Synonyms and Antonyms Questions and Answers updated daily – English

Synonyms and Antonyms Questions: Solved 1132 Synonyms and Antonyms Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Synonyms and Antonyms Questions

61. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the opposite meaning of the given word.

EXTEMPORANEOUS




SHOW ANSWER
Correct Ans:rehearsed
Explanation:
The meaning of EXTEMPORANEOUS is speaking or performing with little or no advance preparation. The antonym is Rehearsed. The other words are deliberate, planned, premeditated, prepared.
Workspace



62. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the opposite meaning of the given word.

ACQUIESCENCE




SHOW ANSWER
Correct Ans:resistance
Explanation:
The meaning of ACQUIESCENCE is to assent tacitly; submit or comply silently or without protest; agree; consent. Therefore the word resistance is the antonym. Other related words to resistance are deny, differ, oppose, refuse, reject.
Workspace



63. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

QUIXOTIC




SHOW ANSWER
Correct Ans:impulsive
Explanation:
Quixotic means being not sensible about practical matters; idealistic and unrealistic. Other words are dreamy, foolish, impractical, unrealistic. Thus option D is the correct one.
Workspace



64. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

NOSTRUM




SHOW ANSWER
Correct Ans:remedy
Explanation:
Nostrum means Patent medicine whose efficacy is questionable. The synonym is catholicon, elixir, medicine, treatment, cure, drug. Thus option B is the correct one.
Workspace



65. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the opposite meaning of the given word.

ABATE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aggravate
Explanation:
Abate means 'making something less intense'; 'reduce or remove'. Aggravate: 'to intensify or make something more serious or intense'. Hence, 'aggravate' is the best choice as the antonym of 'abate'.
Workspace



66. Out of the five alternatives, choose the word which has the opposite meaning to the given word.

INDOMITABLE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cowardly
Explanation:
Indomitable' means 'impossible to control or defeat/determined'. Therefore, 'cowardly' which means 'lacking courage' is the word most opposite in meaning to 'indomitable' among the given options. 'Adamant' means 'stubborn'; 'arrogant' means 'having an exaggerated sense of one's own importance or abilities'; 'certain' means 'sure'. Option 4 is thus the correct answer
Workspace



67. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

COGNIZANT




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aware
Explanation:
Cognizant is an adjective which means Having knowledge or awareness
Workspace



68. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

SPORADIC




SHOW ANSWER
Correct Ans:intermittent
Explanation:
Sporadic means occurring at irregular intervals or only in a few places; scattered or isolated. Hence out of the 5 options the word which means irregular is intermittent.
Workspace



69. Out of the five alternatives, choose the word which has the opposite meaning to the given word.

VAGUE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Certain
Explanation:
The opposite of vague is certain as it means of uncertain, indefinite, or unclear.
Workspace



70. Out of the five alternatives, choose the word which has the opposite meaning to the given word.

CULPABLE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Innocent
Explanation:
The oppposite of culpable is innocent as it means deserving blame.
Workspace



71. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

ABNEGATION




SHOW ANSWER
Correct Ans:Self-denial
Explanation:
Abnegation means self-denial.
Workspace



72. Out of the five alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

EVOLUTION




SHOW ANSWER
Correct Ans:Progression
Explanation:
Evolution means any process of formation or growth; development. The correct answer is C, Progression.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 73 to 72
73. Tranquility




SHOW ANSWER
Correct Ans:disturbance
Explanation:
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 74 to 73
74. Dormant




SHOW ANSWER
Correct Ans:active
Explanation:
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 75 to 74
75. lassitude




SHOW ANSWER
Correct Ans:enthusiasm
Explanation:
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 76 to 75
76. capricious




SHOW ANSWER
Correct Ans:reasonable
Explanation:
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 77 to 76
77. grating




SHOW ANSWER
Correct Ans:musical
Explanation:
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 78 to 77
78. Indelible




SHOW ANSWER
Correct Ans:temporary
Explanation:
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 79 to 78
79. Aggravate




SHOW ANSWER
Correct Ans:alleviate
Explanation:
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 80 to 79
80. Retrench




SHOW ANSWER
Correct Ans:recruit
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Synonyms and Antonyms questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Synonyms and Antonyms @ Fresherslive

This page provides important questions on Synonyms and Antonyms along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Synonyms and Antonyms questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Synonyms and Antonyms Online tests. Synonyms and Antonyms Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Synonyms and Antonyms Test questions Online @ Fresherslive?

Synonyms and Antonyms questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Synonyms and Antonyms may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Synonyms and Antonyms questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Synonyms and Antonyms questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Synonyms and Antonyms in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Synonyms and Antonyms Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Synonyms and Antonyms test or get stuck on any particular question, our Synonyms and Antonyms test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Synonyms and Antonyms, exercise these advanced Synonyms and Antonyms questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Synonyms and Antonyms Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status