Table Chart Questions and Answers updated daily – Data Interpretation

Table Chart Questions: Solved 679 Table Chart Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Data Interpretation Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Table Chart Questions


Refer The Table

Refer the above for the Questions 661 to 660
661. What is the respective ratio of number of women working in IT department from organistaions P,Q and U together to the number of women working in the marketing department of organisations P,S and T together?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
Solution is
Number of women IT employees from organisations P,Q and U = 320+415+225 = 960
Number of women employees in marketing deprtment from organisationsP,S and T = 150+190+250 = 590
Required ratio = 960 : 590
= 96 : 59

Workspace




Refer The Table

Refer the above for the Questions 662 to 661
662. Which organisation has the least number of women employees working in all the given departments together?




SHOW ANSWER
Correct Ans:U
Explanation:
Solution is
Number of women employees in organisation
  • P => 155+250+320+405+150+50 = 1330
  • Q => 178+300+415+318+127+90 = 1428
  • R => 58+275+204+250+188+66 = 1041
  • S => 102+190+198+200+190+75 = 955
  • T =>110+100+256+305+250+85 =1106
  • U => 60+150+225+220+168+35 = 858
Clearly, organisation U has the least number of women employees
Workspace




Refer The Table

Refer the above for the Questions 663 to 662
663. What is the average number of
women working in the Finance department from all organisations together




SHOW ANSWER
Correct Ans:283
Explanation:
Solution is
Average number of women in Finance department from all organisations together
= ( 405+318+250+200+305+220 ) / 6
= 1698 / 6
= 283
Answer is 283
Workspace




Refer The Table

Refer the above for the Questions 664 to 663
664. Number of women working in the HR department from organisation S is what percent of the total number of women working in the HR departments from all organisations together ?
(rounded off to two digits after deci-mal)




SHOW ANSWER
Correct Ans:15.02
Explanation:
Soltuion is
Number of women working in HR department in organisation S = 190
Number of women working in HR department from all organisations =250+300+275+190+100+150 = 1265

Required Percentage = [ (Organisation S - HR department women employees) / (Number of women working in HR departments from all organisations) ] * 100

= (190 / 1265 ) * 100
= 15.02
Workspace



 (Read carefully to get result)

Refer the above for the Questions 665 to 664
665. In the years 1998 and 1999, what is the approximate ratio between the number of employed workers in all the units ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:37:36
Explanation:
Solution is
  • Total number of employed workers in all units in 1998 =145+88+115+120+140+136= 744
  • Total number of employed workers in all units in 1999 = 128 + 76+122+112+152+132= 722
Therefore Required ratio = 744 :722 =>37 : 36
Workspace



 (Read carefully to get result)

Refer the above for the Questions 666 to 665
666. For all the given years, in which unit the average number of employed workers were maximum?




SHOW ANSWER
Correct Ans:E
Explanation:
Solution is
  • Average number of workers in A =(145+128+136+183+160+152) = 904/ 6 = 151 (approx)
  • Average number of workers in C =(115+122+132+125+140+148) = 782 / 6 = 130 (approx)
  • Average number of workers in D =(120+112+124+135+118+128) = 737 / 6 = 123 (approx)
  • Average number of workers in E =(140+152+158+166+170+175) = 961 / 6 = 160 (approx)
The Average number of employed workers were maximum in the unit E
Workspace



 (Read carefully to get result)

Refer the above for the Questions 667 to 666
667. In which year the percentage in-
crease/decrease in the number of employed workers is minimum for unit ‘F’?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2003
Explanation:
Solution is
For unit 'F' the percentage change in the number of workers
In the year:
  • 1999 = [ ( 136 - 132 ) / 136 ] x 100
= [ 4 / 136 ] x 100
= 2.94% decrease
  • 2000 = [ ( 140 - 132 ) / 132 ]x 100
= [ 8 / 132 ] x 100
= 6.06% increase
  • 2001 = [ ( 140 - 126 ) / 140 ] x 100
= [ 14 / 140 ] x 100
= 10% decrease
  • 2002 = [ ( 140 - 126 ) / 126 ]x 100
= [ 20 / 126 ] x100
= 18.87% increase
  • 2003 = [ ( 150 - 146 ) / 146 ] x 100
= [ 4 / 146 ] x 100
= 2.74% increase

For unit 'F' , the percentage increase / decrease in number of employed workers is minimum in the year 2003
Workspace



 (Read carefully to get result)

Refer the above for the Questions 668 to 667
668. For all the given years, what is the difference between the average number of workers in units ' D ' and ‘E'? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:37 (1/3)
Explanation:
Solution is
  • Total number of workers in unit 'D' during the given years = 120+112+124+135+118+ 128 = 737
  • Average number of workers in unit 'D' = 737 / 6
  • Total number of workers in unit 'E' during the years = 140 +152 +158 +166+ 170 + 175 = 961
  • Average number of workers in unit 'E' = 961 / 6
Therefore, Required difference = (961 / 6) - (737 / 6)
= 224 / 6
= 37 ( 1 / 3 )
Workspace



 (Read carefully to get result)

