Synonyms and Antonyms Questions and Answers updated daily – English

Synonyms and Antonyms Questions: Solved 1132 Synonyms and Antonyms Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Synonyms and Antonyms Questions

1101. Which of the given options convey the closest meaning for the word "LAMENT"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:complain
Explanation:
Workspace



1102. Which of the given options convey the closest meaning for the word "STRINGENT"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:rigorous
Explanation:
Workspace



1103. Which of the given options convey the closest meaning for the word "INDICT"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:accuse
Explanation:
Workspace



1104. Which of the given options convey the closest meaning for the word "ADVERSITY"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:misfortune
Explanation:
Workspace



1105. Which of the given options convey the closest meaning for the word "CANNY"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Clever
Explanation:
Workspace



1106. Which of the given options convey the closest meaning for the word "AUGUST"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dignified
Explanation:
Workspace



1107. Which word in the option does convey the meaning of 'remote'




SHOW ANSWER
Correct Ans:mingling
Explanation:
Workspace



1108. Which word in the option does convey the meaning of "hollow"




SHOW ANSWER
Correct Ans:groove
Explanation:
Workspace



1109. Which word in the option does not convey the meaning of " ruin"




SHOW ANSWER
Correct Ans:build
Explanation:
Workspace



1110. Which word in the option does not convey the meaning of "Reiterate"




SHOW ANSWER
Correct Ans:final
Explanation:
Workspace



1111. The doctor recommended total abstinence from salted foods




SHOW ANSWER
Correct Ans:restraint from eating
Explanation:
Workspace



1112. The teller who absconded with the bonds went un-captured until some one recognized him




SHOW ANSWER
Correct Ans:depart secretly
Explanation:
Workspace



1113. The detective followed the suspect until he led them to the cache where he had store is loot




SHOW ANSWER
Correct Ans:hiding place
Explanation:
Workspace



If citizens can not have the right to commit suicide, they cannot be allowed to stay in an atmosphere full of smoke because that might cause certain chronic disease leading to their unnatural death. Thus, there should be a complete ban on smoking in all the public places across the country. The recent Supreme Court order banning smoking in public places is not restricted to a few metropolitan towns; it must be enforced in all the villages and cities. The three-page order contains certain statements of facts. ?Fundamental right guaranteed under Article 21, of the Constitution provides that none shall be deprived of his life without due process law. Than why a non-smoker should be afflicted by various diseases including lung cancer or of heart only because he is required to go to public places?? Some time back when the court ruled that suicide was unconstitutional and illegal, it had referred to Article 21, which says that State alone has the right to deprive a citizen of his life, but with due process of law. Thus inhaling of smoke by passive smokers has been equated with commission of suicide, an act prohibited under law. But when a person who makes an unsuccessful attempt to commit is liable to face criminal prosecution which man end in his conviction, a passive smoker, however, is immune from any penal action. If one is made to inhale smoke for no fault of his and also against his wishes, the perpetrator of offence of smoking gets away with a nominal fine for such a grave offence that costs the exchequer Rs. 13,500 crore annually in terms of loss of productivity. According to WHO report, smoking may kill seven million people annually. During the last half century, smoking killed more than 10 million people in the developing countries alone. The court also felt that the persons not indulging in smoking cannot be compelled to or subjected to passive smoking on account of acts of the smokers. The ban on smoking order is judicial intervention, and not an activism.

Refer the above for the Questions 1114 to 1113
1114. Opposite meaning of due




SHOW ANSWER
Correct Ans:affected
Explanation:
Workspace



If citizens can not have the right to commit suicide, they cannot be allowed to stay in an atmosphere full of smoke because that might cause certain chronic disease leading to their unnatural death. Thus, there should be a complete ban on smoking in all the public places across the country. The recent Supreme Court order banning smoking in public places is not restricted to a few metropolitan towns; it must be enforced in all the villages and cities. The three-page order contains certain statements of facts. ?Fundamental right guaranteed under Article 21, of the Constitution provides that none shall be deprived of his life without due process law. Than why a non-smoker should be afflicted by various diseases including lung cancer or of heart only because he is required to go to public places?? Some time back when the court ruled that suicide was unconstitutional and illegal, it had referred to Article 21, which says that State alone has the right to deprive a citizen of his life, but with due process of law. Thus inhaling of smoke by passive smokers has been equated with commission of suicide, an act prohibited under law. But when a person who makes an unsuccessful attempt to commit is liable to face criminal prosecution which man end in his conviction, a passive smoker, however, is immune from any penal action. If one is made to inhale smoke for no fault of his and also against his wishes, the perpetrator of offence of smoking gets away with a nominal fine for such a grave offence that costs the exchequer Rs. 13,500 crore annually in terms of loss of productivity. According to WHO report, smoking may kill seven million people annually. During the last half century, smoking killed more than 10 million people in the developing countries alone. The court also felt that the persons not indulging in smoking cannot be compelled to or subjected to passive smoking on account of acts of the smokers. The ban on smoking order is judicial intervention, and not an activism.

