Table Chart Questions and Answers updated daily – Data Interpretation

Table Chart Questions: Solved 679 Table Chart Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Data Interpretation Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Table Chart Questions



Refer the above for the Questions 41 to 40
41. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Lenovo Mobiles - Sold in Retail and Samsung-Locally produced Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:18.30%
Explanation:
Step 1 : Lenovo Mobiles - Sold in Retail = 416000
Step 2 : Samsung-Locally produced Mobiles = 477867
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 416000+477867=893867
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 893867/4896000=18.3%
Workspace





Refer the above for the Questions 42 to 41
42. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Apple Mobiles - Sold in Retail and Micromax-Imported Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:16.50%
Explanation:
Step 1 : Apple Mobiles - Sold in Retail = 480000
Step 2 : Micromax-Imported Mobiles = 326667
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 480000+326667=806667
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 806667/4896000=16.5%
Workspace





Refer the above for the Questions 43 to 42
43. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by LG-Locally produced Mobiles and Lenovo Mobiles - Sold in Online put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:12.00%
Explanation:
Step 1 : LG-Locally produced Mobiles = 361846
Step 2 : Lenovo Mobiles - Sold in Online = 224000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 361846+224000=585846
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 585846/4896000=12%
Workspace





Refer the above for the Questions 44 to 43
44. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Samsung-Locally produced Mobiles and Micromax Mobiles - Sold in Retail put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:16.10%
Explanation:
Step 1 : Samsung-Locally produced Mobiles = 477867
Step 2 : Micromax Mobiles - Sold in Retail = 311111
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 477867+311111=788978
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 788978/4896000=16.1%
Workspace





Refer the above for the Questions 45 to 44
45. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by LG-Locally produced Mobiles and Motorola-Locally produced Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:16.40%
Explanation:
Step 1 : LG-Locally produced Mobiles = 361846
Step 2 : Motorola-Locally produced Mobiles = 441000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 361846+441000=802846
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 802846/4896000=16.4%
Workspace





Refer the above for the Questions 46 to 45
46. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Apple-Locally produced Mobiles and LG-Imported Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:19.70%
Explanation:
Step 1 : Apple-Locally produced Mobiles = 653333
Step 2 : LG-Imported Mobiles = 310154
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 653333+310154=963487
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 963487/4896000=19.7%
Workspace





Refer the above for the Questions 47 to 46
47. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Micromax-Imported Mobiles and LG Mobiles -Sold in Online put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:12.80%
Explanation:
Step 1 : Micromax-Imported Mobiles = 326667
Step 2 : LG Mobiles -Sold in Online = 302400
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 326667+302400=629067
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 629067/4896000=12.8%
Workspace





Refer the above for the Questions 48 to 47
48. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Motorola-Imported Mobiles and Apple Mobiles -Sold in Retail put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:21.40%
Explanation:
Step 1 : Motorola-Imported Mobiles = 567000
Step 2 : Apple Mobiles -Sold in Retail = 480000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 567000+480000=1047000
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 1047000/4896000=21.4%
Workspace





Refer the above for the Questions 49 to 48
49. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by LG-Imported Mobiles and Lenovo-Locally produced Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:14.40%
Explanation:
Step 1 : LG-Imported Mobiles = 310154
Step 2 : Lenovo-Locally produced Mobiles = 393846
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 310154+393846=704000
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 704000/4896000=14.4%
Workspace





Refer the above for the Questions 50 to 49
50. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Apple-Imported Mobiles and Samsung-Imported Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:18.10%
Explanation:
Step 1 : Apple-Imported Mobiles = 466667
Step 2 : Samsung-Imported Mobiles = 418133
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 466667+418133=884800
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 4896000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 884800/4896000=18.1%
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. What is the difference between Maximum value of Un-Branded Product and the Minimum value of Un-Branded Product ? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:714,353
Explanation:
Maximum value of Un-Branded Product is = 852353
Minimum value of Un-Branded Product is = 138000
Hence Difference is => 852353 - 138000
= 714353
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. What is the difference between Maximum value of Branded Product and the Minimum value of Branded Product ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:759,000
Explanation:
Maximum value of Branded Product is = 966000.
Minimum value of Branded Product is = 207000
Hence Difference is => 966000. - 207000
= 759000.
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. What is the difference between Minimum value of products - Imported from foreign and Minimum value of Domestically Produced products?




