor that is the part of Windows operating system




SHOW ANSWER
Correct Ans:Notepad
Explanation:


17. In Windows operating system when you delete a file or folder, it doesn't actually get deleted right away, it goes to the ————.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Recycle Bin
Explanation:


18. How can you find the amount of memory installed on your computer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Right click on "My Computer"/Properties
Explanation:


19. How can you tell which printers are installed on a computer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Open "My Computer"/Printers
Explanation:


20. How can you find the creation date of a file?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Right click on any file name and go to Properties
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Windows questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Windows @ Fresherslive

This page provides important questions on Windows along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Windows questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Windows Online tests. Windows Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Windows Test questions Online @ Fresherslive?

Windows questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Windows may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Windows questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Windows questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Windows in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Windows Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Windows test or get stuck on any particular question, our Windows test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Windows, exercise these advanced Windows questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Windows Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.