Synonyms and Antonyms Questions and Answers updated daily – English

Synonyms and Antonyms Questions: Solved 1132 Synonyms and Antonyms Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Synonyms and Antonyms Questions

Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. Perturbing




SHOW ANSWER
Correct Ans:cheerful
Explanation:
The opposite to the word Perturbing is cheerful. Poignant means causing anxiety or concern; unsettling or evoking a keen sense of sadness or regret. Cheerful means being happy and optimistic.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. Quell




SHOW ANSWER
Correct Ans:release
Explanation:
The opposite to the word quell is release. Quell means to suppress or defeat or put an end to. Where release means to free from confinement, bondage, obligation, pain, etc. and let go.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. Thwart




SHOW ANSWER
Correct Ans:defeat
Explanation:
The Synonyms for thwart is defeat. Defeat means the act of overcoming in a contest.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. Dauntlessness




SHOW ANSWER
Correct Ans:valiancy
Explanation:
The Synonyms for dauntlessness is valiancy. It means valiant nature or quality; valor; bravery; courage.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. GLEE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Disappointment
Explanation:
Glee - great delight, especially from one’s own good fortune or another’s misfortune.

So, the opposite meaning for glee is disppointment
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 46 to 45
46. SLUMP




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rise
Explanation:
Slump - undergo a sudden severe or prolonged fall in price, value, or amount.

So, the opposite meaning for Slump is rise.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 47 to 46
47. STASH




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cache
Explanation:
Stash - store (something) safely in a hidden or secret place.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 48 to 47
48. INCURSION




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aggression
Explanation:
Incursion - An invasion or attack, especially a sudden or brief one.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 49 to 48
49. Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Umbrage




SHOW ANSWER
Correct Ans:delight
Explanation:
The word opposite to umbrage is delight which means please someone greatly or great pleasure. Umbrage means offence, resentment, or annoyance.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 50 to 49
50. Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refurbish




SHOW ANSWER
Correct Ans:destroy
Explanation:
The word opposite to refurbish is destroy. Refurbish means to brighten, freshen or polish or to restore or improve.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word:

Inveterate




SHOW ANSWER
Correct Ans:accustomed
Explanation:
The most similar meaning for inveterate is accustomed as it means a habit long-established and unlikely to change.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word:

Oblivious




SHOW ANSWER
Correct Ans:inattentive
Explanation:
The similar meaning for Oblivious is inattentive as it means being in a state of not conscious or aware of someone or something.
Workspace



53. Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:
Vacillate




SHOW ANSWER
Correct Ans:persist
Explanation:
Incinerate means waver between different opinions or actions; be indecisive. The opposite word is persist which means continue in an opinion or course of action in spite of difficulty or opposition.
Workspace



54. Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:
Pandemonium 




SHOW ANSWER
Correct Ans:harmony
Explanation:
Incinerate means wild and noisy disorder or confusion; uproar. The opposite word is harmony.
Workspace



55. Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word:
Incinerate




SHOW ANSWER
Correct Ans:torch
Explanation:
Incinerate means destroy (something, especially waste material) by burning. The most similar word is torch.
Workspace



56. Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word:
Esoteric




SHOW ANSWER
Correct Ans:abstruse
Explanation:
Esoteric means intended for or likely to be understood by only a small number of people with a specialized knowledge or interest. The most similar word is abstruse.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. Eternal




SHOW ANSWER
Correct Ans:Temporary
Explanation:
Eternal means lasting or existing forever; without end.

Temporary means lasting for only a limited period of time; not permanent.

Hence, opposite word is Temporary.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. Rabble




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nobility
Explanation:
Rabble means a disorderly crowd; a mob.

Nobility means the quality of being noble in character; integrity.
Hence, opposite word is Nobility.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. Buff




SHOW ANSWER
Correct Ans:Burnish
Explanation:
Buff means polish.
Burnish means polish (something, especially metal) by rubbing.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. Remorse




SHOW ANSWER
Correct Ans:Repentance
Explanation:
Repentance means sad or the fact of showing that you are very sorry for something bad you have done in the past, and wish that you had not done it.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Synonyms and Antonyms questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Synonyms and Antonyms @ Fresherslive

This page provides important questions on Synonyms and Antonyms along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Synonyms and Antonyms questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Synonyms and Antonyms Online tests. Synonyms and Antonyms Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Synonyms and Antonyms Test questions Online @ Fresherslive?

Synonyms and Antonyms questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Synonyms and Antonyms may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Synonyms and Antonyms questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Synonyms and Antonyms questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Synonyms and Antonyms in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Synonyms and Antonyms Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Synonyms and Antonyms test or get stuck on any particular question, our Synonyms and Antonyms test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Synonyms and Antonyms, exercise these advanced Synonyms and Antonyms questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Synonyms and Antonyms Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status