SHOW ANSWER
Correct Ans:86,250
Explanation:
Minimum value of Products - Imported from foreign is = 129375
Minimum value of Locally Produced Products is = 215625
Hence Difference is => 129375 - 215625
= -86250
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. What is the difference between Maximum value of Domestically Produced products and the Maximum value of products - Imported from foreign ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:70,353
Explanation:
Maximum value of Locally Produced Products is = 947059
Maximum value of Products - Imported from foreign is = 876706
Hence Difference is => 947059 - 876706
= 70353
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 55 to 54
55. What is the Percentage of Un- Branded product in the overall consumption? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:42.88%
Explanation:
Shirts Un-Branded = 424615;
Jeans Un-Branded = 852353;
Ethnic wear Un-Branded = 337333;
Coats and Jackets Un-Branded = 289800;
Sports wear Un-Branded = 138000;
Sweaters Un-Branded = 690000;
When we add up all the above numbers, we get 2732102
Overall Consumption is 6371000
When we divide the sum of above numbers by overall Consumption, we get => 2732102 / 6371000 = 42.88%
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 56 to 55
56. What is the Percentage of Domestically Produced products in the overall consumption?




SHOW ANSWER
Correct Ans:53.06%
Explanation:
Shirts Locally Produced = 752727;
Jeans Locally Produced = 947059;
Ethnic wear Locally Produced = 331200;
Coats and Jackets Locally Produced = 354857;
Sports wear Locally Produced = 215625;
Sweaters Locally Produced = 779294
When we add up all the above numbers, we get 3380762
Overall Consumption is 6371000
When we divide the sum of above numbers by overall Consumption, we get => 3380762 / 6371000 = 53.06%
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. Which Product is less imported from foreign?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sports wear
Explanation:
Shirts Imported from foreign = 627273;
Jeans Imported from foreign = 662941;
Ethnic wear Imported from foreign = 220800;
Coats and Jackets Imported from foreign = 473143;
Sports wear Imported from foreign = 129375;
Sweaters Imported from foreign = 876706;
Among the above, the Least is from Sports wear
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. Which Product ranks high in Domestic Production?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jeans
Explanation:
Shirts - Locally Produced = 752727;
Jeans - Locally Produced = 947059;
Ethnic wear - Locally Produced = 331200;
Coats and Jackets - Locally Produced = 354857;
Sports wear - Locally Produced = 215625;
Sweaters - Locally Produced = 779294
Among the above, the highest is from Jeans
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. Find the ratio of Jeans-Branded to Jeans-Un-Branded 




SHOW ANSWER
Correct Ans:(757647:852353)
Explanation:
Step 1 : Jeans-Branded = 757647
Step 2 : Jeans-Un-Branded = 852353
Step 3 : Finding Ratio
i.e. 757647:852353 = 757647:852353
Workspace



Products-Consumtion-branded-unbranded-tableDI

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. Find the ratio of Sports wear-Branded to Sweaters-Branded




SHOW ANSWER
Correct Ans:(3:14)
Explanation:
Step 1 : Sports wear-Branded = 207000
Step 2 : Sweaters-Branded = 966000
Step 3 : Finding Ratio
i.e. 207000:966000 = 3:14
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Table Chart questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Table Chart @ Fresherslive

This page provides important questions on Table Chart along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Table Chart questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Table Chart Online tests. Table Chart Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Table Chart Test questions Online @ Fresherslive?

Table Chart questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Table Chart may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Table Chart questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Table Chart questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Table Chart in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Table Chart Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Table Chart test or get stuck on any particular question, our Table Chart test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Table Chart, exercise these advanced Table Chart questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Table Chart Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status