Synonyms and Antonyms Questions and Answers updated daily – English

Synonyms and Antonyms Questions: Solved 1132 Synonyms and Antonyms Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Synonyms and Antonyms Questions

Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 1 to 0
1. WISTFUL




SHOW ANSWER
Correct Ans:Blithe
Explanation:
WISTFUL - having or showing a feeling of vague or regretful longing.
Blithe - happy or carefree.
Hence, Wistful is the antonym of Blithe.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 2 to 1
2. OFFICIOUS




SHOW ANSWER
Correct Ans:Indifferent
Explanation:
Officious - intrusively enthusiastic in offering help or advice; interfering.
Indifferent - showing no concern in attitude or action.
Hence, Indifferent is the antonym of Officious.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 3 to 2
3. OUTLANDISH




SHOW ANSWER
Correct Ans:Conventional
Explanation:
Outlandish - strange and unusual.
Hence, Conventional is the antonym of Outlandish.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 4 to 3
4. SEETHE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cool
Explanation:
Seethe - boil or be turbulent as if boiling.
Hence, cool is the antonym of Seethe.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 5 to 4
5. Farcical




SHOW ANSWER
Correct Ans:Absurd
Explanation:
Farcical: relating to or resembling farce, especially because of absurd or ridiculous aspects.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 6 to 5
6. WILE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ruse
Explanation:
Wile: devious or cunning stratagems employed in manipulating or persuading someone.
Ruse: an action intended to deceive someone; a trick.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 7 to 6
7. Bereft




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deprived
Explanation:
Bereft: deprived of or lacking (something).
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 8 to 7
8. Beguile




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deceive
Explanation:
Beguile - Charm or enchant (someone), often in a deceptive way
Workspace



Select the most appropriate antonym of the given word.

Refer the above for the Questions 9 to 8
9. Sanctimonious




SHOW ANSWER
Correct Ans:Impious
Explanation:
Sanctimonious means making a hypocritical show of religious devotion, piety, righteousness.
Devout means having or showing deep religious feeling or commitment.
Impious means showing a lack of respect for God or religion.
Empirical means based on, concerned with, or verifiable by observation or experience rather than theory or pure logic.
Maudlin means self-pityingly or tearfully sentimental.

Hence the Second option is correct.
Workspace



Select the most appropriate antonym of the given word.

Refer the above for the Questions 10 to 9
10. Pale




SHOW ANSWER
Correct Ans:Radiant
Explanation:
Pale means light in shade or color; containing little colour or pigment.

Radiant means sending out light; shining or glowing brightly.

Bleached means to cause material such as paper, hair or skin to become white or much lighter by a chemical process or by exposure to sunlight.

Waxen means to have a smooth, pale, translucent surface or appearance like that of wax.

Feeble means to lack physical strength, especially as a result of age or illness.

Hence ,First option is correct.
Workspace



Select the most appropriate antonym of the given word.

Refer the above for the Questions 11 to 10
11. Malice




SHOW ANSWER
Correct Ans:Despite
Explanation:
Malice means the desire to harm someone or ill will.

Despite means the feeling of hate or ill against someone. Do not confuse it with "despise".

Kindness means the quality of being friendly, generous and considerate.

Respect means a feeling of deep admiration for someone or something elicited by their abilities.

Morality means principles concerning the distinction between right and wrong or good and bad behavior.

Hence ,First option is correct.
Workspace



Select the most appropriate antonym of the given word.

Refer the above for the Questions 12 to 11
12. Mishmash




SHOW ANSWER
Correct Ans:Organized
Explanation:
Mishmash means a confused or badly organized mixture.

Potpourri is a mixture of dried petals and spices placed in a bowl to perfume a room.

Medley is a varied mixture of people or things.

Haphazard means lacking any obvious principle of organization.

Organized means arranged or structured in a systematic way.

Hence, the word "organized" is the correct antonym of the given word.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 13 to 12
13. SLEUTH




SHOW ANSWER
Correct Ans:Investigator
Explanation:
Sleuth: a detective.
Hence Sleuth and Investigator are synonyms to each other.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 14 to 13
14. Stymie




SHOW ANSWER
Correct Ans:Impede
Explanation:
Stymie: prevent or hinder the progress of.
Impede: delay or prevent (someone or something) by obstructing them; hinder.
Hence Stymie and Impede are synonyms to each other.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 15 to 14
15. Ignominy




SHOW ANSWER
Correct Ans:Disgrace
Explanation:
Ignominy means public shame or disgrace hence option (c) is the correct choice.
Workspace



Choose the word which conveys the closest SIMILAR meaning for the word :
 

Refer the above for the Questions 16 to 15
16. PRECARIOUS




SHOW ANSWER
Correct Ans:Perilous
Explanation:
Precarious means not securely held or in position; dangerously likely to fall or collapse.
Perilous means full of danger or risk.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 17 to 16
17. Escapade




SHOW ANSWER
Correct Ans:Humorlessness
Explanation:
Escapade meaning --- an act or incident involving excitement, daring, or adventure.

Humorlessness meaning --- The state, quality, or condition of lacking humor.
Fling meaning --- a short period of enjoyment or wild behaviour.
Stunt meaning --- an exciting action
Gimmick meaning --- a trick intended to attract attention.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 18 to 17
18. Sacrosanct




SHOW ANSWER
Correct Ans:Profane
Explanation:
Sacrosanct: (especially of a principle, place, or routine) regarded as too important or valuable to be interfered with.
Profane: not relating to that which is sacred or religious; secular.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 19 to 18
19. Supercilious




SHOW ANSWER
Correct Ans:Meek
Explanation:
Supercilious means coolly or patronizingly haughty;
Meek means enduring injury with patience and without resentment

Hence, the Antonym of Supercilious is 'Meek'.
Workspace



Choose the word which conveys the OPPOSITE meaning for the word:

Refer the above for the Questions 20 to 19
20. Reprisal




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sympathy
Explanation:
Reprisal meaning --- retaliation against an enemy, for injuries received, by the infliction of equal or greater injuries.

Hence, the Antonym of Reprisal is 'Sympathy'
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Synonyms and Antonyms questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Synonyms and Antonyms @ Fresherslive

This page provides important questions on Synonyms and Antonyms along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Synonyms and Antonyms questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Synonyms and Antonyms Online tests. Synonyms and Antonyms Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Synonyms and Antonyms Test questions Online @ Fresherslive?

Synonyms and Antonyms questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Synonyms and Antonyms may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Synonyms and Antonyms questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Synonyms and Antonyms questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Synonyms and Antonyms in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Synonyms and Antonyms Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Synonyms and Antonyms test or get stuck on any particular question, our Synonyms and Antonyms test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Synonyms and Antonyms, exercise these advanced Synonyms and Antonyms questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Synonyms and Antonyms Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status