Synonyms and Antonyms Questions and Answers updated daily – English

Synonyms and Antonyms Questions: Solved 1132 Synonyms and Antonyms Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Synonyms and Antonyms Questions

1121. target




SHOW ANSWER
Correct Ans:destination
Explanation:
Workspace



1122. desert




SHOW ANSWER
Correct Ans: abandon
Explanation:
Workspace



1123. Snare




SHOW ANSWER
Correct Ans: trap
Explanation:
Workspace



1124. Exquisite




SHOW ANSWER
Correct Ans:wonderful
Explanation:
Workspace



Child psychology is certainly not a strong point for most of the Indian Schools; why else would they inflict double trauma on the students failing badly in the pre ? boards by banning them from taking the board exams? This often gives fatal results as evidenced by reports of student suicides in the run?up to the boards. Now the Central Board of Secondary Education (CBSE) has stepped in and has put brakes on this discriminatory practice. It has ruled that no students can be barred from the boards without prior clearance from the CBSE. This is good news for parents and students, many of whom have had to live under the threat of performance ? linked debarment. While the school?s logic is that in order to attract talented students, it need to maintain performance records at high levels. It is faulty to assume that a student failing badly at pre-boards will replicate the performance at boards. There are chances that the student will be spurred to double the effort. On the other hand, the threat of debarment will certainly have adverse impact on their performance. Of course, linking pre ? boards to the boards is one of the problem with our school system.

Refer the above for the Questions 1125 to 1124
1125. Which of the following can possibly be the antonym for the word SPUR used in the passage




SHOW ANSWER
Correct Ans:Depress
Explanation:
Workspace



Child psychology is certainly not a strong point for most of the Indian Schools; why else would they inflict double trauma on the students failing badly in the pre ? boards by banning them from taking the board exams? This often gives fatal results as evidenced by reports of student suicides in the run?up to the boards. Now the Central Board of Secondary Education (CBSE) has stepped in and has put brakes on this discriminatory practice. It has ruled that no students can be barred from the boards without prior clearance from the CBSE. This is good news for parents and students, many of whom have had to live under the threat of performance ? linked debarment. While the school?s logic is that in order to attract talented students, it need to maintain performance records at high levels. It is faulty to assume that a student failing badly at pre-boards will replicate the performance at boards. There are chances that the student will be spurred to double the effort. On the other hand, the threat of debarment will certainly have adverse impact on their performance. Of course, linking pre ? boards to the boards is one of the problem with our school system.

Refer the above for the Questions 1126 to 1125
1126. Replicate




SHOW ANSWER
Correct Ans:Repeat
Explanation:
Workspace



Child psychology is certainly not a strong point for most of the Indian Schools; why else would they inflict double trauma on the students failing badly in the pre ? boards by banning them from taking the board exams? This often gives fatal results as evidenced by reports of student suicides in the run?up to the boards. Now the Central Board of Secondary Education (CBSE) has stepped in and has put brakes on this discriminatory practice. It has ruled that no students can be barred from the boards without prior clearance from the CBSE. This is good news for parents and students, many of whom have had to live under the threat of performance ? linked debarment. While the school?s logic is that in order to attract talented students, it need to maintain performance records at high levels. It is faulty to assume that a student failing badly at pre-boards will replicate the performance at boards. There are chances that the student will be spurred to double the effort. On the other hand, the threat of debarment will certainly have adverse impact on their performance. Of course, linking pre ? boards to the boards is one of the problem with our school system.

Refer the above for the Questions 1127 to 1126
1127. Debar




SHOW ANSWER
Correct Ans:Prevent
Explanation:
Workspace



1128. They have adduced numerous facts in support of their case




SHOW ANSWER
Correct Ans:cited as reference
Explanation:
Workspace



1129. He fabricated a story to conceal his real intent




SHOW ANSWER
Correct Ans:forge document
Explanation:
Workspace



1130. She has never evinced any special interest in politics




SHOW ANSWER
Correct Ans:make evident
Explanation:
Workspace



1131. Years of gambling had depleted his financial resources




SHOW ANSWER
Correct Ans:empty out, exhaust
Explanation:
Workspace



1132. This law abrogates the rights of minority




SHOW ANSWER
Correct Ans:cancel , abolish
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Synonyms and Antonyms questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Synonyms and Antonyms @ Fresherslive

This page provides important questions on Synonyms and Antonyms along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Synonyms and Antonyms questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Synonyms and Antonyms Online tests. Synonyms and Antonyms Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Synonyms and Antonyms Test questions Online @ Fresherslive?

Synonyms and Antonyms questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Synonyms and Antonyms may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Synonyms and Antonyms questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Synonyms and Antonyms questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Synonyms and Antonyms in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Synonyms and Antonyms Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Synonyms and Antonyms test or get stuck on any particular question, our Synonyms and Antonyms test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Synonyms and Antonyms, exercise these advanced Synonyms and Antonyms questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Synonyms and Antonyms Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status