Time and Distance Questions and Answers updated daily – Aptitude

Time and Distance Questions: Solved 288 Time and Distance Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Time and Distance Questions

281. A man performs 1/4 of the total journey by car, 2/3 by bus and the remaining 37 km by train. His total journey is ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:444
Explanation:
Let the total journey be x Kms. Journey covered by car = x/4 Journey covered by bus = 2x/3 Journey covered by train = 37 km x/4 + 2x/3 + 37=x x-x/4-2x/3 =37 (12x-3x-8x)/12 = 37 x/12 = 37 => x = 12 x 37=444 x = 444 kms
Workspace



282. A train 135 m long is running with a speed of 48 kmph. In what time will it pass a man who is walking at 6 kmph in the direction apposite to that of the train (in sec) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:9
Explanation:
Length of the train = 135m Length of the man = 0 , u = 48 kmph , v = 6 kmph Relative speed = u + v (opp. direction) = 54 kmph = 54 x 5/18 m/sec = 15 m/sec Distance to be covered = 135 m, speed = 15 m /sec. Time take = Distance/Speed = 135/15 = 9 sec
Workspace



283. A train 130 m long passes a bridge in 21 sec moving with a speed of the 90 km/hr. Find the length of the bridge




SHOW ANSWER
Correct Ans:395
Explanation:
Speed of the train = (Train length + Bridge Length ) / time taken to cross the bridge (5/18) x 90 = (130 + Bridge Length) / 21 Bridge Length + 130 = 21 x 25 = 525 Bridge Length = 525 ? 130 = 395 m
Workspace



284. A 600 m long train crosses a pole in 9 sec, What is the speed of the train Km/hr ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:240
Explanation:
Speed of the train = Length / Time taken =600 / 9 m /sec = 200/3 m/sec We need in kmph, Speed = (20/3) x (18/5) = 240 kmph
Workspace



285. Ajay drove at a speed of 45 kmph from home to resort. Returning, over the same route he got stuck in traffic and took an hour longer drive, also he could drive only at 40 kmph. How many kilometers did he drive each way ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:360
Explanation:
Distance be d, Distance = Speed x Time Distance = d, Speed = 45 the Time = d/45 Distance = d, speed = 40, then time = d/40 While coming back it took a hour longer => d/40 = d/45 + 1 d ( 1/40 ? 1/45 ) = 1 => d = (40 x 45) / 5 = 360
Workspace



286. A boat goes 14 km downstream in 56 minutes. The speed of stream is 2 km/hr. Find the speed of the boat in still water (in Km/hr).




SHOW ANSWER
Correct Ans:13
Explanation:
Given boat covers 14 Km downstream in 56 minutes. Downstream Speed = (60 x 14)/56 = 15 Km/hr Speed of boat + 2 = 15 Km/hr => speed of boat = 13 Km/hr
Workspace



287. A train travels from City X to City Y at a speed of 27 kmph, while on its return journey the train was travelling at speed of 54 kmph. Find the average speed of the train




SHOW ANSWER
Correct Ans:36
Explanation:
) Let x be the speed of the train while going from City X to Y. Let y be the speed of the train while going from City Y to X. Average speed of the train is given by = 2xy/(x+y) Average speed = (2 x 27 x 54) / (27 + 54 ) , => Average speed = 36
Workspace



288. A man performs 1/4 of the total journey by car, 2/3 by bus and the remaining 37 km by train. His total journey is ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:444
Explanation:
Let the total journey be x Kms.

Journey covered by car = x/4

Journey covered by bus = 2x/3

Journey covered by train = 37 km

x/4 + 2x/3 + 37=x => x-x/4-2x/3 =37

=> (12x-3x-8x)/12 = 37

x/12 = 37 => x = 12 x 37 = 444 x = 444 kms
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Time and Distance questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Time and Distance @ Fresherslive

This page provides important questions on Time and Distance along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Time and Distance questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Time and Distance Online tests. Time and Distance Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Time and Distance Test questions Online @ Fresherslive?

Time and Distance questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Time and Distance may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Time and Distance questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Time and Distance questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Time and Distance in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Time and Distance Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Time and Distance test or get stuck on any particular question, our Time and Distance test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Time and Distance, exercise these advanced Time and Distance questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Time and Distance Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status