Refer the above for the Questions 1115 to 1114
1115. Opposite meaning of Afflicted




SHOW ANSWER
Correct Ans:charmed
Explanation:
Workspace



If citizens can not have the right to commit suicide, they cannot be allowed to stay in an atmosphere full of smoke because that might cause certain chronic disease leading to their unnatural death. Thus, there should be a complete ban on smoking in all the public places across the country. The recent Supreme Court order banning smoking in public places is not restricted to a few metropolitan towns; it must be enforced in all the villages and cities. The three-page order contains certain statements of facts. ?Fundamental right guaranteed under Article 21, of the Constitution provides that none shall be deprived of his life without due process law. Than why a non-smoker should be afflicted by various diseases including lung cancer or of heart only because he is required to go to public places?? Some time back when the court ruled that suicide was unconstitutional and illegal, it had referred to Article 21, which says that State alone has the right to deprive a citizen of his life, but with due process of law. Thus inhaling of smoke by passive smokers has been equated with commission of suicide, an act prohibited under law. But when a person who makes an unsuccessful attempt to commit is liable to face criminal prosecution which man end in his conviction, a passive smoker, however, is immune from any penal action. If one is made to inhale smoke for no fault of his and also against his wishes, the perpetrator of offence of smoking gets away with a nominal fine for such a grave offence that costs the exchequer Rs. 13,500 crore annually in terms of loss of productivity. According to WHO report, smoking may kill seven million people annually. During the last half century, smoking killed more than 10 million people in the developing countries alone. The court also felt that the persons not indulging in smoking cannot be compelled to or subjected to passive smoking on account of acts of the smokers. The ban on smoking order is judicial intervention, and not an activism.

Refer the above for the Questions 1116 to 1115
1116. Perpetrator




SHOW ANSWER
Correct Ans:offender
Explanation:
Workspace



If citizens can not have the right to commit suicide, they cannot be allowed to stay in an atmosphere full of smoke because that might cause certain chronic disease leading to their unnatural death. Thus, there should be a complete ban on smoking in all the public places across the country. The recent Supreme Court order banning smoking in public places is not restricted to a few metropolitan towns; it must be enforced in all the villages and cities. The three-page order contains certain statements of facts. ?Fundamental right guaranteed under Article 21, of the Constitution provides that none shall be deprived of his life without due process law. Than why a non-smoker should be afflicted by various diseases including lung cancer or of heart only because he is required to go to public places?? Some time back when the court ruled that suicide was unconstitutional and illegal, it had referred to Article 21, which says that State alone has the right to deprive a citizen of his life, but with due process of law. Thus inhaling of smoke by passive smokers has been equated with commission of suicide, an act prohibited under law. But when a person who makes an unsuccessful attempt to commit is liable to face criminal prosecution which man end in his conviction, a passive smoker, however, is immune from any penal action. If one is made to inhale smoke for no fault of his and also against his wishes, the perpetrator of offence of smoking gets away with a nominal fine for such a grave offence that costs the exchequer Rs. 13,500 crore annually in terms of loss of productivity. According to WHO report, smoking may kill seven million people annually. During the last half century, smoking killed more than 10 million people in the developing countries alone. The court also felt that the persons not indulging in smoking cannot be compelled to or subjected to passive smoking on account of acts of the smokers. The ban on smoking order is judicial intervention, and not an activism.

Refer the above for the Questions 1117 to 1116
1117. Ban




SHOW ANSWER
Correct Ans:proscribe
Explanation:
Workspace



1118. hinder




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aid, help
Explanation:
Workspace



1119. hasten




SHOW ANSWER
Correct Ans:dawdle
Explanation:
Workspace



1120. generous




SHOW ANSWER
Correct Ans:mean
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Synonyms and Antonyms questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Synonyms and Antonyms @ Fresherslive

This page provides important questions on Synonyms and Antonyms along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Synonyms and Antonyms questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Synonyms and Antonyms Online tests. Synonyms and Antonyms Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Synonyms and Antonyms Test questions Online @ Fresherslive?

Synonyms and Antonyms questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Synonyms and Antonyms may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Synonyms and Antonyms questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Synonyms and Antonyms questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Synonyms and Antonyms in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Synonyms and Antonyms Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Synonyms and Antonyms test or get stuck on any particular question, our Synonyms and Antonyms test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Synonyms and Antonyms, exercise these advanced Synonyms and Antonyms questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Synonyms and Antonyms Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status