United Nations: Solved 111 United Nations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

United Nations Questions

1. Where is the headquarters of International Road Federation:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Switzerland
Explanation:


2. Where the University for Peace is established?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Costa Rica
Explanation:


3. When was World Tourism Organisation established :




SHOW ANSWER
Correct Ans:1925
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Where is the headquarters of International Telecommunication Satellite Organisation :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Washington D.C.
Explanation:


5. Which of the following day is designated as the International Day of Peace :




SHOW ANSWER
Correct Ans:21-Sep
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Where is the headquarters of the International Mobile Satellite Organisation :




SHOW ANSWER
Correct Ans:U.K.
Explanation:


7. When was International Mobile Satellite Organisation set-up :




SHOW ANSWER
Correct Ans:1979
Explanation:


8. What is the official language of INTERPOL :




SHOW ANSWER
Correct Ans:All the above
Explanation:


9. Which of the following UN organ can impose embargoes and sanctions or authorize the use of force :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Secretary General
Explanation:


10. When did International Criminal Police Organisation come into existence :




SHOW ANSWER
Correct Ans:1914
Explanation:


11. Which of the following pair is not correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Antarctic Treaty 1965
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. United Nations entities having primary role in providing protection and assistance in humanitarian crises :




SHOW ANSWER
Correct Ans:All the above
Explanation:


13. In which year, UN General Assembly terminated South Africa's mandate over Namibia:




SHOW ANSWER
Correct Ans:1966
Explanation:


14. Which are the territories placed under the Trusteeship System :




SHOW ANSWER
Correct Ans:All the above
Explanation:


15. Which Article of the UN Charter established the International Trusteeship System :




SHOW ANSWER
Correct Ans:75
Explanation:


16. In the UN, how many territories were placed under the trusteeship system :




SHOW ANSWER
Correct Ans:11
Explanation:


17. When was the first restructured substantive session of the Economic and Social Council held :




SHOW ANSWER
Correct Ans:27 June to 31 July 1992
Explanation:


18. Which of the following established as the Bretton Woods Conference in 1944 :




SHOW ANSWER
Correct Ans:IMF
Explanation:


19. Which of the following is a World Bank group of five institutions :




SHOW ANSWER
Correct Ans:IDA
Explanation:


20. Which of the following is UN special agency and not programme :




SHOW ANSWER
Correct Ans:IBRD
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing United Nations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on United Nations @ Fresherslive

This page provides important questions on United Nations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the United Nations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these United Nations Online tests. United Nations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice United Nations Test questions Online @ Fresherslive?

United Nations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on United Nations may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the United Nations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive United Nations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on United Nations in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For United Nations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear United Nations test or get stuck on any particular question, our United Nations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of United Nations, exercise these advanced United Nations questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample United Nations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.