Union Territory: Solved 25 Union Territory Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Union Territory Questions

1. Which country ruled Dadra and Nagar Haveli before it was handed over to India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Portugal
Explanation:


2. Karaikal Ammaiyar Temple located in which state




SHOW ANSWER
Correct Ans:Puducherry
Explanation:


3. Who is the first woman Chief Minister of Delhi




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sushma Swaraj
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. The Diu fort was build by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Portuguese
Explanation:


5. Which island contains the only active volcano in South Asia




SHOW ANSWER
Correct Ans:Barren Island
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Cellular jail located in which island




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andaman and Nicobar Islands
Explanation:


7. Which is one of the official language of daman and diu




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gujarati
Explanation:


8. Total no of assembly constituencies in Puducherry




SHOW ANSWER
Correct Ans:30
Explanation:


9. In which year Dadra and Nagar Haveli merged with India




SHOW ANSWER
Correct Ans:1961
Explanation:


10. Total no of district in Andaman and Nicobar




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:


11. From which Delhi Metro started in operation




SHOW ANSWER
Correct Ans:2002
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. Who is the lieutenant governor of Delhi




SHOW ANSWER
Correct Ans:Najeeb Jung
Explanation:


13. In which year declared chandigarh was smoke free city of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:2007
Explanation:


14. The battle of Diu was fought in the year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1509
Explanation:


15. Dadra and Nagar Haveli is located in which two Indian states




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gujarat and Maharashtra
Explanation:


16. Which is the capital of Dadra and Nagar Haveli




SHOW ANSWER
Correct Ans:Silvassa
Explanation:


17. Which Union territory known as the Food Capital of Asia




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andaman and Nicobar Islands
Explanation:


18. Jurisdiction of lakshadweep comes under __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kerala
Explanation:


19. In which year Chandigarh was declared as Union Territory




SHOW ANSWER
Correct Ans:1966
Explanation:


20. Which of the following is not a Union Territory




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jammu and Kashmir
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing Union Territory questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Union Territory @ Fresherslive

This page provides important questions on Union Territory along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Union Territory questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Union Territory Online tests. Union Territory Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Union Territory Test questions Online @ Fresherslive?

Union Territory questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Union Territory may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Union Territory questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Union Territory questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Union Territory in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Union Territory Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Union Territory test or get stuck on any particular question, our Union Territory test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Union Territory, exercise these advanced Union Territory questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Union Territory Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.