Refer the above for the Questions 669 to 668
669. In the year 2000 the number of employed workers by unit ‘C’ is what percent of the total number of employed workers by all the units in the same
year (rounded off to two places of decimal)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
Solution is
  • In the year 2000, the number of employed workers by unit C = 132
  • Total number of employed workers in all the units in year 2000 =136+96+ 132+ 124+ 158+40 =786
  • Required percentage = ( 132 / 786 ) x100 = 16.79
Answer is16.79
Workspace



Refer this table


Refer the above for the Questions 670 to 669
670. In which subject is the overall percentage the best ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Science
Explanation:
Solution is
Overall percentage =[ (Total marks of all students in particular subject) / ( Max mark of that particular subject ) x ( No . of students ) ] x 100
  • Overall percentage = [ ( 80+70+70+60+90+60+80 ) / 140 x 7 ] x 100
( in history ) = (510) / (980) x 100
= 52.04 %
  • Overall percentage = [ ( 90+100+90+80+80+70+65 ) / 150 x 7 ] x 100
( in maths ) = (575) / (1050) x 100
=54.76 %
  • Overall percentage = [ (90+80+70+80+85+65+50) / 120 x 7 ] x 100
( in science ) = (520) / (840) x 100
=61.9 %
  • Overall percentage = [ (60+40+70+80+95+85+75) / 180 x 7 ] x 100
( in economics ) = (505) / (1260) x 100
=40.08 %
Hence the overall percentage is the best in subject Science = 61.9 %
Workspace



Refer this table


Refer the above for the Questions 671 to 670
671. How many students have got 60% or
more marks in all the subjects ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
Workspace



Refer this table


Refer the above for the Questions 672 to 671
672. What is the overall percentage of Kunal ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:75
Explanation:
Total marks obtained by kunal = 54+28+78+135+84+56 =435 Total marks = 60+40+130+150+120+80 = 580 Therfore, Required percentage = 435/580x100=75
Workspace



Refer this table


Refer the above for the Questions 673 to 672
673. What are the average marks obtained by these seven students in History? (rounded off to two digits)




SHOW ANSWER
Correct Ans:29.14
Explanation:
Marks obtained in History by Meera = 40x80 /100 = 32 Subodh = 70x40/100=28 Kunal = 70x40/100=28 Soni = 60x40/100= 24 Richu = 90x40/100= 36 Irene = 60x40/100=24 Vijay = 80x40/100 = 32 Therefore, Required average = 32+28+28+24+36+24+32/7 = 204/7 = 29.14
Workspace



Refer this table


Refer the above for the Questions 674 to 673
674. What are the total marks obtained by Meera in all the subjects?




SHOW ANSWER
Correct Ans:448
Explanation:
Marks obtained by Meera in English = 60 History = 40x 80/100 = 32 Computers = 50 x 130 /100 = 65 Maths = 90x150/100=135 Science=90x120/100=108 Economics = 60x80/100 = 48 Therefore, Total marks = 60+32+65+135+108+48 = 448
Workspace



Refer this table

Refer the above for the Questions 675 to 674
675. The ratio between the total expenditure on Taxes for all the years and the total expenditure on Fuel and Transport for all the years respectively is approximately?




SHOW ANSWER
Correct Ans:10:13
Explanation:
Solution is
Required ratio = (83 + 108 + 74 + 88 + 98) /(98 + 112 + 101 + 133 + 142) = 451 / 586
approx 1 / 1.3 = 10 : 13
Answer is 10 : 13
Workspace



Refer this table

Refer the above for the Questions 676 to 675
676. The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 544.44 lakhs
Explanation:
Total expenditure of the Company during 2000 = Rs. (324 + 101 + 3.84 + 41.6 + 74) lakhs = Rs. 544.44 lakhs.
Workspace



Refer this table

Refer the above for the Questions 677 to 676
677. Total expenditure on all these items in 1998 was approximately what percent of the total expenditure in 2002?




SHOW ANSWER
Correct Ans:69%
Explanation:
Solution is
Required Percentage = (288+98+3+23.4+83 ) / (420+142+3.96+49.4+98 ) x 100
=(495.4 / 713.36) x 100 %
approx 69.45 %
Answer is69.45
Workspace



Refer this table

Refer the above for the Questions 678 to 677
678. The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1%
Explanation:
Solution is
Required Percentage = (3 + 2.52 + 3.84+3.68+3.96 ) / (288+342+324+336+420 ) x 100%
= (17/1710) x 100%
approx 1 %
Answer is1
Workspace



Refer this table

Refer the above for the Questions 679 to 678
679. What is the average amount of interest per year which the company had to pay during this period?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 36.66 lakhs
Explanation:
Average amount of interest = (23.4 + 32.5 + 41.6 +36.4 + 49.4)/5 = 183.3 / 5 = Rs. 36.66 laks
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Table Chart questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Table Chart @ Fresherslive

This page provides important questions on Table Chart along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Table Chart questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Table Chart Online tests. Table Chart Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Table Chart Test questions Online @ Fresherslive?

Table Chart questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Table Chart may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Table Chart questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Table Chart questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Table Chart in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Table Chart Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Table Chart test or get stuck on any particular question, our Table Chart test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Table Chart, exercise these advanced Table Chart questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Table Chart Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status