Symbols Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



71 Symbols Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Symbols online test. Symbols Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Symbols Questions

1. A + B means A is neither less than nor equal to B.
A - B means A is neither smaller nor greater than B.
A / B means A is neither greater than nor equal to B.

Statement:           E / F, F + G, G - H
Conclusions:        I. E + H
                            II. F + H



SHOW ANSWER
Correct Ans:if only conclusion (II) follows
Explanation:
Given, + means >
- means =
/ means <

Given Statement:E / F, F + G, G - H
=>E / F + G - H
=> E < F > G = H

Conclusion I:E + H
=> E > H (Not true according to given statement)

Conclusion II:F + H
=> F > H (true according to given statement)

Therefore,only conclusion (II) follows.


2. If A is coded as -, B is coded as +, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 8 A 1 B 11 C 12 D 4 C 5?



SHOW ANSWER
Correct Ans:172
Explanation:
Given,A is coded as -,
B is coded as +,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:8 A 1 B 11 C 12 D 4 C 5
By using correct symbols, we get,
8 - 1 + 11 * 12 / 4 * 5
= 172


3. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 7 A 7 B 2 C 27 D 3 C 4?



SHOW ANSWER
Correct Ans:-58
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:7 A 7 B 2 C 27 D 3 C 4
By using correct symbols, we get,
7 + 7 - 2 * 27 / 3 * 4
= - 58


4. If A is coded as -, B is coded as +, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 6 A 7 B 2 C 32 D 2 C 3?



SHOW ANSWER
Correct Ans:95
Explanation:
Given,A is coded as -,
B is coded as +,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:6 A 7 B 2 C 32 D 2 C 3
By using correct symbols, we get,
6 - 7 + 2 * 32 / 2 * 3
= 95


5. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 5 A 5 B 3 C 18 D 4 C 2? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:-17
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:5 A 5 B 3 C 18 D 4 C 2
By using correct symbols, we get,
5 + 5 - 3 * 18 / 4 * 2
= - 17


6. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 9 A 3 B 2 C 12 D 8 C 4 ? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:0
Explanation:


7. If A is coded as -, B is coded as +, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 8 A 1 B 1 C 36 D 5 C 3 ? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:28.6
Explanation:


8. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 7 A 7 B 2 C 18 D 2 C 2?



SHOW ANSWER
Correct Ans:-22
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression: 7 A 7 B 2 C 18 D 2 C 2
By using correct symbols, we get,
7 + 7 - 2 * 18 / 2 * 2
= - 22


9. If A is coded as /, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as + then evaluate 9 A 3 B 3 C 12 D 5 C 4? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:-13
Explanation:
Given,A is coded as /,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as +

and the given expression:9 A 3 B 3 C 12 D 5 C 4
By using correct symbols, we get,
9 / 3 - 3 * 12 + 5 * 4
= - 13


10. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 8 A 3 B 2 C 24 D 4 C 3? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:-25
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:8 A 3 B 2 C 24 D 4 C 3
By using correct symbols, we get,
8 + 3 - 2 * 24 / 4 * 3
= - 25


11. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 7 A 1 B 3 C 15 D 5 C 2? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:-10
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:7 A 1 B 3 C 15 D 5 C 2
By using correct symbols, we get,
7 + 1 - 3 * 15 / 5 * 2
= - 10


12. If A is coded as -, B is coded as +, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 7 A 4 B 8 C 10 D 4 C 5?



SHOW ANSWER
Correct Ans:103
Explanation:
Given,A is coded as -,
B is coded as +,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression: 7 A 4 B 8 C 10 D 4 C 5
By using correct symbols, we get,
7 - 4 + 8 * 10 / 4 * 5
= 103


13. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 6 A 3 B 7 C 9 D 3 C 4?



SHOW ANSWER
Correct Ans:-75
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression: 6 A 3 B 7 C 9 D 3 C 4
By using correct symbols, we get,
6 + 3 - 7 * 9 / 3 * 4
= -75


14. If A is coded as -, B is coded as +, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 5 A 8 B 6 C 5 D 2 C 3?



SHOW ANSWER
Correct Ans:42
Explanation:
Given,A is coded as -,
B is coded as +,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:5 A 8 B 6 C 5 D 2 C 3
By using correct symbols, we get,
5 - 8 + 6 * 5 / 2 * 3
= 42


15. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 4 A 7 B 5 C 6 D 4 C 2?



SHOW ANSWER
Correct Ans:-4
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:4 A 7 B 5 C 6 D 4 C 2
By using correct symbols, we get,
4 + 7 - 5 * 6 / 4 * 2
= -4


16. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 3 A 6 B 3 C 7 D 8 C 4? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:-1.5
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:3 A 6 B 3 C 7 D 8 C 4
By using correct symbols, we get,
3 + 6 - 3 * 7 / 8 * 4
=-1.5


17. If A is coded as -, B is coded as +, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 7 A 5 B 2 C 2 D 5 C 3? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:4.4
Explanation:
Given,A is coded as -,
B is coded as +,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:7 A 5 B 2 C 2 D 5 C 3
By using correct symbols, we get,
7 - 5 + 2 * 2 / 5 * 3
= 4.4


18. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 2 A 4 B 7 C 4 D 2 C 2?



SHOW ANSWER
Correct Ans:-22
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:2 A 4 B 7 C 4 D 2 C 2
By using correct symbols, we get,
2 + 4 - 7 * 4 / 2 * 2
= -22


19. If A is coded as /, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as + then evaluate 2 A 4 B 7 C 5 D 5 C 4?



SHOW ANSWER
Correct Ans:-14.5
Explanation:
Given,A is coded as /,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as +

and the given expression:2 A 4 B 7 C 5 D 5 C 4
By using correct symbols, we get,
2 / 4 - 7 * 5 + 5 * 4
= - 14.5


20. If A is coded as +, B is coded as -, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 4 A 5 B 6 C 6 D 4 C 3?



SHOW ANSWER
Correct Ans:-18
Explanation:
Given,A is coded as +,
B is coded as -,
C is coded as * and
D is coded as /

and the given expression:4 A 5 B 6 C 6 D 4 C 3
By using correct symbols, we get,
4 + 5 - 6 * 6 / 4 * 3
= - 18





Are you seeking for good platform for practicing Symbols questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Symbols @ Fresherslive

This page provides important questions on Symbols along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Symbols questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Symbols Online tests. Symbols Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Symbols Test questions Online @ Fresherslive?

Symbols questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Symbols may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Symbols questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Symbols questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Symbols in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Symbols Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Symbols test or get stuck on any particular question, our Symbols test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Symbols, exercise these advanced Symbols questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Symbols Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.