Synonyms and Antonyms Questions and Answers updated daily – English

Synonyms and Antonyms Questions: Solved 1132 Synonyms and Antonyms Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Synonyms and Antonyms Questions

Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 21 to 20
21. Morose




SHOW ANSWER
Correct Ans:surly
Explanation:
Morose means sullen and ill-tempered.
Surly means bad-tempered and unfriendly.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 22 to 21
22. Extrapolate




SHOW ANSWER
Correct Ans:deduce
Explanation:
Extrapolate: estimate or conclude.
Deduce: draw as a logical conclusion.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 23 to 22
23. Ominous




SHOW ANSWER
Correct Ans:apocalyptic
Explanation:
Ominous: giving the worrying impression that something bad is going to happen; threateningly inauspicious.
Apocalyptic: showing or describing the total destruction and end of the world, or extremely bad future events.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 24 to 23
24. Courteous




SHOW ANSWER
Correct Ans:Polite
Explanation:
Courteous - Polite, respectful, or considerate in manner.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 25 to 24
25. Melancholy




SHOW ANSWER
Correct Ans:joyful
Explanation:
The opposite meaning of the word Melancholy is 'joyful'. Melancholy means a gloomy state of mind, especially when habitual or prolonged or depression.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 26 to 25
26. Harness




SHOW ANSWER
Correct Ans:underuse
Explanation:
The opposite meaning of the word harness is 'underuse'. Harness means to bring under conditions for effective use or gain control over for a particular end.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 27 to 26
27. Vicissitude




SHOW ANSWER
Correct Ans:changes
Explanation:
The most similar meaning of Vicissitude is Changes. It means a change of circumstances, typically one that is unwelcome or unpleasant.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 28 to 27
28. Ghastly




SHOW ANSWER
Correct Ans:terrible
Explanation:
The most similar meaning of ghastly is terrible. Ghastly means terrible, causing great horror or fear.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 29 to 28
29. Woe




SHOW ANSWER
Correct Ans:Happiness
Explanation:
Woe (noun) meaning – Great sorrow or distress.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 30 to 29
30. Euphemism




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dysphemism
Explanation:
Euphemism (noun) meaning – A mild or indirect word or expression substituted for one considered to be too harsh or blunt when referring to something unpleasant or embarrassing.

Synonyms: Delicacy, Verbosity, Grandiloquence, Politeness, Genteelism
Antonyms: Dysphemism, Calling a spade a spade
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 31 to 30
31. Dreadful




SHOW ANSWER
Correct Ans:Atrocious
Explanation:
Dreadful meaning - causing or involving great suffering, fear, or unhappiness; extremely bad or serious.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 32 to 31
32. Predicament




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deadlock
Explanation:
Predicament (noun) meaning: A difficult, unpleasing or embarrassing situation.

Synonyms of Predicament are: Circumstances, crisis, deadlock, dilemma
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 33 to 32
33. Feisty




SHOW ANSWER
Correct Ans:coward
Explanation:
The opposite for Feisty is coward. Feisty means lively, determined, and courageous.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 34 to 33
34. Patronize




SHOW ANSWER
Correct Ans:contend
Explanation:
The opposite for Patronize is visualize. Patronize means do something in such a way as to emphasize that one clearly regards it as below one's dignity or level of importance or show that one feels superior.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 35 to 34
35. Envisage




SHOW ANSWER
Correct Ans:visualize
Explanation:
The correct meaning for Envisage is visualize. Envisage means contemplate (form a mental picture of something not yet existing or known) or conceive of as a possibility or a desirable future event.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 36 to 35
36. Ravish




SHOW ANSWER
Correct Ans:attract
Explanation:
The correct meaning for Ravish is attract. Ravish means to fill with strong emotion, especially joy.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 37 to 36
37. Enthrall




SHOW ANSWER
Correct Ans:liberate
Explanation:
The opposite to the word Enthrall is liberate. Enthrall means to put or hold in slavery or subjugate. Liberate means to set free, as from imprisonment or bondage.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 38 to 37
38. Indemnify




SHOW ANSWER
Correct Ans:penalize
Explanation:
The opposite to the word Indemnify is penalize. Indemnify means compensate someone for damage, harm or loss sustained. Penalize means subject to a penalty or punishment.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 39 to 38
39. Susceptible




SHOW ANSWER
Correct Ans:vulnerable
Explanation:
The meaning to the word Susceptible is vulnerable. Susceptible means likely or liable to be influenced or harmed by a particular thing or capable of being affected emotionally (vulnerable).
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 40 to 39
40. Contemporary




SHOW ANSWER
Correct Ans:present
Explanation:
The meaning to the word Contemporary is present. Contemporary means existing, occurring, or living at the same time or belonging to the same time.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Synonyms and Antonyms questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Synonyms and Antonyms @ Fresherslive

This page provides important questions on Synonyms and Antonyms along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Synonyms and Antonyms questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Synonyms and Antonyms Online tests. Synonyms and Antonyms Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Synonyms and Antonyms Test questions Online @ Fresherslive?

Synonyms and Antonyms questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Synonyms and Antonyms may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Synonyms and Antonyms questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Synonyms and Antonyms questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Synonyms and Antonyms in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Synonyms and Antonyms Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Synonyms and Antonyms test or get stuck on any particular question, our Synonyms and Antonyms test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Synonyms and Antonyms, exercise these advanced Synonyms and Antonyms questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Synonyms and Antonyms Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status